Seuraa meitä

Valkuaisen ja keltuaisen erottelu

Katso vinkit valkuaisen ja keltuaisen erotteluun! 
Kananmunan valkuaiset vaahtoutuvat kovaksi vaahdoksi (esim. marenkivaahto). 
Valkuaisvaahto ei kuitenkaan onnistu, jos mukana on vähänkin keltuaista. 
valkuaisen erottelu

Anna valkuaisen valua lasiin.

Tee näin:


1. Varaa kaksi juomalasia. 


2. Riko kananmuna ja anna keltuaisen kallistua toiselle kuorenpuolikkaalle. Anna kananmunan valkuaisen valua lasiin keltuaisen ympäriltä. 


3. Pyri pitämään keltuainen ehjänä. 

(Jos keltuainen hajoaa, siirrä kanamuna heti syrjään, ettei keltuainen valu valkuaisen joukkoon.) 


4. Siirrä keltuainen varovasti toiselle kuorenpuolikkaalle. Näin saat loput valkuaisesta valumaan lasiin.

keltuaisen erottelu

Siirrä keltuainen varovasti toiselle kuorenpuolikkaalle.

Vinkit


• Jos erottelet useampia kananmunia, kannattaa valkuainen siirtää talteen esimerkiksi vatkauskulhoon ennen seuraavan kananmunan rikkomista. (Näin yksi hajoava keltuainen ei pilaa onnistuneesti

eroteltuja valkuaisia.)


• Kananmunien ikä vaikuttaa valkuaisen vaahtoutumiseen. Juuri munitut munat eivät vaahtoudu helposti, kun taas parasta-ennen päiväyksen ylittäneistä kananmunista tehty valkuaisvaahto ei ole kestävyydeltään

parhaimmillaan.


• Onnistuneen vaahdon voi estää myös rasva tai muu lika. Tarkista kulhon ja sähkövatkaimen terien puhtaus. Älä tee valkuaisen ja keltuaisen erottelua rasvaisilla käsillä. 



Katso myös 


Seuraa meitä

Valkuaisen ja keltuaisen erottelu

Katso vinkit valkuaisen ja keltuaisen erotteluun! 
Kananmunan valkuaiset vaahtoutuvat kovaksi vaahdoksi (esim. marenkivaahto). 
Valkuaisvaahto ei kuitenkaan onnistu, jos mukana on vähänkin keltuaista. 
valkuaisen erottelu

Anna valkuaisen valua lasiin.

Tee näin:


1. Varaa kaksi juomalasia. 


2. Riko kananmuna ja anna keltuaisen kallistua toiselle kuorenpuolikkaalle. Anna kananmunan valkuaisen valua lasiin keltuaisen ympäriltä. 


3. Pyri pitämään keltuainen ehjänä. 

(Jos keltuainen hajoaa, siirrä kanamuna heti syrjään, ettei keltuainen valu valkuaisen joukkoon.) 


4. Siirrä keltuainen varovasti toiselle kuorenpuolikkaalle. Näin saat loput valkuaisesta valumaan lasiin.

keltuaisen erottelu

Siirrä keltuainen varovasti toiselle kuorenpuolikkaalle.

Vinkit


• Jos erottelet useampia kananmunia, kannattaa valkuainen siirtää talteen esimerkiksi vatkauskulhoon ennen seuraavan kananmunan rikkomista. (Näin yksi hajoava keltuainen ei pilaa onnistuneesti

eroteltuja valkuaisia.)


• Kananmunien ikä vaikuttaa valkuaisen vaahtoutumiseen. Juuri munitut munat eivät vaahtoudu helposti, kun taas parasta-ennen päiväyksen ylittäneistä kananmunista tehty valkuaisvaahto ei ole kestävyydeltään

parhaimmillaan.


• Onnistuneen vaahdon voi estää myös rasva tai muu lika. Tarkista kulhon ja sähkövatkaimen terien puhtaus. Älä tee valkuaisen ja keltuaisen erottelua rasvaisilla käsillä. 



Katso myös 


Seuraa meitä

Valkuaisen ja keltuaisen erottelu

Katso vinkit valkuaisen ja keltuaisen erotteluun! 
Kananmunan valkuaiset vaahtoutuvat kovaksi vaahdoksi (esim. marenkivaahto). 
Valkuaisvaahto ei kuitenkaan onnistu, jos mukana on vähänkin keltuaista. 
valkuaisen erottelu

Anna valkuaisen valua lasiin.

Tee näin:


1. Varaa kaksi juomalasia. 


2. Riko kananmuna ja anna keltuaisen kallistua toiselle kuorenpuolikkaalle. Anna kananmunan valkuaisen valua lasiin keltuaisen ympäriltä. 


3. Pyri pitämään keltuainen ehjänä. 

(Jos keltuainen hajoaa, siirrä kanamuna heti syrjään, ettei keltuainen valu valkuaisen joukkoon.) 


4. Siirrä keltuainen varovasti toiselle kuorenpuolikkaalle. Näin saat loput valkuaisesta valumaan lasiin.

keltuaisen erottelu

Siirrä keltuainen varovasti toiselle kuorenpuolikkaalle.

Vinkit


• Jos erottelet useampia kananmunia, kannattaa valkuainen siirtää talteen esimerkiksi vatkauskulhoon ennen seuraavan kananmunan rikkomista. (Näin yksi hajoava keltuainen ei pilaa onnistuneesti

eroteltuja valkuaisia.)


• Kananmunien ikä vaikuttaa valkuaisen vaahtoutumiseen. Juuri munitut munat eivät vaahtoudu helposti, kun taas parasta-ennen päiväyksen ylittäneistä kananmunista tehty valkuaisvaahto ei ole kestävyydeltään

parhaimmillaan.


• Onnistuneen vaahdon voi estää myös rasva tai muu lika. Tarkista kulhon ja sähkövatkaimen terien puhtaus. Älä tee valkuaisen ja keltuaisen erottelua rasvaisilla käsillä. 



Katso myös