Seuraa meitä

Kahden suklaan pupukakku

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

n. 12 palaa

Päivä 1: Pohja, koristeet ja täyttäminen

Päivä 2: Koristelu 

Söpö pupukakku sopii hyvin pääsiäiskakuksi tai lasten syntymäpäiville.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Valkosuklaamousse

100 g

valkosuklaata

0,25 dl

maitoa

100 g 

tuorejuustoa, maustamaton (0,5 pkt)

0,25 dl 

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl 

vispikermaa

Suklaamousse

100 g

suklaata (esim. taloussuklaa)

0,5 dl

kahvia

100 g

tuorejuustoa, maustamaton (0,5 pkt)

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

Kostutukseen

1 dl

maitoa (tai maitokahvia)

Kuorrutus (sokerikreemi)

150 g

voita (huoneenlämpöistä)

1 rkl

vanilliinisokeria

1,5 dl

tomusokeria

1 rkl

maitoa

Lisäksi koristeluun


Sokerimassaa (valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa)


Varrastikkuja


(Sokerikuorrutetta, tuubissa)


(Makeisia)

Pupukakku on herttainen pääsiäiskakku.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm).
  2. Valmista kakkupohja (katso ohjeet täältä) ja paista kakkua noin 35 minuuttia, kunnes se on kypsä.
  3. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Kun pohja on hyvin jäähtynyt (mielellään useamman tunnin), leikkaa se kolmeen osaan.



Täyttäminen


  • Kokoa kakku 22 cm kokoiseen kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle kelmua, jotta saat täytetyn kakun kumottua helposti.
  • Aseta ensimmäinen kakkulevy kakkuvuokaan ja kostuta pohja noin 2 ruokalusikallisella maitoa (tai maitokahvia). Valmista valkosuklaamousse (ohje alla) ja kaada se vuokaan pohjan päälle. Tasoita.
  • Aseta päälle toinen kakkulevy. Kostuta se vastaavasti kuin ensimmäinen kakkulevy (2 rkl). Valmista suklaamousse. Kaada se kakkulevyn päälle ja tasoita pinta. Siirrä päälle kolmas kakkulevy ja kostuta se (2 rkl).
  • Peitä täytetty kakku kuvulla tai kelmulla ja anna sen jämäköityä kakkuvuoassa jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Valkosuklaamousse


  1. Paloittele valkosuklaa pieneen kattilaan. Lisää maito.
  2. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoittele varovasti.
  6. Lisää valkosuklaaseos. Sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä.



Suklaamousse


  1. Valmista vahva kahvi.
  2. Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kahvi. Kuumenna välillä sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä suklaaseos tuorejuustoseokseen. Sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Lisää kermavaahto. Sekoita. (Tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria.)



Koristelu


  • Valmista koristeet sokerimassasta hyvissä ajoin, viimeistään tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. 
  • Ota kuorrutukseen tarvittava voi huoneenlämpöön edellisenä päivänä.
  • Katso tarkemmat ohjeet koristeiden valmistamiseen täältä.



Kuorrutus


  1. Ota voi huoneenlämpöön mielellään edellisenä päivänä. Kuumalla ilmalla lyhyempi aika riittää. Käytä pehmeää, huoneenlämpöistä (ei sulatettua) voita.
  2. Kumoa tai aseta täytetty kakku tarjoiluastialle.
  3. Laita huoneenlämpöinen voi ja vanilliinisokeri kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella noin minuutin ajan, kunnes voi vaalenee.
  4. Lisää tomusokeria vähitellen. Sekoita samalla sähkövatkaimella. Lisää lopuksi 1 rkl maitoa ja sekoita vielä hyvin.
  5. Jos kuorrute tuntuu liian jämäkältä, lämmitä sitä varovasti muutama sekunti mikrossa. Varo sulattamasta voita!
  6. Levitä kuorrutetta ensin ohut kerros kakun reunoille ja pinnalle. Levitä sitten lisää kuorrutetta ja tasoita. Pinnan ei tarvitse olla täysin tasainen, sillä pupukakussa koristeet ovat pääosassa!
  7. Aseta koristeet kakun pinnalle.



Vinkit


  • Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, sillä koristeet saattavat kostua liikaa.
  • Voit kuorruttaa kakun myös kermavaahdolla. Tällöin pupukoristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.




Katso myös


Seuraa meitä

Kahden suklaan pupukakku

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

n. 12 palaa

Päivä 1: Pohja, koristeet ja täyttäminen

Päivä 2: Koristelu 

Söpö pupukakku sopii hyvin pääsiäiskakuksi tai lasten syntymäpäiville.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Valkosuklaamousse

100 g

valkosuklaata

0,25 dl

maitoa

100 g 

tuorejuustoa, maustamaton (0,5 pkt)

0,25 dl 

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl 

vispikermaa

Suklaamousse

100 g

suklaata (esim. taloussuklaa)

0,5 dl

kahvia

100 g

tuorejuustoa, maustamaton (0,5 pkt)

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

Kostutukseen

1 dl

maitoa (tai maitokahvia)

Kuorrutus (sokerikreemi)

150 g

voita (huoneenlämpöistä)

1 rkl

vanilliinisokeria

1,5 dl

tomusokeria

1 rkl

maitoa

Lisäksi koristeluun


Sokerimassaa (valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa)


Varrastikkuja


(Sokerikuorrutetta, tuubissa)


(Makeisia)

Pupukakku on herttainen pääsiäiskakku.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm).
  2. Valmista kakkupohja (katso ohjeet täältä) ja paista kakkua noin 35 minuuttia, kunnes se on kypsä.
  3. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Kun pohja on hyvin jäähtynyt (mielellään useamman tunnin), leikkaa se kolmeen osaan.



Täyttäminen


  • Kokoa kakku 22 cm kokoiseen kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle kelmua, jotta saat täytetyn kakun kumottua helposti.
  • Aseta ensimmäinen kakkulevy kakkuvuokaan ja kostuta pohja noin 2 ruokalusikallisella maitoa (tai maitokahvia). Valmista valkosuklaamousse (ohje alla) ja kaada se vuokaan pohjan päälle. Tasoita.
  • Aseta päälle toinen kakkulevy. Kostuta se vastaavasti kuin ensimmäinen kakkulevy (2 rkl). Valmista suklaamousse. Kaada se kakkulevyn päälle ja tasoita pinta. Siirrä päälle kolmas kakkulevy ja kostuta se (2 rkl).
  • Peitä täytetty kakku kuvulla tai kelmulla ja anna sen jämäköityä kakkuvuoassa jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Valkosuklaamousse


  1. Paloittele valkosuklaa pieneen kattilaan. Lisää maito.
  2. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoittele varovasti.
  6. Lisää valkosuklaaseos. Sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä.



Suklaamousse


  1. Valmista vahva kahvi.
  2. Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kahvi. Kuumenna välillä sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä suklaaseos tuorejuustoseokseen. Sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Lisää kermavaahto. Sekoita. (Tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria.)



Koristelu


  • Valmista koristeet sokerimassasta hyvissä ajoin, viimeistään tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. 
  • Ota kuorrutukseen tarvittava voi huoneenlämpöön edellisenä päivänä.
  • Katso tarkemmat ohjeet koristeiden valmistamiseen täältä.



Kuorrutus


  1. Ota voi huoneenlämpöön mielellään edellisenä päivänä. Kuumalla ilmalla lyhyempi aika riittää. Käytä pehmeää, huoneenlämpöistä (ei sulatettua) voita.
  2. Kumoa tai aseta täytetty kakku tarjoiluastialle.
  3. Laita huoneenlämpöinen voi ja vanilliinisokeri kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella noin minuutin ajan, kunnes voi vaalenee.
  4. Lisää tomusokeria vähitellen. Sekoita samalla sähkövatkaimella. Lisää lopuksi 1 rkl maitoa ja sekoita vielä hyvin.
  5. Jos kuorrute tuntuu liian jämäkältä, lämmitä sitä varovasti muutama sekunti mikrossa. Varo sulattamasta voita!
  6. Levitä kuorrutetta ensin ohut kerros kakun reunoille ja pinnalle. Levitä sitten lisää kuorrutetta ja tasoita. Pinnan ei tarvitse olla täysin tasainen, sillä pupukakussa koristeet ovat pääosassa!
  7. Aseta koristeet kakun pinnalle.



Vinkit


  • Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, sillä koristeet saattavat kostua liikaa.
  • Voit kuorruttaa kakun myös kermavaahdolla. Tällöin pupukoristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.




Katso myös


Seuraa meitä

Kahden suklaan pupukakku

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(4)

n. 12 palaa

Päivä 1: Pohja, koristeet ja täyttäminen

Päivä 2: Koristelu 

Söpö pupukakku sopii hyvin pääsiäiskakuksi tai lasten syntymäpäiville.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Valkosuklaamousse

100 g

valkosuklaata

0,25 dl

maitoa

100 g 

tuorejuustoa, maustamaton (0,5 pkt)

0,25 dl 

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl 

vispikermaa

Suklaamousse

100 g

suklaata (esim. taloussuklaa)

0,5 dl

kahvia

100 g

tuorejuustoa, maustamaton (0,5 pkt)

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

Kostutukseen

1 dl

maitoa (tai maitokahvia)

Kuorrutus (sokerikreemi)

150 g

voita (huoneenlämpöistä)

1 rkl

vanilliinisokeria

1,5 dl

tomusokeria

1 rkl

maitoa

Lisäksi koristeluun


Sokerimassaa (valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa)


Varrastikkuja


(Sokerikuorrutetta, tuubissa)


(Makeisia)

Pupukakku on herttainen pääsiäiskakku.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm).
  2. Valmista kakkupohja (katso ohjeet täältä) ja paista kakkua noin 35 minuuttia, kunnes se on kypsä.
  3. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Kun pohja on hyvin jäähtynyt (mielellään useamman tunnin), leikkaa se kolmeen osaan.



Täyttäminen


  • Kokoa kakku 22 cm kokoiseen kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle kelmua, jotta saat täytetyn kakun kumottua helposti.
  • Aseta ensimmäinen kakkulevy kakkuvuokaan ja kostuta pohja noin 2 ruokalusikallisella maitoa (tai maitokahvia). Valmista valkosuklaamousse (ohje alla) ja kaada se vuokaan pohjan päälle. Tasoita.
  • Aseta päälle toinen kakkulevy. Kostuta se vastaavasti kuin ensimmäinen kakkulevy (2 rkl). Valmista suklaamousse. Kaada se kakkulevyn päälle ja tasoita pinta. Siirrä päälle kolmas kakkulevy ja kostuta se (2 rkl).
  • Peitä täytetty kakku kuvulla tai kelmulla ja anna sen jämäköityä kakkuvuoassa jääkaapissa seuraavaan päivään. 



Valkosuklaamousse


  1. Paloittele valkosuklaa pieneen kattilaan. Lisää maito.
  2. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sekoittele varovasti.
  6. Lisää valkosuklaaseos. Sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä.



Suklaamousse


  1. Valmista vahva kahvi.
  2. Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kahvi. Kuumenna välillä sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele seosta, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä suklaaseos tuorejuustoseokseen. Sekoita esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  6. Lisää kermavaahto. Sekoita. (Tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria.)



Koristelu


  • Valmista koristeet sokerimassasta hyvissä ajoin, viimeistään tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. 
  • Ota kuorrutukseen tarvittava voi huoneenlämpöön edellisenä päivänä.
  • Katso tarkemmat ohjeet koristeiden valmistamiseen täältä.



Kuorrutus


  1. Ota voi huoneenlämpöön mielellään edellisenä päivänä. Kuumalla ilmalla lyhyempi aika riittää. Käytä pehmeää, huoneenlämpöistä (ei sulatettua) voita.
  2. Kumoa tai aseta täytetty kakku tarjoiluastialle.
  3. Laita huoneenlämpöinen voi ja vanilliinisokeri kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella noin minuutin ajan, kunnes voi vaalenee.
  4. Lisää tomusokeria vähitellen. Sekoita samalla sähkövatkaimella. Lisää lopuksi 1 rkl maitoa ja sekoita vielä hyvin.
  5. Jos kuorrute tuntuu liian jämäkältä, lämmitä sitä varovasti muutama sekunti mikrossa. Varo sulattamasta voita!
  6. Levitä kuorrutetta ensin ohut kerros kakun reunoille ja pinnalle. Levitä sitten lisää kuorrutetta ja tasoita. Pinnan ei tarvitse olla täysin tasainen, sillä pupukakussa koristeet ovat pääosassa!
  7. Aseta koristeet kakun pinnalle.



Vinkit


  • Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, sillä koristeet saattavat kostua liikaa.
  • Voit kuorruttaa kakun myös kermavaahdolla. Tällöin pupukoristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.




Katso myös