Valkosuklaajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

10 palaa (Ø 20 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Helppo valkosuklaajuustokakku vaatii vain yhden vaahdotuksen! Kakun koristeluun sopivat esimerkiksi tuoreet marjat - niin mustikka, mansikka kuin vadelmakin.

Pohja

150 g

kaurakeksejä 

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

150 g

valkosuklaata (leivontasuklaa)

2 rkl

sitruunamehua (tai limemehua)

3

liivatelehteä

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (täytettä varten).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 20 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä (ja sihtaa halutessasi reunoille hieman tomusokeria, se helpottaa kakun irrottamista).
  3. Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa. 
  4. Sulata margariini. Lisää keksimurska margariinin joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja kerma isossa kulhossa. Vaahdota sähkövatkaimella (tai yleiskoneella), kunnes seos on löysän kermavaahdon kaltaista kuohkeaa massaa.
  2. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  4. Lisää heti myös sulatettu suklaa ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, jotta kakku hyytyy. 
  5. Irrota hyytynyt valkosuklaajuustokakku vuoasta tarjoiluastian päällä.
  6. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla. 



Valkosuklaajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

10 palaa (Ø 20 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Helppo valkosuklaajuustokakku vaatii vain yhden vaahdotuksen! Kakun koristeluun sopivat esimerkiksi tuoreet marjat - niin mustikka, mansikka kuin vadelmakin.

Pohja

150 g

kaurakeksejä 

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

150 g

valkosuklaata (leivontasuklaa)

2 rkl

sitruunamehua (tai limemehua)

3

liivatelehteä

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (täytettä varten).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 20 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä (ja sihtaa halutessasi reunoille hieman tomusokeria, se helpottaa kakun irrottamista).
  3. Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa. 
  4. Sulata margariini. Lisää keksimurska margariinin joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja kerma isossa kulhossa. Vaahdota sähkövatkaimella (tai yleiskoneella), kunnes seos on löysän kermavaahdon kaltaista kuohkeaa massaa.
  2. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  4. Lisää heti myös sulatettu suklaa ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, jotta kakku hyytyy. 
  5. Irrota hyytynyt valkosuklaajuustokakku vuoasta tarjoiluastian päällä.
  6. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla. 



Valkosuklaajuustokakku

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

10 palaa (Ø 20 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Helppo valkosuklaajuustokakku vaatii vain yhden vaahdotuksen! Kakun koristeluun sopivat esimerkiksi tuoreet marjat - niin mustikka, mansikka kuin vadelmakin.

Pohja

150 g

kaurakeksejä 

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

4 dl

vispikermaa

150 g

valkosuklaata (leivontasuklaa)

2 rkl

sitruunamehua (tai limemehua)

3

liivatelehteä

Pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (täytettä varten).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 20 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä (ja sihtaa halutessasi reunoille hieman tomusokeria, se helpottaa kakun irrottamista).
  3. Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa. 
  4. Sulata margariini. Lisää keksimurska margariinin joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja kerma isossa kulhossa. Vaahdota sähkövatkaimella (tai yleiskoneella), kunnes seos on löysän kermavaahdon kaltaista kuohkeaa massaa.
  2. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  4. Lisää heti myös sulatettu suklaa ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, jotta kakku hyytyy. 
  5. Irrota hyytynyt valkosuklaajuustokakku vuoasta tarjoiluastian päällä.
  6. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla.