Voikreemi-kääretorttu

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

n. 15 palaa

30 min


Gluteeniton



Voikreemi sopii mainiosti kääretortun täytteeksi! Käytä huoneenlämpöistä, pehmeää voita, mutta älä missään nimessä sulata voita, jotta kreemin vaahdotus onnistuu.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Voikreemi

300 g

voita (huoneenlämpöinen)

4 dl (250 g)

tomusokeria

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

vanilja-aromia (esim. Dr. Oetker)

Kumoamiseen: noin 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön täytettä varten. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 40 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi.
  6. Paista kääretorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsä taikina ei jää tikkuun.


Voikreemi ja täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle hieman sokeria. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneen vispilällä. 
  3. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, jatka vaahdottamista. Lisää myös vanilliinisokeri. Vaahdota vielä vähintään parin minuutin ajan. Lisää lopuksi vanilja-aromi ja sekoita hyvin.
  4. Levitä voikreemi pohjan päälle. Kääri levy tiiviisti rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Käännä kääretorttu saumapuoli alaspäin. 
  5. Anna jämäköityä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa viipaleiksi viileänä.



Vinkit


  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tällä ohjeella voikreemiä tulee kääretorttuun reilusti. Voit halutessasi pienentää kreemin määrää, esim. 200 g voita ja 2,75 dl (170 g) tomusokeria.


Voikreemi-kääretorttu

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

n. 15 palaa

30 min


Gluteeniton



Voikreemi sopii mainiosti kääretortun täytteeksi! Käytä huoneenlämpöistä, pehmeää voita, mutta älä missään nimessä sulata voita, jotta kreemin vaahdotus onnistuu.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Voikreemi

300 g

voita (huoneenlämpöinen)

4 dl (250 g)

tomusokeria

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

vanilja-aromia (esim. Dr. Oetker)

Kumoamiseen: noin 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön täytettä varten. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 40 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi.
  6. Paista kääretorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsä taikina ei jää tikkuun.


Voikreemi ja täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle hieman sokeria. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneen vispilällä. 
  3. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, jatka vaahdottamista. Lisää myös vanilliinisokeri. Vaahdota vielä vähintään parin minuutin ajan. Lisää lopuksi vanilja-aromi ja sekoita hyvin.
  4. Levitä voikreemi pohjan päälle. Kääri levy tiiviisti rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Käännä kääretorttu saumapuoli alaspäin. 
  5. Anna jämäköityä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa viipaleiksi viileänä.



Vinkit


  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tällä ohjeella voikreemiä tulee kääretorttuun reilusti. Voit halutessasi pienentää kreemin määrää, esim. 200 g voita ja 2,75 dl (170 g) tomusokeria.


Voikreemi-kääretorttu

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

n. 15 palaa

30 min


Gluteeniton



Voikreemi sopii mainiosti kääretortun täytteeksi! Käytä huoneenlämpöistä, pehmeää voita, mutta älä missään nimessä sulata voita, jotta kreemin vaahdotus onnistuu.

Pohja

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Voikreemi

300 g

voita (huoneenlämpöinen)

4 dl (250 g)

tomusokeria

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

vanilja-aromia (esim. Dr. Oetker)

Kumoamiseen: noin 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön täytettä varten. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi (n. 30 x 40 cm).
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi.
  6. Paista kääretorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsä taikina ei jää tikkuun.


Voikreemi ja täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle hieman sokeria. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneen vispilällä. 
  3. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, jatka vaahdottamista. Lisää myös vanilliinisokeri. Vaahdota vielä vähintään parin minuutin ajan. Lisää lopuksi vanilja-aromi ja sekoita hyvin.
  4. Levitä voikreemi pohjan päälle. Kääri levy tiiviisti rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Käännä kääretorttu saumapuoli alaspäin. 
  5. Anna jämäköityä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa viipaleiksi viileänä.



Vinkit


  • Tarkista tarvittaessa kaikkien ainesten gluteenittomuus.
  • Tällä ohjeella voikreemiä tulee kääretorttuun reilusti. Voit halutessasi pienentää kreemin määrää, esim. 200 g voita ja 2,75 dl (170 g) tomusokeria.