Seuraa meitä

Kolmen suklaan juustokakku

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(10)

ø 20-22 cm kakku (14 palaa)

Yli 2 tuntia 

+ Hyytyminen seuraavaan päivään


Kolmen suklaan juustokakussa on kolme ihastuttavaa suklaakerrosta. Valmista täytteet yksi kerrallaan - anna edellisen kerroksen hyytyä vähintään tunti ennen seuraavan valmistamista.

Pohja

200 g

digestive-keksejä

75 g

voita

Täytteet (3 eri täytettä)

3 x 150 g

suklaata: tumma-, maito- sekä valkosuklaa

3 x 200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

3 x 0,5 dl

sokeria

3 x 2 dl

vispikermaa

3 x 2

liivatelehteä

3 x 1 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Suklaaganache (ks. ohje)


Tuoreita marjoja


Kolmen suklaan juustokakku on herkullinen tarjottava.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 20-22 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista). Lisää vuoan korkeutta tarvittaessa esim. reunakalvolla. Halutessasi suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille ja jauhota tomusokerilla – näin saat kakkuun sileät reunat ja kakku irtoaa helposti vuoasta.
  2. Murskaa keksit pussissa kaulimella, monitoimikoneessa leikkuuterällä tai sauvasekoittimen teholeikkurilla.
  3. Sulata voi. Lisää se murskattujen keksien joukkoon ja sekoita. Painele muruseos lusikalla vuoan pohjalle ja tasoita hyvin.



Täytteet


Valmista kolme eri täytettä, yksi tummasta suklaasta, toinen maito- ja kolmas valkosuklaasta.


Valmista suklaatäytteet yksi kerrallaan, jokainen samalla tavalla. Anna täytteen hyytyä vähintään tunti jääkaapissa ennen seuraavan täytteen valmistamista.



  1. Laita isoon kulhoon kylmää vettä ja laita liivatteet (2 kpl) likoamaan.
  2. Sulata suklaa, 150 g (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus).
  3. Laita tuorejuusto (200 g) ja sokeri (0,5 dl) kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma (2 dl) ja vatkaa sähkövatkaimella löysän kermavaahdon kaltaiseksi massaksi. Varo vatkaamasta liian kuohkeaksi, koska suklaa tekee massasta paksumman.
  4. Kuumenna vesi (1 rkl). Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet kuumaan veteen ja sekoita hyvin. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Sekoita hyvin esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  5. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita hyvin.
  6. Laita täyte keksipohjan päälle.
  7. Anna jokaisen täytteen hyytyä vähintään tunti jääkaapissa ennen uuden täytteen valmistamista. Viimeisen kerroksen jälkeen, anna kakun hyytyä
    yön yli jääkaapissa.



Koristelu


  1. Irrota hyytynyt kolmen suklaan juustokakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  2. Koristele kakku esimerkiksi suklaaganachella ja tuoreilla marjoilla.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös


Seuraa meitä

Kolmen suklaan juustokakku

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(10)

ø 20-22 cm kakku (14 palaa)

Yli 2 tuntia 

+ Hyytyminen seuraavaan päivään


Kolmen suklaan juustokakussa on kolme ihastuttavaa suklaakerrosta. Valmista täytteet yksi kerrallaan - anna edellisen kerroksen hyytyä vähintään tunti ennen seuraavan valmistamista.

Pohja

200 g

digestive-keksejä

75 g

voita

Täytteet (3 eri täytettä)

3 x 150 g

suklaata: tumma-, maito- sekä valkosuklaa

3 x 200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

3 x 0,5 dl

sokeria

3 x 2 dl

vispikermaa

3 x 2

liivatelehteä

3 x 1 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Suklaaganache (ks. ohje)


Tuoreita marjoja


Kolmen suklaan juustokakku on herkullinen tarjottava.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 20-22 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista). Lisää vuoan korkeutta tarvittaessa esim. reunakalvolla. Halutessasi suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille ja jauhota tomusokerilla – näin saat kakkuun sileät reunat ja kakku irtoaa helposti vuoasta.
  2. Murskaa keksit pussissa kaulimella, monitoimikoneessa leikkuuterällä tai sauvasekoittimen teholeikkurilla.
  3. Sulata voi. Lisää se murskattujen keksien joukkoon ja sekoita. Painele muruseos lusikalla vuoan pohjalle ja tasoita hyvin.



Täytteet


Valmista kolme eri täytettä, yksi tummasta suklaasta, toinen maito- ja kolmas valkosuklaasta.


Valmista suklaatäytteet yksi kerrallaan, jokainen samalla tavalla. Anna täytteen hyytyä vähintään tunti jääkaapissa ennen seuraavan täytteen valmistamista.



  1. Laita isoon kulhoon kylmää vettä ja laita liivatteet (2 kpl) likoamaan.
  2. Sulata suklaa, 150 g (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus).
  3. Laita tuorejuusto (200 g) ja sokeri (0,5 dl) kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma (2 dl) ja vatkaa sähkövatkaimella löysän kermavaahdon kaltaiseksi massaksi. Varo vatkaamasta liian kuohkeaksi, koska suklaa tekee massasta paksumman.
  4. Kuumenna vesi (1 rkl). Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet kuumaan veteen ja sekoita hyvin. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Sekoita hyvin esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  5. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita hyvin.
  6. Laita täyte keksipohjan päälle.
  7. Anna jokaisen täytteen hyytyä vähintään tunti jääkaapissa ennen uuden täytteen valmistamista. Viimeisen kerroksen jälkeen, anna kakun hyytyä
    yön yli jääkaapissa.



Koristelu


  1. Irrota hyytynyt kolmen suklaan juustokakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  2. Koristele kakku esimerkiksi suklaaganachella ja tuoreilla marjoilla.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös


Seuraa meitä

Kolmen suklaan juustokakku

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(10)

ø 20-22 cm kakku (14 palaa)

Yli 2 tuntia 

+ Hyytyminen seuraavaan päivään


Kolmen suklaan juustokakussa on kolme ihastuttavaa suklaakerrosta. Valmista täytteet yksi kerrallaan - anna edellisen kerroksen hyytyä vähintään tunti ennen seuraavan valmistamista.

Pohja

200 g

digestive-keksejä

75 g

voita

Täytteet (3 eri täytettä)

3 x 150 g

suklaata: tumma-, maito- sekä valkosuklaa

3 x 200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

3 x 0,5 dl

sokeria

3 x 2 dl

vispikermaa

3 x 2

liivatelehteä

3 x 1 rkl

vettä

Koristeluun esim.


Suklaaganache (ks. ohje)


Tuoreita marjoja


Kolmen suklaan juustokakku on herkullinen tarjottava.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan noin 20-22 cm irtopohjavuokaa. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista). Lisää vuoan korkeutta tarvittaessa esim. reunakalvolla. Halutessasi suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille ja jauhota tomusokerilla – näin saat kakkuun sileät reunat ja kakku irtoaa helposti vuoasta.
  2. Murskaa keksit pussissa kaulimella, monitoimikoneessa leikkuuterällä tai sauvasekoittimen teholeikkurilla.
  3. Sulata voi. Lisää se murskattujen keksien joukkoon ja sekoita. Painele muruseos lusikalla vuoan pohjalle ja tasoita hyvin.



Täytteet


Valmista kolme eri täytettä, yksi tummasta suklaasta, toinen maito- ja kolmas valkosuklaasta.


Valmista suklaatäytteet yksi kerrallaan, jokainen samalla tavalla. Anna täytteen hyytyä vähintään tunti jääkaapissa ennen seuraavan täytteen valmistamista.



  1. Laita isoon kulhoon kylmää vettä ja laita liivatteet (2 kpl) likoamaan.
  2. Sulata suklaa, 150 g (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus).
  3. Laita tuorejuusto (200 g) ja sokeri (0,5 dl) kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma (2 dl) ja vatkaa sähkövatkaimella löysän kermavaahdon kaltaiseksi massaksi. Varo vatkaamasta liian kuohkeaksi, koska suklaa tekee massasta paksumman.
  4. Kuumenna vesi (1 rkl). Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet kuumaan veteen ja sekoita hyvin. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Sekoita hyvin esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  5. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita hyvin.
  6. Laita täyte keksipohjan päälle.
  7. Anna jokaisen täytteen hyytyä vähintään tunti jääkaapissa ennen uuden täytteen valmistamista. Viimeisen kerroksen jälkeen, anna kakun hyytyä
    yön yli jääkaapissa.



Koristelu


  1. Irrota hyytynyt kolmen suklaan juustokakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  2. Koristele kakku esimerkiksi suklaaganachella ja tuoreilla marjoilla.



Resepti ja kuvat: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo




Katso myös