Valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Rated 4.105263157894737 stars out of 5
4.1
(38)

20 cm vuoka (10 palaa)

yli 5 tuntia



Valkosuklaa-vadelmajuustokakku on loppukesän herkku, mutta onnistuu pakastetuista vadelmista vuoden ympäri. Valmista toinen täytekerros vasta, kun alin kerros on kunnolla hyytynyt.

Pohja

150 g

kaurakeksejä

75 g

margariinia

Valkosuklaatäyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

3 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

200 g

valkosuklaata

Vadelmatäyte

300 g (6 dl)

vadelmia (pakaste tai tuore)

1 dl

sokeria

200 g

tuorejuustoa (vadelma tai maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

3 dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita vadelmia, valkosuklaata, myrkyttömiä kukkia

Valkosuklaa-vadelmajuustokakun koristelun voi tehdä vadelmilla ja laventelilla.

Pohja

  1. Laita alinta täytettä varten liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle (kuten ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Sivele vuoan reunat sipaisulla rypsiöljyä.



Valkosuklaatäyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi tuorejuusto-kermaseokseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen seuraavan täytekerroksen valmistamista. 



Vadelmatäyte



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes vadelmat hajoilevat. Siivilöi siemenet pois, käytä vadelmapyree.
  3. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan vadelmaliemeen. Sekoita huolellisesti. 
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Vaahdota vispikerma. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto.
  5. Lisää vadelma-liivateseos, sekoita samalla huolellisesti. Kaada vadelmatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä ennen koristelua vähintään 3 tunnin ajan.
  7. Aseta valkosuklaa-vadelmajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, valkosuklaalla ja myrkyttömillä kukilla (kuvan kakun koristeena on laventelin kukkia).


Valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Rated 4.105263157894737 stars out of 5
4.1
(38)

20 cm vuoka (10 palaa)

yli 5 tuntia



Valkosuklaa-vadelmajuustokakku on loppukesän herkku, mutta onnistuu pakastetuista vadelmista vuoden ympäri. Valmista toinen täytekerros vasta, kun alin kerros on kunnolla hyytynyt.

Pohja

150 g

kaurakeksejä

75 g

margariinia

Valkosuklaatäyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

3 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

200 g

valkosuklaata

Vadelmatäyte

300 g (6 dl)

vadelmia (pakaste tai tuore)

1 dl

sokeria

200 g

tuorejuustoa (vadelma tai maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

3 dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita vadelmia, valkosuklaata, myrkyttömiä kukkia

Valkosuklaa-vadelmajuustokakun koristelun voi tehdä vadelmilla ja laventelilla.

Pohja

  1. Laita alinta täytettä varten liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle (kuten ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Sivele vuoan reunat sipaisulla rypsiöljyä.



Valkosuklaatäyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi tuorejuusto-kermaseokseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen seuraavan täytekerroksen valmistamista. 



Vadelmatäyte



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes vadelmat hajoilevat. Siivilöi siemenet pois, käytä vadelmapyree.
  3. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan vadelmaliemeen. Sekoita huolellisesti. 
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Vaahdota vispikerma. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto.
  5. Lisää vadelma-liivateseos, sekoita samalla huolellisesti. Kaada vadelmatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä ennen koristelua vähintään 3 tunnin ajan.
  7. Aseta valkosuklaa-vadelmajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, valkosuklaalla ja myrkyttömillä kukilla (kuvan kakun koristeena on laventelin kukkia).


Valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Rated 4.105263157894737 stars out of 5
4.1
(38)

20 cm vuoka (10 palaa)

yli 5 tuntia



Valkosuklaa-vadelmajuustokakku on loppukesän herkku, mutta onnistuu pakastetuista vadelmista vuoden ympäri. Valmista toinen täytekerros vasta, kun alin kerros on kunnolla hyytynyt.

Pohja

150 g

kaurakeksejä

75 g

margariinia

Valkosuklaatäyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

3 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

2 rkl

vettä

200 g

valkosuklaata

Vadelmatäyte

300 g (6 dl)

vadelmia (pakaste tai tuore)

1 dl

sokeria

200 g

tuorejuustoa (vadelma tai maustamaton)

1 rkl

vanilliinisokeria

3 dl

vispikermaa

5

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Tuoreita vadelmia, valkosuklaata, myrkyttömiä kukkia

Valkosuklaa-vadelmajuustokakun koristelun voi tehdä vadelmilla ja laventelilla.

Pohja

  1. Laita alinta täytettä varten liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle (kuten ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Sivele vuoan reunat sipaisulla rypsiöljyä.



Valkosuklaatäyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri reilun kokoisessa kulhossa. 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi tuorejuusto-kermaseokseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen seuraavan täytekerroksen valmistamista. 



Vadelmatäyte



  1. Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. 
  2. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes vadelmat hajoilevat. Siivilöi siemenet pois, käytä vadelmapyree.
  3. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan vadelmaliemeen. Sekoita huolellisesti. 
  4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Vaahdota vispikerma. Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto.
  5. Lisää vadelma-liivateseos, sekoita samalla huolellisesti. Kaada vadelmatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä ennen koristelua vähintään 3 tunnin ajan.
  7. Aseta valkosuklaa-vadelmajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, valkosuklaalla ja myrkyttömillä kukilla (kuvan kakun koristeena on laventelin kukkia).