Seuraa meitä

Yön yli -sämpylät

Rated 4.078571428571428 stars out of 5
4.1
(140)

n. 14 kpl

10 min (valmistus)

+ yli 12 tuntia (kohotus ja paistaminen)

Sekoita helppo sämpylätaikina illalla, kohota yön yli jääkaapissa ja paista sämpylät aamulla.

Ainekset

14 kpl

6 dl

vehnäjauhoja

3 dl

kaurahiutaleita

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1,5 tl

suolaa

5 dl 

vettä (kylmää)

0,5 dl 

rypsiöljyä

Yön yli -sämpylät kohotetaan jääkaapissa.

Taikina

  1. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, kuivahiiva ja suola reilunkokoiseen kulhoon (taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi). Sekoita.
  2. Lisää vesi (käytä viileää vettä) ja öljy. Sekoita ainekset keskenään esimerkiksi lusikalla - taikinaa ei tarvitse vaivata.  
  3. Peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna sämpylätaikinan seistä jääkaapissa noin 12-14 tuntia


Muotoilu ja paistaminen



  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Ota taikinasta kahden lusikan avulla kasoja pellille leivinpaperin päälle. Älä vaivaa tai sekoita taikinaa ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy. Taikinasta riittää sämpylöitä kahdelle pellille.
  3. Anna sämpylöiden kohota ilman leivinliinaa uunin kuumenemisen ajan (noin 15 min).
  4. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniisti ruskistuneita.




Vinkit


  • Yön yli -sämpylät mahtuvat juuri ja juuri myös yhdelle pellille (noin 35 x 30 cm), jos sämpylöiden yhteen tarttuminen ei haittaa. 
  • Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellet käytä kiertoilmauunia.
  • Taikinaan voi hyvin lisätä 0,5 dl siemeniä (esimerkiksi auringonkukansiemeniä).




Katso myös


Seuraa meitä

Yön yli -sämpylät

Rated 4.078571428571428 stars out of 5
4.1
(140)

n. 14 kpl

10 min (valmistus)

+ yli 12 tuntia (kohotus ja paistaminen)

Sekoita helppo sämpylätaikina illalla, kohota yön yli jääkaapissa ja paista sämpylät aamulla.

Ainekset

14 kpl

6 dl

vehnäjauhoja

3 dl

kaurahiutaleita

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1,5 tl

suolaa

5 dl 

vettä (kylmää)

0,5 dl 

rypsiöljyä

Yön yli -sämpylät kohotetaan jääkaapissa.

Taikina

  1. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, kuivahiiva ja suola reilunkokoiseen kulhoon (taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi). Sekoita.
  2. Lisää vesi (käytä viileää vettä) ja öljy. Sekoita ainekset keskenään esimerkiksi lusikalla - taikinaa ei tarvitse vaivata.  
  3. Peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna sämpylätaikinan seistä jääkaapissa noin 12-14 tuntia


Muotoilu ja paistaminen



  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Ota taikinasta kahden lusikan avulla kasoja pellille leivinpaperin päälle. Älä vaivaa tai sekoita taikinaa ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy. Taikinasta riittää sämpylöitä kahdelle pellille.
  3. Anna sämpylöiden kohota ilman leivinliinaa uunin kuumenemisen ajan (noin 15 min).
  4. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniisti ruskistuneita.




Vinkit


  • Yön yli -sämpylät mahtuvat juuri ja juuri myös yhdelle pellille (noin 35 x 30 cm), jos sämpylöiden yhteen tarttuminen ei haittaa. 
  • Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellet käytä kiertoilmauunia.
  • Taikinaan voi hyvin lisätä 0,5 dl siemeniä (esimerkiksi auringonkukansiemeniä).




Katso myös


Seuraa meitä

Yön yli -sämpylät

Rated 4.078571428571428 stars out of 5
4.1
(140)

n. 14 kpl

10 min (valmistus)

+ yli 12 tuntia (kohotus ja paistaminen)

Sekoita helppo sämpylätaikina illalla, kohota yön yli jääkaapissa ja paista sämpylät aamulla.

Ainekset

14 kpl

6 dl

vehnäjauhoja

3 dl

kaurahiutaleita

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1,5 tl

suolaa

5 dl 

vettä (kylmää)

0,5 dl 

rypsiöljyä

Yön yli -sämpylät kohotetaan jääkaapissa.

Taikina

  1. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, kuivahiiva ja suola reilunkokoiseen kulhoon (taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi). Sekoita.
  2. Lisää vesi (käytä viileää vettä) ja öljy. Sekoita ainekset keskenään esimerkiksi lusikalla - taikinaa ei tarvitse vaivata.  
  3. Peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna sämpylätaikinan seistä jääkaapissa noin 12-14 tuntia


Muotoilu ja paistaminen



  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Ota taikinasta kahden lusikan avulla kasoja pellille leivinpaperin päälle. Älä vaivaa tai sekoita taikinaa ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy. Taikinasta riittää sämpylöitä kahdelle pellille.
  3. Anna sämpylöiden kohota ilman leivinliinaa uunin kuumenemisen ajan (noin 15 min).
  4. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniisti ruskistuneita.




Vinkit


  • Yön yli -sämpylät mahtuvat juuri ja juuri myös yhdelle pellille (noin 35 x 30 cm), jos sämpylöiden yhteen tarttuminen ei haittaa. 
  • Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellet käytä kiertoilmauunia.
  • Taikinaan voi hyvin lisätä 0,5 dl siemeniä (esimerkiksi auringonkukansiemeniä).




Katso myös