Viinimarjamehu kattilassa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

reilu 1 litra laimennettavaa mehua

Viinimarjamehu onnistuu myös ilman mehumaijaa kattilassa. Kun käytät isoa, vähintään viiden litran kattilaa, keittäminen on huoletonta. Ohjeella tulee reilu litra laimennettavaa mehua.

Ainekset

2 litraa (1 kg)

punaisia viinimarjoja

5 dl

vettä

3,5 dl (300 g)

sokeria

Viinimarjamehu onnistuu myös kattilassa.

Ohje

  1. Laita viinimarjat sekä vesi kattilaan. Voit käyttää tertut (marjoja ei tarvitse riipiä). Poista kuitenkin pilaantuneet marjat ja huuhtele marjat tarvittaessa, jos ne ovat pölyisiä.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele samalla hieman ja painele marjoja rikki survimella tai tukevalla kauhalla.
  3. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes marjat hajoavat. Varo, ettei kiehu yli.
  4. Laita iso siivilä toisen, puhtaan kattilan päälle.
  5. Laita siivilän päälle harsokangas. Kaada marjaseos kankaan päälle siivilään (tarvittaessa vähän kerrallaan). Anna mehun valua kattilaan. Älä painele, vaan anna valua rauhassa, jopa yli puoli tuntia.
  6. Lisää mehuun sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna vielä kiehua noin 5 minuutin ajan. 
  7. Pullota puhtaisiin lasipulloihin (tai lasipurkkeihin). Jos käytät muovisia astioita, anna mehun jäähtyä ensin.
  8. Laimenna viinimarjamehu vedellä ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Jos keittäessä muodostuu vaahtoa, kannattaa sitä kuoria pois esimerkiksi reikäkauhan tai lusikan avulla.
  • Maista mehua ennen pullottamista: Laimenna pieni määrä kylmällä vedellä (noin 1 osa vettä ja 3 osaa mehua). Tarkista makeus. Lisää sokeria tarvittaessa. 
  • Jos haluat mehun säilyvän hyvin, liota pulloja yön yli, pese ne ja kuumenna sen jälkeen uunissa (125 astetta noin 15 min). Metalliset korkit voi keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä. Jos käytät mehun pian, pullojen desifiointi ei ole välttämätöntä.  
  • Puhtaisiin pulloihin kuumana säilötty viinimarjamehu säilyy viileässä jopa seuraavaan satokauteen asti. 
  • Säilytä viinimarjamehu jääkaapissa. Mehun voi myös pakastaa. Tällöin muovinen pullo tai rasia on hyvä valinta.


Viinimarjamehu kattilassa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

reilu 1 litra laimennettavaa mehua

Viinimarjamehu onnistuu myös ilman mehumaijaa kattilassa. Kun käytät isoa, vähintään viiden litran kattilaa, keittäminen on huoletonta. Ohjeella tulee reilu litra laimennettavaa mehua.

Ainekset

2 litraa (1 kg)

punaisia viinimarjoja

5 dl

vettä

3,5 dl (300 g)

sokeria

Viinimarjamehu onnistuu myös kattilassa.

Ohje

  1. Laita viinimarjat sekä vesi kattilaan. Voit käyttää tertut (marjoja ei tarvitse riipiä). Poista kuitenkin pilaantuneet marjat ja huuhtele marjat tarvittaessa, jos ne ovat pölyisiä.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele samalla hieman ja painele marjoja rikki survimella tai tukevalla kauhalla.
  3. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes marjat hajoavat. Varo, ettei kiehu yli.
  4. Laita iso siivilä toisen, puhtaan kattilan päälle.
  5. Laita siivilän päälle harsokangas. Kaada marjaseos kankaan päälle siivilään (tarvittaessa vähän kerrallaan). Anna mehun valua kattilaan. Älä painele, vaan anna valua rauhassa, jopa yli puoli tuntia.
  6. Lisää mehuun sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna vielä kiehua noin 5 minuutin ajan. 
  7. Pullota puhtaisiin lasipulloihin (tai lasipurkkeihin). Jos käytät muovisia astioita, anna mehun jäähtyä ensin.
  8. Laimenna viinimarjamehu vedellä ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Jos keittäessä muodostuu vaahtoa, kannattaa sitä kuoria pois esimerkiksi reikäkauhan tai lusikan avulla.
  • Maista mehua ennen pullottamista: Laimenna pieni määrä kylmällä vedellä (noin 1 osa vettä ja 3 osaa mehua). Tarkista makeus. Lisää sokeria tarvittaessa. 
  • Jos haluat mehun säilyvän hyvin, liota pulloja yön yli, pese ne ja kuumenna sen jälkeen uunissa (125 astetta noin 15 min). Metalliset korkit voi keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä. Jos käytät mehun pian, pullojen desifiointi ei ole välttämätöntä.  
  • Puhtaisiin pulloihin kuumana säilötty viinimarjamehu säilyy viileässä jopa seuraavaan satokauteen asti. 
  • Säilytä viinimarjamehu jääkaapissa. Mehun voi myös pakastaa. Tällöin muovinen pullo tai rasia on hyvä valinta.


Viinimarjamehu kattilassa

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

reilu 1 litra laimennettavaa mehua

Viinimarjamehu onnistuu myös ilman mehumaijaa kattilassa. Kun käytät isoa, vähintään viiden litran kattilaa, keittäminen on huoletonta. Ohjeella tulee reilu litra laimennettavaa mehua.

Ainekset

2 litraa (1 kg)

punaisia viinimarjoja

5 dl

vettä

3,5 dl (300 g)

sokeria

Viinimarjamehu onnistuu myös kattilassa.

Ohje

  1. Laita viinimarjat sekä vesi kattilaan. Voit käyttää tertut (marjoja ei tarvitse riipiä). Poista kuitenkin pilaantuneet marjat ja huuhtele marjat tarvittaessa, jos ne ovat pölyisiä.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele samalla hieman ja painele marjoja rikki survimella tai tukevalla kauhalla.
  3. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes marjat hajoavat. Varo, ettei kiehu yli.
  4. Laita iso siivilä toisen, puhtaan kattilan päälle.
  5. Laita siivilän päälle harsokangas. Kaada marjaseos kankaan päälle siivilään (tarvittaessa vähän kerrallaan). Anna mehun valua kattilaan. Älä painele, vaan anna valua rauhassa, jopa yli puoli tuntia.
  6. Lisää mehuun sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna vielä kiehua noin 5 minuutin ajan. 
  7. Pullota puhtaisiin lasipulloihin (tai lasipurkkeihin). Jos käytät muovisia astioita, anna mehun jäähtyä ensin.
  8. Laimenna viinimarjamehu vedellä ennen tarjoilua.



Vinkit


  • Jos keittäessä muodostuu vaahtoa, kannattaa sitä kuoria pois esimerkiksi reikäkauhan tai lusikan avulla.
  • Maista mehua ennen pullottamista: Laimenna pieni määrä kylmällä vedellä (noin 1 osa vettä ja 3 osaa mehua). Tarkista makeus. Lisää sokeria tarvittaessa. 
  • Jos haluat mehun säilyvän hyvin, liota pulloja yön yli, pese ne ja kuumenna sen jälkeen uunissa (125 astetta noin 15 min). Metalliset korkit voi keittää kuumassa vedessä ennen käyttöä. Jos käytät mehun pian, pullojen desifiointi ei ole välttämätöntä.  
  • Puhtaisiin pulloihin kuumana säilötty viinimarjamehu säilyy viileässä jopa seuraavaan satokauteen asti. 
  • Säilytä viinimarjamehu jääkaapissa. Mehun voi myös pakastaa. Tällöin muovinen pullo tai rasia on hyvä valinta.