Vegaaninen banaanikakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

n. 16 viipaletta

15 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen)

Vegaaninen banaanikakku on uunissa vartissa! Se on maidoton ja munaton. Rasvana voit käyttää joko rypsiöljyä tai vegaanin ruokavalioon sopivaa leivontamargariinia.

Ainekset

2,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

- - - 

150 g

vegaanista margariinia (sula) tai 1,5 dl rypsiöljyä

2

banaania (kypsää)

1,5 dl

kaurajuomaa

Vuokaan


margariinia (vegaaninen)


korppujauhoja

Vegaaninen banaanikakku kahvipöydässä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). Ohje sopii noin 2 litran vuokaan.
  2. Jos käytät margariinia, sulata se. Jätä odottamaan.
  3. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja suola.
  4. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää kaurajuoma banaanisoseen joukkoon. Sekoita.
  5. Lisää jauhoseos banaaniseokseen vuorotellen sulatetun margariinin (tai öljyn) kanssa. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, älä kuitenkaan sekoita taikinaa ylimääräistä!
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia - 1 tunti. Kakku on valmis, kun kakkutaikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Anna vegaanisen banaanikakun jäähtyä hieman ennen sen kumoamista.



Vinkit


  • Tähän leivonnaiseen kannattaa käyttää kypsiä, kuoresta ruskeapilkullisia banaaneita (2 kpl painaa kuorineen noin 350 g). Ne tuovat kakkuun parhaan maun. 
  • Vegaaninen banaanikakku säilyy huoneenlämmössä muutamia päiviä. Peitä se jäähtyneenä joko kakkukuvulla tai pakkaa muovipussiin.


Vegaaninen banaanikakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

n. 16 viipaletta

15 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen)

Vegaaninen banaanikakku on uunissa vartissa! Se on maidoton ja munaton. Rasvana voit käyttää joko rypsiöljyä tai vegaanin ruokavalioon sopivaa leivontamargariinia.

Ainekset

2,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

- - - 

150 g

vegaanista margariinia (sula) tai 1,5 dl rypsiöljyä

2

banaania (kypsää)

1,5 dl

kaurajuomaa

Vuokaan


margariinia (vegaaninen)


korppujauhoja

Vegaaninen banaanikakku kahvipöydässä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). Ohje sopii noin 2 litran vuokaan.
  2. Jos käytät margariinia, sulata se. Jätä odottamaan.
  3. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja suola.
  4. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää kaurajuoma banaanisoseen joukkoon. Sekoita.
  5. Lisää jauhoseos banaaniseokseen vuorotellen sulatetun margariinin (tai öljyn) kanssa. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, älä kuitenkaan sekoita taikinaa ylimääräistä!
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia - 1 tunti. Kakku on valmis, kun kakkutaikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Anna vegaanisen banaanikakun jäähtyä hieman ennen sen kumoamista.



Vinkit


  • Tähän leivonnaiseen kannattaa käyttää kypsiä, kuoresta ruskeapilkullisia banaaneita (2 kpl painaa kuorineen noin 350 g). Ne tuovat kakkuun parhaan maun. 
  • Vegaaninen banaanikakku säilyy huoneenlämmössä muutamia päiviä. Peitä se jäähtyneenä joko kakkukuvulla tai pakkaa muovipussiin.


Vegaaninen banaanikakku

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

n. 16 viipaletta

15 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen)

Vegaaninen banaanikakku on uunissa vartissa! Se on maidoton ja munaton. Rasvana voit käyttää joko rypsiöljyä tai vegaanin ruokavalioon sopivaa leivontamargariinia.

Ainekset

2,5 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

- - - 

150 g

vegaanista margariinia (sula) tai 1,5 dl rypsiöljyä

2

banaania (kypsää)

1,5 dl

kaurajuomaa

Vuokaan


margariinia (vegaaninen)


korppujauhoja

Vegaaninen banaanikakku kahvipöydässä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu). Ohje sopii noin 2 litran vuokaan.
  2. Jos käytät margariinia, sulata se. Jätä odottamaan.
  3. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauho, vanilliinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja suola.
  4. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää kaurajuoma banaanisoseen joukkoon. Sekoita.
  5. Lisää jauhoseos banaaniseokseen vuorotellen sulatetun margariinin (tai öljyn) kanssa. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, älä kuitenkaan sekoita taikinaa ylimääräistä!
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia - 1 tunti. Kakku on valmis, kun kakkutaikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Anna vegaanisen banaanikakun jäähtyä hieman ennen sen kumoamista.



Vinkit


  • Tähän leivonnaiseen kannattaa käyttää kypsiä, kuoresta ruskeapilkullisia banaaneita (2 kpl painaa kuorineen noin 350 g). Ne tuovat kakkuun parhaan maun. 
  • Vegaaninen banaanikakku säilyy huoneenlämmössä muutamia päiviä. Peitä se jäähtyneenä joko kakkukuvulla tai pakkaa muovipussiin.