Seuraa meitä

Vappumunkit

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

30 kpl

yli 2 tuntia


Vappumunkit ovat vastustamaton klassikko! Voit korvata tuorehiivan 2 pussilla kuivahiivaa (katso käyttöohje pakkauksesta tai ruokajakoti.fi/Kuivahiiva+ja+tuorehiiva).

Munkkitaikina

30 kpl

5 dl

maitoa

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

2 dl

sokeria

1 rkl

kardemummaa (rouhittu)

1,5 tl

suolaa

2

kananmunaa

n. 15 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia (pehmeää)

Paistamiseen

n. 1,5 litraa

rypsiöljyä

Pinnalle

reilusti

sokeria

Vappumunkit sokeroidaan.

Munkkitaikina

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 °c). Murustele joukkoon hiiva. Sekoita.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmunat. Sekoittele, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää ensin noin puolet jauhoista ja sen jälkeen noin 1 dl kerrallaan - vaivaa taikinaa samalla hyvin.
  4. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Lisää pehmeä margariini. Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. 
  5. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  6. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia (kaksinkertaiseksi).
  7. Jaa munkkitaikina noin 30 osaan. Leivo pyöreitä pullia. 
  8. Anna pullien kohota leivinliinan alla reilun puolen tunnin ajan (noin kaksinkertaiseksi).
  9. Tee reiät munkkien keskelle: Työnnä sormi läpi pullan keskiosasta ja pyöritä reikä sormin (ks. kuva). Muotoile keskelle noin neljän sormen mentävä reikä (reikä pienenee paistettaessa). 



Reikä munkkiin syntyy sormin pyörittämällä.

Munkkien paistaminen

  1. Kuumenna laakeassa kattilassa noin 1,5 litraa rypsiöljyä. Huomioi uppopaistamisen turvallisuusVaraa reikäkauha paistamiseen sekä lautanen + talouspaperia munkkien valuttamista varten.
  2. Kun öljy on noin 170 asteista, aloita paistaminen. Voit tehdä munkkeihin reiät keskelle sitä mukaa, kun laitat niitä paistumaan.
  3. Laske munkit öljyyn esimerkiksi reikäkauhaa apuna käyttäen. Paista kerrallaan vain sen verran munkkeja, että ne mahtuvat paistumaan rinnakkain.
  4. Paista noin 1 ½ - 2 minuuttia kummaltakin puolelta (käännä reikäkauhalla, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut). Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa. Nosta munkit kattilasta reikäkauhalla ja valuta.
  5. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.



Vinkit


  • Pyri jättämään munkkitaikina pehmeäksi - lisää jauhoja vain sen verran, että saat kulhon reunoista irtoilevan, hyvin vaivatun taikinan.
  • Vappumunkit maistuvat parhaimmalta tuoreena. Voit myös pakastaa ne ja sokeroida sulatuksen jälkeen.




Katso myös


Seuraa meitä

Vappumunkit

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

30 kpl

yli 2 tuntia


Vappumunkit ovat vastustamaton klassikko! Voit korvata tuorehiivan 2 pussilla kuivahiivaa (katso käyttöohje pakkauksesta tai ruokajakoti.fi/Kuivahiiva+ja+tuorehiiva).

Munkkitaikina

30 kpl

5 dl

maitoa

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

2 dl

sokeria

1 rkl

kardemummaa (rouhittu)

1,5 tl

suolaa

2

kananmunaa

n. 15 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia (pehmeää)

Paistamiseen

n. 1,5 litraa

rypsiöljyä

Pinnalle

reilusti

sokeria

Vappumunkit sokeroidaan.

Munkkitaikina

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 °c). Murustele joukkoon hiiva. Sekoita.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmunat. Sekoittele, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää ensin noin puolet jauhoista ja sen jälkeen noin 1 dl kerrallaan - vaivaa taikinaa samalla hyvin.
  4. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Lisää pehmeä margariini. Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. 
  5. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  6. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia (kaksinkertaiseksi).
  7. Jaa munkkitaikina noin 30 osaan. Leivo pyöreitä pullia. 
  8. Anna pullien kohota leivinliinan alla reilun puolen tunnin ajan (noin kaksinkertaiseksi).
  9. Tee reiät munkkien keskelle: Työnnä sormi läpi pullan keskiosasta ja pyöritä reikä sormin (ks. kuva). Muotoile keskelle noin neljän sormen mentävä reikä (reikä pienenee paistettaessa). 



Reikä munkkiin syntyy sormin pyörittämällä.

Munkkien paistaminen

  1. Kuumenna laakeassa kattilassa noin 1,5 litraa rypsiöljyä. Huomioi uppopaistamisen turvallisuusVaraa reikäkauha paistamiseen sekä lautanen + talouspaperia munkkien valuttamista varten.
  2. Kun öljy on noin 170 asteista, aloita paistaminen. Voit tehdä munkkeihin reiät keskelle sitä mukaa, kun laitat niitä paistumaan.
  3. Laske munkit öljyyn esimerkiksi reikäkauhaa apuna käyttäen. Paista kerrallaan vain sen verran munkkeja, että ne mahtuvat paistumaan rinnakkain.
  4. Paista noin 1 ½ - 2 minuuttia kummaltakin puolelta (käännä reikäkauhalla, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut). Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa. Nosta munkit kattilasta reikäkauhalla ja valuta.
  5. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.



Vinkit


  • Pyri jättämään munkkitaikina pehmeäksi - lisää jauhoja vain sen verran, että saat kulhon reunoista irtoilevan, hyvin vaivatun taikinan.
  • Vappumunkit maistuvat parhaimmalta tuoreena. Voit myös pakastaa ne ja sokeroida sulatuksen jälkeen.




Katso myös


Seuraa meitä

Vappumunkit

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

30 kpl

yli 2 tuntia


Vappumunkit ovat vastustamaton klassikko! Voit korvata tuorehiivan 2 pussilla kuivahiivaa (katso käyttöohje pakkauksesta tai ruokajakoti.fi/Kuivahiiva+ja+tuorehiiva).

Munkkitaikina

30 kpl

5 dl

maitoa

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

2 dl

sokeria

1 rkl

kardemummaa (rouhittu)

1,5 tl

suolaa

2

kananmunaa

n. 15 dl

vehnäjauhoja

100 g

leivontamargariinia (pehmeää)

Paistamiseen

n. 1,5 litraa

rypsiöljyä

Pinnalle

reilusti

sokeria

Vappumunkit sokeroidaan.

Munkkitaikina

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 °c). Murustele joukkoon hiiva. Sekoita.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmunat. Sekoittele, kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää ensin noin puolet jauhoista ja sen jälkeen noin 1 dl kerrallaan - vaivaa taikinaa samalla hyvin.
  4. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Lisää pehmeä margariini. Jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. 
  5. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  6. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia (kaksinkertaiseksi).
  7. Jaa munkkitaikina noin 30 osaan. Leivo pyöreitä pullia. 
  8. Anna pullien kohota leivinliinan alla reilun puolen tunnin ajan (noin kaksinkertaiseksi).
  9. Tee reiät munkkien keskelle: Työnnä sormi läpi pullan keskiosasta ja pyöritä reikä sormin (ks. kuva). Muotoile keskelle noin neljän sormen mentävä reikä (reikä pienenee paistettaessa). 



Reikä munkkiin syntyy sormin pyörittämällä.

Munkkien paistaminen

  1. Kuumenna laakeassa kattilassa noin 1,5 litraa rypsiöljyä. Huomioi uppopaistamisen turvallisuusVaraa reikäkauha paistamiseen sekä lautanen + talouspaperia munkkien valuttamista varten.
  2. Kun öljy on noin 170 asteista, aloita paistaminen. Voit tehdä munkkeihin reiät keskelle sitä mukaa, kun laitat niitä paistumaan.
  3. Laske munkit öljyyn esimerkiksi reikäkauhaa apuna käyttäen. Paista kerrallaan vain sen verran munkkeja, että ne mahtuvat paistumaan rinnakkain.
  4. Paista noin 1 ½ - 2 minuuttia kummaltakin puolelta (käännä reikäkauhalla, kun alapuoli on kauniisti ruskistunut). Muista pienentää lieden tehoa, jotta öljy ei kuumene liikaa. Nosta munkit kattilasta reikäkauhalla ja valuta.
  5. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.



Vinkit


  • Pyri jättämään munkkitaikina pehmeäksi - lisää jauhoja vain sen verran, että saat kulhon reunoista irtoilevan, hyvin vaivatun taikinan.
  • Vappumunkit maistuvat parhaimmalta tuoreena. Voit myös pakastaa ne ja sokeroida sulatuksen jälkeen.




Katso myös