Vaniljavaahto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

10 min 

Itse tehty vaniljavaahto maustetaan aidolla vaniljalla.

Ainekset

4 annosta

1

keltuainen 

0,5

vaniljatanko

2 rkl

sokeria

2 dl

kuohukermaa

Itse tehty vaniljavaahto omenapiirakan kanssa.

Ohje

  1. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). Laita keltuainen kulhoon.
  2. Halkaise puolet vaniljatangosta pitkittäisuunnassa. Kaavi veitsen tylsällä puolella vaniljatangosta siemenet keltuaisen joukkoon. Lisää sokeri.
  3. Sekoita vispilällä keltuainen vaniljan siementen ja sokerin kanssa hyvin sekaisin. Määrä on pieni, eikä varsinaista vaahtoa synny, mutta huomaat, kuinka keltuaisen väri vaalenee sekoittamisen myötä.
  4. Vaahdota kerma puhtaassa kulhossa esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä keltuaisseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.



Vinkit



  • Tarjoa vaniljavaahtoa esimerkiksi makeiden piirakoiden kanssa.
  • Vaniljavaahto säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita vaahto kuitenkin tarvittaessa tasaiseksi ennen tarjoilua (esimerkiksi lusikalla).




Vaniljavaahto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

10 min 

Itse tehty vaniljavaahto maustetaan aidolla vaniljalla.

Ainekset

4 annosta

1

keltuainen 

0,5

vaniljatanko

2 rkl

sokeria

2 dl

kuohukermaa

Itse tehty vaniljavaahto omenapiirakan kanssa.

Ohje

  1. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). Laita keltuainen kulhoon.
  2. Halkaise puolet vaniljatangosta pitkittäisuunnassa. Kaavi veitsen tylsällä puolella vaniljatangosta siemenet keltuaisen joukkoon. Lisää sokeri.
  3. Sekoita vispilällä keltuainen vaniljan siementen ja sokerin kanssa hyvin sekaisin. Määrä on pieni, eikä varsinaista vaahtoa synny, mutta huomaat, kuinka keltuaisen väri vaalenee sekoittamisen myötä.
  4. Vaahdota kerma puhtaassa kulhossa esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä keltuaisseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.



Vinkit



  • Tarjoa vaniljavaahtoa esimerkiksi makeiden piirakoiden kanssa.
  • Vaniljavaahto säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita vaahto kuitenkin tarvittaessa tasaiseksi ennen tarjoilua (esimerkiksi lusikalla).




Vaniljavaahto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

10 min 

Itse tehty vaniljavaahto maustetaan aidolla vaniljalla.

Ainekset

4 annosta

1

keltuainen 

0,5

vaniljatanko

2 rkl

sokeria

2 dl

kuohukermaa

Itse tehty vaniljavaahto omenapiirakan kanssa.

Ohje

  1. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). Laita keltuainen kulhoon.
  2. Halkaise puolet vaniljatangosta pitkittäisuunnassa. Kaavi veitsen tylsällä puolella vaniljatangosta siemenet keltuaisen joukkoon. Lisää sokeri.
  3. Sekoita vispilällä keltuainen vaniljan siementen ja sokerin kanssa hyvin sekaisin. Määrä on pieni, eikä varsinaista vaahtoa synny, mutta huomaat, kuinka keltuaisen väri vaalenee sekoittamisen myötä.
  4. Vaahdota kerma puhtaassa kulhossa esimerkiksi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä keltuaisseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.



Vinkit



  • Tarjoa vaniljavaahtoa esimerkiksi makeiden piirakoiden kanssa.
  • Vaniljavaahto säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita vaahto kuitenkin tarvittaessa tasaiseksi ennen tarjoilua (esimerkiksi lusikalla).