Vegaaniset letut kauramaitoon

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 10 isoa lettua (3-4:lle)

5 min (taikinan valmistus)

+ 1 h (taikinan turvotus)

+ paistaminen


Vegaaninen


Kauraiset vegaaniset letut maistuvat vaikka mansikkahillon kera.

Ainekset

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl 

kaurajauhoja

5 dl

kaurajuomaa

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen: vegaanista, maidotonta margariinia (tai rypsiöljyä)

Vegaaniset letut tehdään kauramaitoon.

Taikinan valmistus

  1. Mittaa vehnäjauho ja kaurajauho kulhoon. 
  2. Lisää noin puolet kaurajuomasta sekä sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi esim. vispilällä.
  3. Lisää loppu kaurajuoma ja sekoita.
  4. Anna taikinan tekeytyä rauhassa, mielellään ainakin tunnin ajan.


Lettujen paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle margariinia tai rypsiöljyä.
  2. Sekoita lettutaikinaa ja kaada sitä pannulle.
  3. Anna letun kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, käännä lettu.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi.  Paista muut letut vastaavasti.


Katso tarkemmat ohjeet paistamiseen: ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen


Vinkit


  • Halutessasi voit korvata kaurajauhon vehnäjauhoilla.
  • Lyhyen ajan lettutaikina voi odottaa paistamista huoneenlämmössä. Säilytä yli tunnin tekeytyvä lettutaikina jääkaapissa. 


Vegaaniset letut kauramaitoon

Rated 4.64 stars out of 5
4.6
(25)

n. 10 isoa lettua (3-4:lle)

5 min (taikinan valmistus)

+ 1 h (taikinan turvotus)

+ paistaminen


Vegaaninen


Kauraiset vegaaniset letut maistuvat vaikka mansikkahillon kera.

Ainekset

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl 

kaurajauhoja

5 dl

kaurajuomaa

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen: vegaanista, maidotonta margariinia (tai rypsiöljyä)

Vegaaniset letut tehdään kauramaitoon.

Taikinan valmistus

  1. Mittaa vehnäjauho ja kaurajauho kulhoon. 
  2. Lisää noin puolet kaurajuomasta sekä sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi esim. vispilällä.
  3. Lisää loppu kaurajuoma ja sekoita.
  4. Anna taikinan tekeytyä rauhassa, mielellään ainakin tunnin ajan.


Lettujen paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle margariinia tai rypsiöljyä.
  2. Sekoita lettutaikinaa ja kaada sitä pannulle.
  3. Anna letun kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, käännä lettu.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi.  Paista muut letut vastaavasti.


Katso tarkemmat ohjeet paistamiseen: ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen


Vinkit


  • Halutessasi voit korvata kaurajauhon vehnäjauhoilla.
  • Lyhyen ajan lettutaikina voi odottaa paistamista huoneenlämmössä. Säilytä yli tunnin tekeytyvä lettutaikina jääkaapissa. 


Vegaaniset letut kauramaitoon

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

n. 10 isoa lettua (3-4:lle)

5 min (taikinan valmistus)

+ 1 h (taikinan turvotus)

+ paistaminen


Vegaaninen


Kauraiset vegaaniset letut maistuvat vaikka mansikkahillon kera.

Ainekset

2 dl

vehnäjauhoja

1 dl 

kaurajauhoja

5 dl

kaurajuomaa

1 rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Paistamiseen: vegaanista, maidotonta margariinia (tai rypsiöljyä)

Vegaaniset letut tehdään kauramaitoon.

Taikinan valmistus

  1. Mittaa vehnäjauho ja kaurajauho kulhoon. 
  2. Lisää noin puolet kaurajuomasta sekä sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi esim. vispilällä.
  3. Lisää loppu kaurajuoma ja sekoita.
  4. Anna taikinan tekeytyä rauhassa, mielellään ainakin tunnin ajan.


Lettujen paistaminen 


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle margariinia tai rypsiöljyä.
  2. Sekoita lettutaikinaa ja kaada sitä pannulle.
  3. Anna letun kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, käännä lettu.
  4. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan väriseksi.  Paista muut letut vastaavasti.


Katso tarkemmat ohjeet paistamiseen: ruokajakoti.fi/Lettujen+paistaminen


Vinkit


  • Halutessasi voit korvata kaurajauhon vehnäjauhoilla.
  • Lyhyen ajan lettutaikina voi odottaa paistamista huoneenlämmössä. Säilytä yli tunnin tekeytyvä lettutaikina jääkaapissa.