Seuraa meitä

Vaniljainen voikakkupohja

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(6)

ø 24 cm kakkuvuokaan 
(täytettyä kakkua noin 16:lle)

20 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen) 


Voikakkupohja on herkullinen ja tuhti pohja kakulle. Se säilyttää sokerikakkupohjaa paremmin muotonsa myös vaativammissa kakkujen muotoiluissa.

Ainekset

375 g 

voita (huoneenlämpöistä)

4 dl (360 g)

sokeria

6

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

4,5 dl (250 g)

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilja-aromia (esim. Dr. Oetker)

Voiteluun: 


voita 

korppujauhoja

Vaniljainen voikakkupohja sopii hyvin tuhteihin täytekakkuihin.

Ohje

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm) voilla ja korppujauhota se.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Riko kananmunat valmiiksi erilliseen kulhoon. 
  4. Yhdistä isossa kulhossa voi ja sokeri. Vaahdota ne sähkövatkaimella tai yleiskoneella vaaleaksi vaahdoksi (vähintään 5 minuutin ajan)
  5. Lisää kananmunat yksitellen, samalla hyvin sähkövatkaimella sekoittaen. Huom! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu rakeiseksi), lisää hieman jauhoja. 
  6. Sekoita jauhoseos ja vanilja-aromi voivaahdon joukkoon esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Älä sekoita ylimääräistä.
  7. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Tasoita pintaa tarvittaessa.
  8. Paista voikakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla: kakku on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  9. Leikkaa ja täytä pohja mielellään vasta seuraavana päivänä. Muista kostuttaa kakkua sitä täyttäessäsi (yhteensä noin 2 dl vettä).



Vinkit


  • Voit korvata vanilja-aromin ruokalusikallisella vaniljasokeria, mutta aromi antaa kakulle vaniljaisemman maun. 
  • Kumoa kakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Peitä jäähtyneenä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä leipomista seuraavana päivänä, joten pohja kannattaa leipoa päivää ennen kakun täyttämistä. Valmiin voikakkupohjan voit pakastaa pussiin tai kelmuun käärittynä.
  • Kun täytät kakkua, leikkaa kpohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa päällimmäisenä ollut osa tarjoiluastialle alimmaiseksi. Kostuta ja täytä.
  • Voikakkupohjaa voit kostuttaa sitä täyttäessäsi noin 2 desillä vettä (täytteistä riippuen). Kakku on makea, joten kostutukseen ei kannata käyttää sokerista lientä.




Katso myös


Seuraa meitä

Vaniljainen voikakkupohja

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(6)

ø 24 cm kakkuvuokaan 
(täytettyä kakkua noin 16:lle)

20 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen) 


Voikakkupohja on herkullinen ja tuhti pohja kakulle. Se säilyttää sokerikakkupohjaa paremmin muotonsa myös vaativammissa kakkujen muotoiluissa.

Ainekset

375 g 

voita (huoneenlämpöistä)

4 dl (360 g)

sokeria

6

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

4,5 dl (250 g)

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilja-aromia (esim. Dr. Oetker)

Voiteluun: 


voita 

korppujauhoja

Vaniljainen voikakkupohja sopii hyvin tuhteihin täytekakkuihin.

Ohje

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm) voilla ja korppujauhota se.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Riko kananmunat valmiiksi erilliseen kulhoon. 
  4. Yhdistä isossa kulhossa voi ja sokeri. Vaahdota ne sähkövatkaimella tai yleiskoneella vaaleaksi vaahdoksi (vähintään 5 minuutin ajan)
  5. Lisää kananmunat yksitellen, samalla hyvin sähkövatkaimella sekoittaen. Huom! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu rakeiseksi), lisää hieman jauhoja. 
  6. Sekoita jauhoseos ja vanilja-aromi voivaahdon joukkoon esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Älä sekoita ylimääräistä.
  7. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Tasoita pintaa tarvittaessa.
  8. Paista voikakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla: kakku on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  9. Leikkaa ja täytä pohja mielellään vasta seuraavana päivänä. Muista kostuttaa kakkua sitä täyttäessäsi (yhteensä noin 2 dl vettä).



Vinkit


  • Voit korvata vanilja-aromin ruokalusikallisella vaniljasokeria, mutta aromi antaa kakulle vaniljaisemman maun. 
  • Kumoa kakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Peitä jäähtyneenä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä leipomista seuraavana päivänä, joten pohja kannattaa leipoa päivää ennen kakun täyttämistä. Valmiin voikakkupohjan voit pakastaa pussiin tai kelmuun käärittynä.
  • Kun täytät kakkua, leikkaa kpohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa päällimmäisenä ollut osa tarjoiluastialle alimmaiseksi. Kostuta ja täytä.
  • Voikakkupohjaa voit kostuttaa sitä täyttäessäsi noin 2 desillä vettä (täytteistä riippuen). Kakku on makea, joten kostutukseen ei kannata käyttää sokerista lientä.




Katso myös


Seuraa meitä

Vaniljainen voikakkupohja

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(6)

ø 24 cm kakkuvuokaan 
(täytettyä kakkua noin 16:lle)

20 min (valmistus) +

1 tunti (paistaminen) 


Voikakkupohja on herkullinen ja tuhti pohja kakulle. Se säilyttää sokerikakkupohjaa paremmin muotonsa myös vaativammissa kakkujen muotoiluissa.

Ainekset

375 g 

voita (huoneenlämpöistä)

4 dl (360 g)

sokeria

6

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

4,5 dl (250 g)

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vanilja-aromia (esim. Dr. Oetker)

Voiteluun: 


voita 

korppujauhoja

Vaniljainen voikakkupohja sopii hyvin tuhteihin täytekakkuihin.

Ohje

  1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm) voilla ja korppujauhota se.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Riko kananmunat valmiiksi erilliseen kulhoon. 
  4. Yhdistä isossa kulhossa voi ja sokeri. Vaahdota ne sähkövatkaimella tai yleiskoneella vaaleaksi vaahdoksi (vähintään 5 minuutin ajan)
  5. Lisää kananmunat yksitellen, samalla hyvin sähkövatkaimella sekoittaen. Huom! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu rakeiseksi), lisää hieman jauhoja. 
  6. Sekoita jauhoseos ja vanilja-aromi voivaahdon joukkoon esimerkiksi yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Älä sekoita ylimääräistä.
  7. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Tasoita pintaa tarvittaessa.
  8. Paista voikakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla: kakku on kypsä, kun puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  9. Leikkaa ja täytä pohja mielellään vasta seuraavana päivänä. Muista kostuttaa kakkua sitä täyttäessäsi (yhteensä noin 2 dl vettä).



Vinkit


  • Voit korvata vanilja-aromin ruokalusikallisella vaniljasokeria, mutta aromi antaa kakulle vaniljaisemman maun. 
  • Kumoa kakkupohja vuoasta hieman jäähtyneenä. Peitä jäähtyneenä. Kakkupohjaa on helpoin käsitellä leipomista seuraavana päivänä, joten pohja kannattaa leipoa päivää ennen kakun täyttämistä. Valmiin voikakkupohjan voit pakastaa pussiin tai kelmuun käärittynä.
  • Kun täytät kakkua, leikkaa kpohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa päällimmäisenä ollut osa tarjoiluastialle alimmaiseksi. Kostuta ja täytä.
  • Voikakkupohjaa voit kostuttaa sitä täyttäessäsi noin 2 desillä vettä (täytteistä riippuen). Kakku on makea, joten kostutukseen ei kannata käyttää sokerista lientä.




Katso myös