Seuraa meitä

Vaniljapullat

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

16 kpl

n. 2 tuntia

Herkulliset vaniljapullat täytetään vaniljatuorejuustosta sekoitettavalla täytteellä. Voit lisätä vaniljaista makua sekä taikinaan että täytteeseen käyttämällä nestemäistä vanilja-aromia, mutta pärjäät halutessasi myös tavallisella vaniljasokerilla.

Taikina        16 kpl

2,5 dl

maitoa

2 dl

vehnäjauhoja

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1 rkl

sokeria

- - -

0,75 tl

suolaa

1  tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

kananmuna

(1  tl

vanilja-aromia, esim. Dr. Oetker)

n. 5,5 dl

vehnäjauhoja

100 g

voita (huoneenlämpöinen)

Vaniljatäyte

30 g

voita (sulatettu)

0,5 dl

tomusokeria

1 tl

vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria

200 g

vaniljatuorejuustoa

kananmuna

2 rkl

vaniljakreemijauhetta

Voiteluun: Kananmunaa

Vaniljapullat voi koristella tomusokerilla.

Ohje

  1. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi). 
  2. Yhdistä keskenään 2 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Lisää jauho-kuivahiivaseos lämpimän maidon joukkoon. Lisää myös 1 rkl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi vispilällä.
  3. Peitä löysä taikina leivinliinalla. Anna kohota noin 15 - 20 minuuttia. Valmista sillä välin täyte (ks. ohje alla).
  4. Kun taikinassa on vaahtomainen rakenne, lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna, halutessasi myös vanilja-aromi. Sekoita.
  5. Lisää noin 3 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää samalla jauhoja vähitellen, jatka vaivaamista.
  6. Lisää voi, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Vaivaa, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä - lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Muotoile pullat heti.



Vaniljatäyte


  1. Sulata voi (30 g) juuri ja juuri sulaksi. (Varaa samalla 100 g voita taikinaa varten.)
  2. Lisää tomusokeri ja vanilja-aromi (tai vaniljasokeri). Sekoita esim. isolla lusikalla.
  3. Lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, sekoita. Lisää vielä vaniljakreemijauhe ja sekoita.



Muotoilu ja paistaminen 


  1. Kauli taikinasta iso, noin 40 x 50 cm levy. Levitä vaniljatäyte taikinan päälle. Kääri levy rullalle lyhyestä reunasta aloittaen. Käännä sauma alaspäin.
  2. Leikkaa 16 palaa. Siirrä pullat pellille leivinpaperin päälle siten, että leikkuupinta tulee ylöspäin. 
  3. Kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Voitele vaniljapullat kananmunalla juuri ennen paistamista. 
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Kananmuna ja vaniljakreemijauhe jämäköittävät täytettä. Näin täyte pysyy pullien sisällä paistettaessa.
  • Kun käärit taikinan rullalle lyhyemmästä päästä aloittaen, saat pulliin enemmän kierteitä.
  • Jäähtyneiden vaniljapullien päälle voi sihdata koristeeksi tomusokeria. 




Katso myös


Seuraa meitä

Vaniljapullat

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

16 kpl

n. 2 tuntia

Herkulliset vaniljapullat täytetään vaniljatuorejuustosta sekoitettavalla täytteellä. Voit lisätä vaniljaista makua sekä taikinaan että täytteeseen käyttämällä nestemäistä vanilja-aromia, mutta pärjäät halutessasi myös tavallisella vaniljasokerilla.

Taikina        16 kpl

2,5 dl

maitoa

2 dl

vehnäjauhoja

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1 rkl

sokeria

- - -

0,75 tl

suolaa

1  tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

kananmuna

(1  tl

vanilja-aromia, esim. Dr. Oetker)

n. 5,5 dl

vehnäjauhoja

100 g

voita (huoneenlämpöinen)

Vaniljatäyte

30 g

voita (sulatettu)

0,5 dl

tomusokeria

1 tl

vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria

200 g

vaniljatuorejuustoa

kananmuna

2 rkl

vaniljakreemijauhetta

Voiteluun: Kananmunaa

Vaniljapullat voi koristella tomusokerilla.

Ohje

  1. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi). 
  2. Yhdistä keskenään 2 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Lisää jauho-kuivahiivaseos lämpimän maidon joukkoon. Lisää myös 1 rkl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi vispilällä.
  3. Peitä löysä taikina leivinliinalla. Anna kohota noin 15 - 20 minuuttia. Valmista sillä välin täyte (ks. ohje alla).
  4. Kun taikinassa on vaahtomainen rakenne, lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna, halutessasi myös vanilja-aromi. Sekoita.
  5. Lisää noin 3 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää samalla jauhoja vähitellen, jatka vaivaamista.
  6. Lisää voi, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Vaivaa, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä - lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Muotoile pullat heti.



Vaniljatäyte


  1. Sulata voi (30 g) juuri ja juuri sulaksi. (Varaa samalla 100 g voita taikinaa varten.)
  2. Lisää tomusokeri ja vanilja-aromi (tai vaniljasokeri). Sekoita esim. isolla lusikalla.
  3. Lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, sekoita. Lisää vielä vaniljakreemijauhe ja sekoita.



Muotoilu ja paistaminen 


  1. Kauli taikinasta iso, noin 40 x 50 cm levy. Levitä vaniljatäyte taikinan päälle. Kääri levy rullalle lyhyestä reunasta aloittaen. Käännä sauma alaspäin.
  2. Leikkaa 16 palaa. Siirrä pullat pellille leivinpaperin päälle siten, että leikkuupinta tulee ylöspäin. 
  3. Kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Voitele vaniljapullat kananmunalla juuri ennen paistamista. 
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Kananmuna ja vaniljakreemijauhe jämäköittävät täytettä. Näin täyte pysyy pullien sisällä paistettaessa.
  • Kun käärit taikinan rullalle lyhyemmästä päästä aloittaen, saat pulliin enemmän kierteitä.
  • Jäähtyneiden vaniljapullien päälle voi sihdata koristeeksi tomusokeria. 




Katso myös


Seuraa meitä

Vaniljapullat

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

16 kpl

n. 2 tuntia

Herkulliset vaniljapullat täytetään vaniljatuorejuustosta sekoitettavalla täytteellä. Voit lisätä vaniljaista makua sekä taikinaan että täytteeseen käyttämällä nestemäistä vanilja-aromia, mutta pärjäät halutessasi myös tavallisella vaniljasokerilla.

Taikina        16 kpl

2,5 dl

maitoa

2 dl

vehnäjauhoja

1 pss (11 g)

kuivahiivaa

1 rkl

sokeria

- - -

0,75 tl

suolaa

1  tl

kardemummaa (rouhittu)

1 dl

sokeria

kananmuna

(1  tl

vanilja-aromia, esim. Dr. Oetker)

n. 5,5 dl

vehnäjauhoja

100 g

voita (huoneenlämpöinen)

Vaniljatäyte

30 g

voita (sulatettu)

0,5 dl

tomusokeria

1 tl

vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria

200 g

vaniljatuorejuustoa

kananmuna

2 rkl

vaniljakreemijauhetta

Voiteluun: Kananmunaa

Vaniljapullat voi koristella tomusokerilla.

Ohje

  1. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi). 
  2. Yhdistä keskenään 2 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Lisää jauho-kuivahiivaseos lämpimän maidon joukkoon. Lisää myös 1 rkl sokeria. Sekoita hyvin esimerkiksi vispilällä.
  3. Peitä löysä taikina leivinliinalla. Anna kohota noin 15 - 20 minuuttia. Valmista sillä välin täyte (ks. ohje alla).
  4. Kun taikinassa on vaahtomainen rakenne, lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna, halutessasi myös vanilja-aromi. Sekoita.
  5. Lisää noin 3 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa hyvin. Lisää samalla jauhoja vähitellen, jatka vaivaamista.
  6. Lisää voi, kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista. Vaivaa, kunnes voi on sekoittunut taikinaan. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä - lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Muotoile pullat heti.



Vaniljatäyte


  1. Sulata voi (30 g) juuri ja juuri sulaksi. (Varaa samalla 100 g voita taikinaa varten.)
  2. Lisää tomusokeri ja vanilja-aromi (tai vaniljasokeri). Sekoita esim. isolla lusikalla.
  3. Lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna, sekoita. Lisää vielä vaniljakreemijauhe ja sekoita.



Muotoilu ja paistaminen 


  1. Kauli taikinasta iso, noin 40 x 50 cm levy. Levitä vaniljatäyte taikinan päälle. Kääri levy rullalle lyhyestä reunasta aloittaen. Käännä sauma alaspäin.
  2. Leikkaa 16 palaa. Siirrä pullat pellille leivinpaperin päälle siten, että leikkuupinta tulee ylöspäin. 
  3. Kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Voitele vaniljapullat kananmunalla juuri ennen paistamista. 
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.



Vinkit


  • Kananmuna ja vaniljakreemijauhe jämäköittävät täytettä. Näin täyte pysyy pullien sisällä paistettaessa.
  • Kun käärit taikinan rullalle lyhyemmästä päästä aloittaen, saat pulliin enemmän kierteitä.
  • Jäähtyneiden vaniljapullien päälle voi sihdata koristeeksi tomusokeria. 




Katso myös