Seuraa meitä

Pupukakku (koristeet sokerimassasta)

 

Valmista pupukakun koristeet, erityisesti korvat, viimeistään koristelua edeltävänä päivänä. Katso pupukakun leipomisohje täältä.

Tarvikkeet

Sokerimassaa tai vaniljamassaa (valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa)


Varrastikkuja


(Pursotettavaa sokerikuorrutetta "liimaksi")


(Makeisia)

Ohjeet

  • Pidä sokerimassa tiiviisti muovipussista tai kelmun alla ennen muotoilua. Massa kuivuu herkästi.
  • Nämä pupukakun koristeet sokerimassasta on mitoitettu halkaisijaltaan noin 22 cm kakulle. Muunna koristeiden kokoa tarvittaessa kakun koon mukaan.
  • Anna valmiiden koristeiden kuivua vähintään seuraavaan päivään. 



Pupunkorvat


  1. Leikkaa korville kaavat leivinpaperista. Näin on helppo tehdä kaksi samanlaista korvaa.
  2. Pehmitä pala valkoista sokerimassaa kädessä. Kauli massa leivinpaperin päällä noin 2 mm paksuiseksi levyksi. (Jos massa jää kovasti kiinni, voit käyttää apuna hieman tomusokeria.)
  3. Leikkaa valkoisesta, kaulitusta massasta kaksi korvaa (korkeus noin 15 cm). Tee halutessasi myös varakorvia.
  4. Muotoile vaaleanpunaisesta massasta noin 12 cm korkeat korvan sisäosat.
  5. Katkaise varrastikut sopivan pituisiksi (noin 15 cm). 
  6. Paina varrastikut kevyesti valkoisiin korviin (2 tikkua / korva), niin että tikkujen päät jäävät 7 cm korvan ulkopuolelle (tai kakun korkeuden mukaan niin, että tikut tulevat uppoamaan kakkuun).
  7. Sipaise hieman vettä tikkujen keskelle liimaksi (tai käytä muutama pieni tippa valmista sokerikuorrutetta). Aseta päälle vaaleanpunaiset korvan sisäosat ja painele ne hyvin kiinni valkoisiin korviin.
  8. Muotoile halutessasi korvia kaareviksi tai hieman lurpalleen. Tue korvan pysymistä haluamassasi muodossa esimerkiksi foliolla.



Kasvot


  1. Kauli ja leikkaa vaaleanpunaisesta massasta posket. Muotoile myös nenä (soikea pallo).
  2. Tee mustasta massasta silmät (halkaisija noin 5 cm). Liimaa silmiin pienet valkoiset ympyrät.
  3. Muotoile mustasta massasta suu sekä viikset. Tämä onnistuu parhaiten pyörittelemällä sopivan paksuinen pötkö ja muotoilemalla se haluttuun muotoon.



Vinkit


  • Varsinkin kostealla ilmalla on varminta tehdä pupun korvat hyvissä ajoin, jopa useita päiviä ennen kakun koristelua, jotta ne ehtivät kuivua kunnolla. Säilytä ne huoneenlämmössä.

  • Halutessasi voit tehdä myös esim. ruusuja sokerimassasta pupun päätä koristamaan.   

  • Tee kakun pinnan kokoinen ympyrä leivinpaperista, ja suunnittele koristeiden oikeat paikat mallipaperille ennen koristeiden asettamista kakun päälle.

  • Koristeet säilyttävät ulkonäkönsä parhaiten, kun asetat ne sokerimassalla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. 

  • Jos laitat sokerimassakoristeet kermavaahdolla päällystetyn kakun päälle, kannattaa ne asettaa paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. 

  • Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, jotta koristeet eivät kostu. Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin. 




Katso myös


Seuraa meitä

Pupukakku (koristeet sokerimassasta)

 

Valmista pupukakun koristeet, erityisesti korvat, viimeistään koristelua edeltävänä päivänä. Katso pupukakun leipomisohje täältä.

Tarvikkeet

Sokerimassaa tai vaniljamassaa (valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa)


Varrastikkuja


(Pursotettavaa sokerikuorrutetta "liimaksi")


(Makeisia)

Ohjeet

  • Pidä sokerimassa tiiviisti muovipussista tai kelmun alla ennen muotoilua. Massa kuivuu herkästi.
  • Nämä pupukakun koristeet sokerimassasta on mitoitettu halkaisijaltaan noin 22 cm kakulle. Muunna koristeiden kokoa tarvittaessa kakun koon mukaan.
  • Anna valmiiden koristeiden kuivua vähintään seuraavaan päivään. 



Pupunkorvat


  1. Leikkaa korville kaavat leivinpaperista. Näin on helppo tehdä kaksi samanlaista korvaa.
  2. Pehmitä pala valkoista sokerimassaa kädessä. Kauli massa leivinpaperin päällä noin 2 mm paksuiseksi levyksi. (Jos massa jää kovasti kiinni, voit käyttää apuna hieman tomusokeria.)
  3. Leikkaa valkoisesta, kaulitusta massasta kaksi korvaa (korkeus noin 15 cm). Tee halutessasi myös varakorvia.
  4. Muotoile vaaleanpunaisesta massasta noin 12 cm korkeat korvan sisäosat.
  5. Katkaise varrastikut sopivan pituisiksi (noin 15 cm). 
  6. Paina varrastikut kevyesti valkoisiin korviin (2 tikkua / korva), niin että tikkujen päät jäävät 7 cm korvan ulkopuolelle (tai kakun korkeuden mukaan niin, että tikut tulevat uppoamaan kakkuun).
  7. Sipaise hieman vettä tikkujen keskelle liimaksi (tai käytä muutama pieni tippa valmista sokerikuorrutetta). Aseta päälle vaaleanpunaiset korvan sisäosat ja painele ne hyvin kiinni valkoisiin korviin.
  8. Muotoile halutessasi korvia kaareviksi tai hieman lurpalleen. Tue korvan pysymistä haluamassasi muodossa esimerkiksi foliolla.



Kasvot


  1. Kauli ja leikkaa vaaleanpunaisesta massasta posket. Muotoile myös nenä (soikea pallo).
  2. Tee mustasta massasta silmät (halkaisija noin 5 cm). Liimaa silmiin pienet valkoiset ympyrät.
  3. Muotoile mustasta massasta suu sekä viikset. Tämä onnistuu parhaiten pyörittelemällä sopivan paksuinen pötkö ja muotoilemalla se haluttuun muotoon.



Vinkit


  • Varsinkin kostealla ilmalla on varminta tehdä pupun korvat hyvissä ajoin, jopa useita päiviä ennen kakun koristelua, jotta ne ehtivät kuivua kunnolla. Säilytä ne huoneenlämmössä.

  • Halutessasi voit tehdä myös esim. ruusuja sokerimassasta pupun päätä koristamaan.   

  • Tee kakun pinnan kokoinen ympyrä leivinpaperista, ja suunnittele koristeiden oikeat paikat mallipaperille ennen koristeiden asettamista kakun päälle.

  • Koristeet säilyttävät ulkonäkönsä parhaiten, kun asetat ne sokerimassalla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. 

  • Jos laitat sokerimassakoristeet kermavaahdolla päällystetyn kakun päälle, kannattaa ne asettaa paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. 

  • Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, jotta koristeet eivät kostu. Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin. 




Katso myös


Seuraa meitä

Pupukakku (koristeet sokerimassasta)

 

Valmista pupukakun koristeet, erityisesti korvat, viimeistään koristelua edeltävänä päivänä. Katso pupukakun leipomisohje täältä.

Tarvikkeet

Sokerimassaa tai vaniljamassaa (valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa)


Varrastikkuja


(Pursotettavaa sokerikuorrutetta "liimaksi")


(Makeisia)

Ohjeet

  • Pidä sokerimassa tiiviisti muovipussista tai kelmun alla ennen muotoilua. Massa kuivuu herkästi.
  • Nämä pupukakun koristeet sokerimassasta on mitoitettu halkaisijaltaan noin 22 cm kakulle. Muunna koristeiden kokoa tarvittaessa kakun koon mukaan.
  • Anna valmiiden koristeiden kuivua vähintään seuraavaan päivään. 



Pupunkorvat


  1. Leikkaa korville kaavat leivinpaperista. Näin on helppo tehdä kaksi samanlaista korvaa.
  2. Pehmitä pala valkoista sokerimassaa kädessä. Kauli massa leivinpaperin päällä noin 2 mm paksuiseksi levyksi. (Jos massa jää kovasti kiinni, voit käyttää apuna hieman tomusokeria.)
  3. Leikkaa valkoisesta, kaulitusta massasta kaksi korvaa (korkeus noin 15 cm). Tee halutessasi myös varakorvia.
  4. Muotoile vaaleanpunaisesta massasta noin 12 cm korkeat korvan sisäosat.
  5. Katkaise varrastikut sopivan pituisiksi (noin 15 cm). 
  6. Paina varrastikut kevyesti valkoisiin korviin (2 tikkua / korva), niin että tikkujen päät jäävät 7 cm korvan ulkopuolelle (tai kakun korkeuden mukaan niin, että tikut tulevat uppoamaan kakkuun).
  7. Sipaise hieman vettä tikkujen keskelle liimaksi (tai käytä muutama pieni tippa valmista sokerikuorrutetta). Aseta päälle vaaleanpunaiset korvan sisäosat ja painele ne hyvin kiinni valkoisiin korviin.
  8. Muotoile halutessasi korvia kaareviksi tai hieman lurpalleen. Tue korvan pysymistä haluamassasi muodossa esimerkiksi foliolla.



Kasvot


  1. Kauli ja leikkaa vaaleanpunaisesta massasta posket. Muotoile myös nenä (soikea pallo).
  2. Tee mustasta massasta silmät (halkaisija noin 5 cm). Liimaa silmiin pienet valkoiset ympyrät.
  3. Muotoile mustasta massasta suu sekä viikset. Tämä onnistuu parhaiten pyörittelemällä sopivan paksuinen pötkö ja muotoilemalla se haluttuun muotoon.



Vinkit


  • Varsinkin kostealla ilmalla on varminta tehdä pupun korvat hyvissä ajoin, jopa useita päiviä ennen kakun koristelua, jotta ne ehtivät kuivua kunnolla. Säilytä ne huoneenlämmössä.

  • Halutessasi voit tehdä myös esim. ruusuja sokerimassasta pupun päätä koristamaan.   

  • Tee kakun pinnan kokoinen ympyrä leivinpaperista, ja suunnittele koristeiden oikeat paikat mallipaperille ennen koristeiden asettamista kakun päälle.

  • Koristeet säilyttävät ulkonäkönsä parhaiten, kun asetat ne sokerimassalla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. 

  • Jos laitat sokerimassakoristeet kermavaahdolla päällystetyn kakun päälle, kannattaa ne asettaa paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. 

  • Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, jotta koristeet eivät kostu. Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin. 




Katso myös