Seuraa meitä

Vegaaninen makaronilaatikko

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

6 annosta

15 min (valmistus) +

30 min (uunissa)


Vegaaninen


Vegaaninen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja maitoa. Proteiinilisäksi laitetaan kaurajauhista.

Ainekset

6 annosta

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

1 iso

sipuli

3 rkl

rypsiöljyä

1 pss (225 g)

kaurajauhista

1 rkl

soijakastiketta

2 tl

oreganoa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

valkosipulijauhetta

1 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

suolaa

- - - 

2,5 dl

vettä

1 prk (250 ml)

"kaurakermaa" eli kaura-kasvirasvasekoitetta

Vegaaninen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Keitä makaronit: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. 
  3. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit kypsiksi (noin 8 min). Sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  4. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia noin minuutin ajan (pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta sipuli ei mustu). 
  6. Lisää pannulle kaurajauhis. Paista vielä n. 3 minuutin ajan, jotta sipuli pehmenee. Laita liesi pois päältä.
  7. Mausta kaurajauhis soijakastikkeella, oreganolla, mustapippurilla, valkosipuli- ja paprikajauheella sekä suolalla.
  8. Yhdistä kypsät makaronit ja maustettu kaurajauhis uunivuoassa. Kaada päälle vesi sekä kaurakerma.
  9. Paista vegaanista makaronilaatikkoa 180 asteessa (uunin alimmalla ritilätasolla) noin 30 minuuttia.



Vinkit


  • Kuvan makaronilaatikko on tehty halkaisijaltaan 24 cm vuokaan. Ohje sopii myös noin 20 x 20 cm kokoiseen uunivuokaan.
  • Voit korvata valkosipulijauheen kahdella valkosipulin kynnellä (paista hienonnettua valkosipulia pannulla kaurajauhiksen kanssa). 
  • Tarjoa vegaaninen makaronilaatikko esimerkiksi keitettyjen herneiden ja salaatin kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Vegaaninen makaronilaatikko

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

6 annosta

15 min (valmistus) +

30 min (uunissa)


Vegaaninen


Vegaaninen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja maitoa. Proteiinilisäksi laitetaan kaurajauhista.

Ainekset

6 annosta

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

1 iso

sipuli

3 rkl

rypsiöljyä

1 pss (225 g)

kaurajauhista

1 rkl

soijakastiketta

2 tl

oreganoa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

valkosipulijauhetta

1 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

suolaa

- - - 

2,5 dl

vettä

1 prk (250 ml)

"kaurakermaa" eli kaura-kasvirasvasekoitetta

Vegaaninen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Keitä makaronit: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. 
  3. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit kypsiksi (noin 8 min). Sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  4. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia noin minuutin ajan (pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta sipuli ei mustu). 
  6. Lisää pannulle kaurajauhis. Paista vielä n. 3 minuutin ajan, jotta sipuli pehmenee. Laita liesi pois päältä.
  7. Mausta kaurajauhis soijakastikkeella, oreganolla, mustapippurilla, valkosipuli- ja paprikajauheella sekä suolalla.
  8. Yhdistä kypsät makaronit ja maustettu kaurajauhis uunivuoassa. Kaada päälle vesi sekä kaurakerma.
  9. Paista vegaanista makaronilaatikkoa 180 asteessa (uunin alimmalla ritilätasolla) noin 30 minuuttia.



Vinkit


  • Kuvan makaronilaatikko on tehty halkaisijaltaan 24 cm vuokaan. Ohje sopii myös noin 20 x 20 cm kokoiseen uunivuokaan.
  • Voit korvata valkosipulijauheen kahdella valkosipulin kynnellä (paista hienonnettua valkosipulia pannulla kaurajauhiksen kanssa). 
  • Tarjoa vegaaninen makaronilaatikko esimerkiksi keitettyjen herneiden ja salaatin kanssa.


Katso myös

Seuraa meitä

Vegaaninen makaronilaatikko

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(6)

6 annosta

15 min (valmistus) +

30 min (uunissa)


Vegaaninen


Vegaaninen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa ja maitoa. Proteiinilisäksi laitetaan kaurajauhista.

Ainekset

6 annosta

400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

1 iso

sipuli

3 rkl

rypsiöljyä

1 pss (225 g)

kaurajauhista

1 rkl

soijakastiketta

2 tl

oreganoa

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 tl

valkosipulijauhetta

1 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

suolaa

- - - 

2,5 dl

vettä

1 prk (250 ml)

"kaurakermaa" eli kaura-kasvirasvasekoitetta

Vegaaninen makaronilaatikko tehdään ilman kananmunaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Keitä makaronit: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. 
  3. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit kypsiksi (noin 8 min). Sekoita välillä. Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  4. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia noin minuutin ajan (pienennä tarvittaessa lieden tehoa, jotta sipuli ei mustu). 
  6. Lisää pannulle kaurajauhis. Paista vielä n. 3 minuutin ajan, jotta sipuli pehmenee. Laita liesi pois päältä.
  7. Mausta kaurajauhis soijakastikkeella, oreganolla, mustapippurilla, valkosipuli- ja paprikajauheella sekä suolalla.
  8. Yhdistä kypsät makaronit ja maustettu kaurajauhis uunivuoassa. Kaada päälle vesi sekä kaurakerma.
  9. Paista vegaanista makaronilaatikkoa 180 asteessa (uunin alimmalla ritilätasolla) noin 30 minuuttia.



Vinkit


  • Kuvan makaronilaatikko on tehty halkaisijaltaan 24 cm vuokaan. Ohje sopii myös noin 20 x 20 cm kokoiseen uunivuokaan.
  • Voit korvata valkosipulijauheen kahdella valkosipulin kynnellä (paista hienonnettua valkosipulia pannulla kaurajauhiksen kanssa). 
  • Tarjoa vegaaninen makaronilaatikko esimerkiksi keitettyjen herneiden ja salaatin kanssa.


Katso myös