Seuraa meitä

Helpot ruusut sokerimassasta

Näillä ohjeilla sokerimassaruusujen teko onnistuu aloittelijaltakin - ja ilman erityisiä työvälineitä.
Muottina voit käyttää vaikka pursotukseen tarvittavaa tyllaa.

Ota sokerimassasta paloja pyöreällä muotilla.

• Pidä sokerimassa tiiviisti muovipussista tai kelmun alla ennen muotoilua. Massa kuivuu herkästi.


• Kauli ja muotoile leivinpaperin tai puhtaan työtason päällä. 


• Käytä muottina esimerkiksi pursotus-tyllaa tai muuta kotoa löytyvää pyöreää "muottia", jonka halkaisija on noin 3-5 cm.


• Valmiit koristeet säilyttävät muotonsa parhaiten, kun annat niiden kuivua vähintään seuraavaan päivään. 

Ruusujen teko vaaleanpunaisesta sokerimassasta onnistuu rullaamalla.

Asettele palat vierekkäin ja ala rullaamaan toisesta reunasta alkaen.

Ruusut - Tee näin



1. Pehmitä pala sokerimassaa kädessä. 


2. Kauli massa ohueksi levyksi. (Jos massa jää kovasti kiinni, voit käyttää apuna hieman tomusokeria tai maissitärkkelystä.) 


3. Leikkaa sokerimassasta pyöreitä ympyröitä (n. 8 jokaista ruusua kohti).


4. Asettele ympyrät vierekkäin niin, että ne ovat lomittain (katso kuva).


5. Rullaa ruusu toisesta reunasta alkaen. Muotoile ruusua ja ohenna samalla tyveä poistamalla siitä ylimääräistä massaa.


Sokeriruusua muotoillessa ohenna tyveä samalla kun muotoilet ruusua.

Poista ylimääräistä massaa ruusun tyvestä samalla kun muotoilet ruusua.

6. Viimeistele ruusun muoto taivuttamalla terälehtiä varovasti. 


7. Aseta ruusut kuivumaan niin, että ne säilyttävät muotonsa. Hyödynnä esim. nurinpäin käännettyä munakennoa ja leivinpaperia. 



Vinkit


• Koristeet säilyttävät ulkonäkönsä parhaiten, kun asetat ne sokerimassalla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. 


• Jos laitat sokerimassakoristeet kermavaahdolla päällystetyn kakun päälle, kannattaa ne asettaa paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. 

Ruusujen kuivatus onnistuu vaikka munakennossa.

Anna ruusujen kuivua vähintään seuraavaan päivään.

• Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, jotta koristeet eivät kostu. Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Helpot ruusut sokerimassasta

Näillä ohjeilla sokerimassaruusujen teko onnistuu aloittelijaltakin - ja ilman erityisiä työvälineitä.
Muottina voit käyttää vaikka pursotukseen tarvittavaa tyllaa.

Ota sokerimassasta paloja pyöreällä muotilla.

• Pidä sokerimassa tiiviisti muovipussista tai kelmun alla ennen muotoilua. Massa kuivuu herkästi.


• Kauli ja muotoile leivinpaperin tai puhtaan työtason päällä. 


• Käytä muottina esimerkiksi pursotus-tyllaa tai muuta kotoa löytyvää pyöreää "muottia", jonka halkaisija on noin 3-5 cm.


• Valmiit koristeet säilyttävät muotonsa parhaiten, kun annat niiden kuivua vähintään seuraavaan päivään. 

Ruusujen teko vaaleanpunaisesta sokerimassasta onnistuu rullaamalla.

Asettele palat vierekkäin ja ala rullaamaan toisesta reunasta alkaen.

Ruusut - Tee näin



1. Pehmitä pala sokerimassaa kädessä. 


2. Kauli massa ohueksi levyksi. (Jos massa jää kovasti kiinni, voit käyttää apuna hieman tomusokeria tai maissitärkkelystä.) 


3. Leikkaa sokerimassasta pyöreitä ympyröitä (n. 8 jokaista ruusua kohti).


4. Asettele ympyrät vierekkäin niin, että ne ovat lomittain (katso kuva).


5. Rullaa ruusu toisesta reunasta alkaen. Muotoile ruusua ja ohenna samalla tyveä poistamalla siitä ylimääräistä massaa.


Sokeriruusua muotoillessa ohenna tyveä samalla kun muotoilet ruusua.

Poista ylimääräistä massaa ruusun tyvestä samalla kun muotoilet ruusua.

6. Viimeistele ruusun muoto taivuttamalla terälehtiä varovasti. 


7. Aseta ruusut kuivumaan niin, että ne säilyttävät muotonsa. Hyödynnä esim. nurinpäin käännettyä munakennoa ja leivinpaperia. 



Vinkit


• Koristeet säilyttävät ulkonäkönsä parhaiten, kun asetat ne sokerimassalla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. 


• Jos laitat sokerimassakoristeet kermavaahdolla päällystetyn kakun päälle, kannattaa ne asettaa paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. 

Ruusujen kuivatus onnistuu vaikka munakennossa.

Anna ruusujen kuivua vähintään seuraavaan päivään.

• Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, jotta koristeet eivät kostu. Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin. 




Katso myös 


Seuraa meitä

Helpot ruusut sokerimassasta

Näillä ohjeilla sokerimassaruusujen teko onnistuu aloittelijaltakin - ja ilman erityisiä työvälineitä.
Muottina voit käyttää vaikka pursotukseen tarvittavaa tyllaa.

Ota sokerimassasta paloja pyöreällä muotilla.

• Pidä sokerimassa tiiviisti muovipussista tai kelmun alla ennen muotoilua. Massa kuivuu herkästi.


• Kauli ja muotoile leivinpaperin tai puhtaan työtason päällä. 


• Käytä muottina esimerkiksi pursotus-tyllaa tai muuta kotoa löytyvää pyöreää "muottia", jonka halkaisija on noin 3-5 cm.


• Valmiit koristeet säilyttävät muotonsa parhaiten, kun annat niiden kuivua vähintään seuraavaan päivään. 

Ruusujen teko vaaleanpunaisesta sokerimassasta onnistuu rullaamalla.

Asettele palat vierekkäin ja ala rullaamaan toisesta reunasta alkaen.

Ruusut - Tee näin



1. Pehmitä pala sokerimassaa kädessä. 


2. Kauli massa ohueksi levyksi. (Jos massa jää kovasti kiinni, voit käyttää apuna hieman tomusokeria tai maissitärkkelystä.) 


3. Leikkaa sokerimassasta pyöreitä ympyröitä (n. 8 jokaista ruusua kohti).


4. Asettele ympyrät vierekkäin niin, että ne ovat lomittain (katso kuva).


5. Rullaa ruusu toisesta reunasta alkaen. Muotoile ruusua ja ohenna samalla tyveä poistamalla siitä ylimääräistä massaa.


Sokeriruusua muotoillessa ohenna tyveä samalla kun muotoilet ruusua.

Poista ylimääräistä massaa ruusun tyvestä samalla kun muotoilet ruusua.

6. Viimeistele ruusun muoto taivuttamalla terälehtiä varovasti. 


7. Aseta ruusut kuivumaan niin, että ne säilyttävät muotonsa. Hyödynnä esim. nurinpäin käännettyä munakennoa ja leivinpaperia. 



Vinkit


• Koristeet säilyttävät ulkonäkönsä parhaiten, kun asetat ne sokerimassalla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. 


• Jos laitat sokerimassakoristeet kermavaahdolla päällystetyn kakun päälle, kannattaa ne asettaa paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. 

Ruusujen kuivatus onnistuu vaikka munakennossa.

Anna ruusujen kuivua vähintään seuraavaan päivään.

• Koristeltua kakkua ei kannata peittää kakkukuvulla, jotta koristeet eivät kostu. Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin. 




Katso myös