Seuraa meitä

Viipalekeksit eli Wilhelmiinat

Rated 4 stars out of 5
4.0
(3)

noin 24 kappaletta

15 min valmistus +

15 min uunissa


Wilhelmiinoja on helppo leipoa suurempikin määrä vaikka juhliin. Näiden ihanien viipalekeksien maussa on toffeinen vivahde.

Ainekset

100 g

voita (huoneenlämpöinen)

1 dl

sokeria

1 rkl

siirappia

1

keltuainen

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

2 tl

vanilliinisokeria

Leikkaa Wilhelmiinat heti paistamisen jälkeen.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön muutama tunti ennen leipomista. Voit myös paloitella voin kulhoon ja pehmentää sitä varovasti mikrossa (älä anna sulaa!). 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  3. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu).
  4. Sekoita kuivat aineet kulhossa: vehnäjauho, ruokasooda sekä vanilliinisokeri. Jätä odottamaan.
  5. Sekoita toisessa kulhossa voi, sokeri ja siirappi. Käytä esimerkiksi isoa lusikkaa (onnistuu, kun voi on pehmeää). 
  6. Lisää keltuainen, sekoita.
  7. Lisää jauhoseos, sekoita.
  8. Tee taikinasta kaksi noin 30 cm pitkää tankoa pellille leivinpaperin päälle. Taikina on murenevaa - purista taikinaa kokoon kädellä. Tangot leviävät uunissa - jätä niiden väliin tilaa. 
  9. Paista 175 asteessa 12 -15 minuuttia niin, että leivonnaiset alkavat saada hieman väriä.
  10. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen noin 2 cm levyisiä viipalekeksejä vinottain (esimerkiksi pizzaleikkurilla). Anna jäähtyä, jotta pikkuleivät kovettuvat.



Vinkit


  • Voit käyttää voin sijaan leivontamargariinia, mutta aito voi antaa ohjeeseen makua. 
  • Varo paistamasta viipalekeksejä liian tummiksi. Wilhelmiinat saavat jäädä hieman kosteiksi sisältä.


Katso myös

Seuraa meitä

Viipalekeksit eli Wilhelmiinat

Rated 4 stars out of 5
4.0
(3)

noin 24 kappaletta

15 min valmistus +

15 min uunissa


Wilhelmiinoja on helppo leipoa suurempikin määrä vaikka juhliin. Näiden ihanien viipalekeksien maussa on toffeinen vivahde.

Ainekset

100 g

voita (huoneenlämpöinen)

1 dl

sokeria

1 rkl

siirappia

1

keltuainen

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

2 tl

vanilliinisokeria

Leikkaa Wilhelmiinat heti paistamisen jälkeen.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön muutama tunti ennen leipomista. Voit myös paloitella voin kulhoon ja pehmentää sitä varovasti mikrossa (älä anna sulaa!). 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  3. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu).
  4. Sekoita kuivat aineet kulhossa: vehnäjauho, ruokasooda sekä vanilliinisokeri. Jätä odottamaan.
  5. Sekoita toisessa kulhossa voi, sokeri ja siirappi. Käytä esimerkiksi isoa lusikkaa (onnistuu, kun voi on pehmeää). 
  6. Lisää keltuainen, sekoita.
  7. Lisää jauhoseos, sekoita.
  8. Tee taikinasta kaksi noin 30 cm pitkää tankoa pellille leivinpaperin päälle. Taikina on murenevaa - purista taikinaa kokoon kädellä. Tangot leviävät uunissa - jätä niiden väliin tilaa. 
  9. Paista 175 asteessa 12 -15 minuuttia niin, että leivonnaiset alkavat saada hieman väriä.
  10. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen noin 2 cm levyisiä viipalekeksejä vinottain (esimerkiksi pizzaleikkurilla). Anna jäähtyä, jotta pikkuleivät kovettuvat.



Vinkit


  • Voit käyttää voin sijaan leivontamargariinia, mutta aito voi antaa ohjeeseen makua. 
  • Varo paistamasta viipalekeksejä liian tummiksi. Wilhelmiinat saavat jäädä hieman kosteiksi sisältä.


Katso myös

Seuraa meitä

Viipalekeksit eli Wilhelmiinat

Rated 4 stars out of 5
4.0
(3)

noin 24 kappaletta

15 min valmistus +

15 min uunissa


Wilhelmiinoja on helppo leipoa suurempikin määrä vaikka juhliin. Näiden ihanien viipalekeksien maussa on toffeinen vivahde.

Ainekset

100 g

voita (huoneenlämpöinen)

1 dl

sokeria

1 rkl

siirappia

1

keltuainen

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

2 tl

vanilliinisokeria

Leikkaa Wilhelmiinat heti paistamisen jälkeen.

Ohje

  1. Ota voi huoneenlämpöön muutama tunti ennen leipomista. Voit myös paloitella voin kulhoon ja pehmentää sitä varovasti mikrossa (älä anna sulaa!). 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  3. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu).
  4. Sekoita kuivat aineet kulhossa: vehnäjauho, ruokasooda sekä vanilliinisokeri. Jätä odottamaan.
  5. Sekoita toisessa kulhossa voi, sokeri ja siirappi. Käytä esimerkiksi isoa lusikkaa (onnistuu, kun voi on pehmeää). 
  6. Lisää keltuainen, sekoita.
  7. Lisää jauhoseos, sekoita.
  8. Tee taikinasta kaksi noin 30 cm pitkää tankoa pellille leivinpaperin päälle. Taikina on murenevaa - purista taikinaa kokoon kädellä. Tangot leviävät uunissa - jätä niiden väliin tilaa. 
  9. Paista 175 asteessa 12 -15 minuuttia niin, että leivonnaiset alkavat saada hieman väriä.
  10. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen noin 2 cm levyisiä viipalekeksejä vinottain (esimerkiksi pizzaleikkurilla). Anna jäähtyä, jotta pikkuleivät kovettuvat.



Vinkit


  • Voit käyttää voin sijaan leivontamargariinia, mutta aito voi antaa ohjeeseen makua. 
  • Varo paistamasta viipalekeksejä liian tummiksi. Wilhelmiinat saavat jäädä hieman kosteiksi sisältä.


Katso myös