Seuraa meitä

Vispipuuro

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

6 annosta

20 min 

jäähtyminen

Vispipuuro puolukoista on mainio välipala! Vaahdotus onnistuu parhaiten, kun annat puuron ensin jäähtyä.

Ainekset

6 annosta

1 litra

vettä

200 g (4 dl)

puolukoita (jäisiä tai tuoreita)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

mannasuurimoita

0,25 tl

suolaa

Tarjoiluun: maitoa

Vispipuuro puolukoista on perinteinen välipala.

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa. Lisää puolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi (varo, että puolukat eivät kiehu yli). 
  2. Ripottele mannasuurimot kiehuvaan veteen, sekoita samalla hyvin vispilällä.
  3. Anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Sekoittele alussa ahkerasti pohjaa myöten. Kun puuro sakenee, sekoittele välillä. 
  4. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota vaaleaksi sähkövatkaimella (tai yleiskoneella). 
  6. Tarjoa vispipuuro maidon kanssa.



Vinkit


  • Älä käytä sähkövatkainta pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon), sillä kattilan pinta vahingoittuu helposti. 
  • Vispipuuro jäähtyy nopeammin, jos laitat kattilan kylmään veteen (ilman kantta).




Katso myös


Seuraa meitä

Vispipuuro

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

6 annosta

20 min 

jäähtyminen

Vispipuuro puolukoista on mainio välipala! Vaahdotus onnistuu parhaiten, kun annat puuron ensin jäähtyä.

Ainekset

6 annosta

1 litra

vettä

200 g (4 dl)

puolukoita (jäisiä tai tuoreita)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

mannasuurimoita

0,25 tl

suolaa

Tarjoiluun: maitoa

Vispipuuro puolukoista on perinteinen välipala.

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa. Lisää puolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi (varo, että puolukat eivät kiehu yli). 
  2. Ripottele mannasuurimot kiehuvaan veteen, sekoita samalla hyvin vispilällä.
  3. Anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Sekoittele alussa ahkerasti pohjaa myöten. Kun puuro sakenee, sekoittele välillä. 
  4. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota vaaleaksi sähkövatkaimella (tai yleiskoneella). 
  6. Tarjoa vispipuuro maidon kanssa.



Vinkit


  • Älä käytä sähkövatkainta pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon), sillä kattilan pinta vahingoittuu helposti. 
  • Vispipuuro jäähtyy nopeammin, jos laitat kattilan kylmään veteen (ilman kantta).




Katso myös


Seuraa meitä

Vispipuuro

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

6 annosta

20 min 

jäähtyminen

Vispipuuro puolukoista on mainio välipala! Vaahdotus onnistuu parhaiten, kun annat puuron ensin jäähtyä.

Ainekset

6 annosta

1 litra

vettä

200 g (4 dl)

puolukoita (jäisiä tai tuoreita)

1,5 dl

sokeria

1,5 dl

mannasuurimoita

0,25 tl

suolaa

Tarjoiluun: maitoa

Vispipuuro puolukoista on perinteinen välipala.

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi reilun kokoisessa kattilassa. Lisää puolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi (varo, että puolukat eivät kiehu yli). 
  2. Ripottele mannasuurimot kiehuvaan veteen, sekoita samalla hyvin vispilällä.
  3. Anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Sekoittele alussa ahkerasti pohjaa myöten. Kun puuro sakenee, sekoittele välillä. 
  4. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota vaaleaksi sähkövatkaimella (tai yleiskoneella). 
  6. Tarjoa vispipuuro maidon kanssa.



Vinkit


  • Älä käytä sähkövatkainta pinnoitetussa kattilassa (esim. teflon), sillä kattilan pinta vahingoittuu helposti. 
  • Vispipuuro jäähtyy nopeammin, jos laitat kattilan kylmään veteen (ilman kantta).




Katso myös