Seuraa meitä

Vispipuuro mustaherukoista

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

5 - 6 annosta

20 min 

(+ puuron jäähtyminen)

Vispipuuron voi hyvin tehdä puolukan sijaan esimerkiksi mustaherukoista.

Ainekset

5 - 6 annosta

8 dl

vettä

300 g (5 dl)

mustaherukoita

1 dl

sokeria

1,5 dl

mannasuurimoita

(0,25 tl

suolaa)

Tarjoiluun: maitoa

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää mustaherukat ja sokeri.
  2. Ripottele joukkoon mannasuurimot - sekoita samalla hyvin vispilällä. Pienennä lieden tehoa, ettei puuro kiehu yli.
  3. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä pohjaa myöten, varsinkin keittämisen alkuvaiheessa.
  4. Lisää halutessasi suola. 
  5. Jos haluat vaahdottaa puuron, jäähdytä se hyvin. Vaahdota sitten sähkövatkaimella.


Vinkit


  • Voit nopeuttaa puuron jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen (ilman kantta) tai kylmällä ilmalla ulos (kannella peitettynä). 
  • Voit vaahdottaa puuron sähkövatkaimella teräskattilassa. Älä kuitenkaan käytä sähkövatkainta pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon).
  • Vispipuuro mustaherukoista maistuu mainiosti myös lämpimänä (ilman vaahdotusta).




Katso myös


Seuraa meitä

Vispipuuro mustaherukoista

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

5 - 6 annosta

20 min 

(+ puuron jäähtyminen)

Vispipuuron voi hyvin tehdä puolukan sijaan esimerkiksi mustaherukoista.

Ainekset

5 - 6 annosta

8 dl

vettä

300 g (5 dl)

mustaherukoita

1 dl

sokeria

1,5 dl

mannasuurimoita

(0,25 tl

suolaa)

Tarjoiluun: maitoa

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää mustaherukat ja sokeri.
  2. Ripottele joukkoon mannasuurimot - sekoita samalla hyvin vispilällä. Pienennä lieden tehoa, ettei puuro kiehu yli.
  3. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä pohjaa myöten, varsinkin keittämisen alkuvaiheessa.
  4. Lisää halutessasi suola. 
  5. Jos haluat vaahdottaa puuron, jäähdytä se hyvin. Vaahdota sitten sähkövatkaimella.


Vinkit


  • Voit nopeuttaa puuron jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen (ilman kantta) tai kylmällä ilmalla ulos (kannella peitettynä). 
  • Voit vaahdottaa puuron sähkövatkaimella teräskattilassa. Älä kuitenkaan käytä sähkövatkainta pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon).
  • Vispipuuro mustaherukoista maistuu mainiosti myös lämpimänä (ilman vaahdotusta).




Katso myös


Seuraa meitä

Vispipuuro mustaherukoista

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

5 - 6 annosta

20 min 

(+ puuron jäähtyminen)

Vispipuuron voi hyvin tehdä puolukan sijaan esimerkiksi mustaherukoista.

Ainekset

5 - 6 annosta

8 dl

vettä

300 g (5 dl)

mustaherukoita

1 dl

sokeria

1,5 dl

mannasuurimoita

(0,25 tl

suolaa)

Tarjoiluun: maitoa

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää mustaherukat ja sokeri.
  2. Ripottele joukkoon mannasuurimot - sekoita samalla hyvin vispilällä. Pienennä lieden tehoa, ettei puuro kiehu yli.
  3. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä pohjaa myöten, varsinkin keittämisen alkuvaiheessa.
  4. Lisää halutessasi suola. 
  5. Jos haluat vaahdottaa puuron, jäähdytä se hyvin. Vaahdota sitten sähkövatkaimella.


Vinkit


  • Voit nopeuttaa puuron jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen (ilman kantta) tai kylmällä ilmalla ulos (kannella peitettynä). 
  • Voit vaahdottaa puuron sähkövatkaimella teräskattilassa. Älä kuitenkaan käytä sähkövatkainta pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon).
  • Vispipuuro mustaherukoista maistuu mainiosti myös lämpimänä (ilman vaahdotusta).




Katso myös