Vohvelit

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

noin 8 kpl

alle tunti

Vohvelit maistuvat esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon kanssa. 

Ainekset

8 kpl

kananmunaa

2 dl

maitoa

2 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

0,75 tl

suolaa

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

2 dl 

kermaviiliä

50 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Paistamiseen: rypsiöljyä

Vohvelit on suosittu ohje.

Ohje

  1. Sekoita keskenään kananmunat ja maito (vispilällä). Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja suola.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää kermaviili. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua), lisää myös se taikinaan. Sekoita.
  4. Anna taikinan tekeytyä noin 15 min.
  5. Kuumenna vohvelirauta. Laita raudan kuumalle levylle noin 0,5 tl öljyä. Kaada päälle noin 0,75 dl vohvelitaikinaa. Paista kauniin väriseksi vohveliraudalla.
  6. Paista loput vohvelit. Lisää rasvaa levylle tarvittaessa, jos vohvelit jäävät paistettaessa kiinni.



Vinkit


  • Vohveli-ohjeella voit valmistaa myös kuohkeita lettuja esimerkiksi ohukaispannulla paistamalla.
  • Tarjoa vohvelit sokerin, hillon, marjojen, vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

 


Vohvelit

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

noin 8 kpl

alle tunti

Vohvelit maistuvat esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon kanssa. 

Ainekset

8 kpl

kananmunaa

2 dl

maitoa

2 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

0,75 tl

suolaa

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

2 dl 

kermaviiliä

50 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Paistamiseen: rypsiöljyä

Vohvelit on suosittu ohje.

Ohje

  1. Sekoita keskenään kananmunat ja maito (vispilällä). Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja suola.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää kermaviili. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua), lisää myös se taikinaan. Sekoita.
  4. Anna taikinan tekeytyä noin 15 min.
  5. Kuumenna vohvelirauta. Laita raudan kuumalle levylle noin 0,5 tl öljyä. Kaada päälle noin 0,75 dl vohvelitaikinaa. Paista kauniin väriseksi vohveliraudalla.
  6. Paista loput vohvelit. Lisää rasvaa levylle tarvittaessa, jos vohvelit jäävät paistettaessa kiinni.



Vinkit


  • Vohveli-ohjeella voit valmistaa myös kuohkeita lettuja esimerkiksi ohukaispannulla paistamalla.
  • Tarjoa vohvelit sokerin, hillon, marjojen, vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

 


Vohvelit

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

noin 8 kpl

alle tunti

Vohvelit maistuvat esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon kanssa. 

Ainekset

8 kpl

kananmunaa

2 dl

maitoa

2 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

0,75 tl

suolaa

3 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

2 dl 

kermaviiliä

50 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Paistamiseen: rypsiöljyä

Vohvelit on suosittu ohje.

Ohje

  1. Sekoita keskenään kananmunat ja maito (vispilällä). Lisää sokeri, vanilliinisokeri ja suola.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää kermaviili. Sulata voi (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua), lisää myös se taikinaan. Sekoita.
  4. Anna taikinan tekeytyä noin 15 min.
  5. Kuumenna vohvelirauta. Laita raudan kuumalle levylle noin 0,5 tl öljyä. Kaada päälle noin 0,75 dl vohvelitaikinaa. Paista kauniin väriseksi vohveliraudalla.
  6. Paista loput vohvelit. Lisää rasvaa levylle tarvittaessa, jos vohvelit jäävät paistettaessa kiinni.



Vinkit


  • Vohveli-ohjeella voit valmistaa myös kuohkeita lettuja esimerkiksi ohukaispannulla paistamalla.
  • Tarjoa vohvelit sokerin, hillon, marjojen, vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.