Seuraa meitä

Valkosuklaa-piparijuustokakku

Rated 4.605263157894737 stars out of 5
4.6
(38)

ø 20 cm vuoka (16 palaa)

25 min + 

yli 4 tuntia (hyytyminen)


Valkosuklaa-piparijuustokakku on joulunajan kahvipöydän kuningatar! Täytettä jämäköittävät liivatteen ohella piparinmurut sekä valkosuklaa. Kuvan kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, mutta voit käyttää hieman isompaakin vuokaa, jolloin kakusta tulee matalampi.

Pohja

150 g

piparkakkuja (n. 20 kpl)

50 g

margariinia

Täyte

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

50 g

piparkakkuja (n. 7 kpl)

4 dl

vispikermaa

- - -

4

liivatelehteä

2 rkl

vettä (liivatteille)

300 g

valkosuklaata

Koristeluun esim.


Piparkakkuja, valkosuklaata, karpaloita tai puolukoita

Piparijuustokakku koristeltuna tarjoilulautasella

Esivalmistelut ja pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm). Sivele vuoan reunat pienellä sipaisulla rypsiöljyä.
  3. Murskaa 200 g piparkakkuja pussissa kaulimella tai monitoimikoneella. Ota 1 dl (50 g) piparinmuruja talteen täytettä varten! 
  4. Sulata margariini. Sekoita piparinmurut (150 g) margariinin joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle.



Täyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää piparinmurut (1 dl). 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi (2 rkl) kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi kakkumassan joukkoon ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Anna valkosuklaa-piparijuustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.



Koristelu



  1. Aseta kakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. 
  2. Koristele esimerkiksi piparkakuilla tai piparkakkumurskalla, valkosuklaalla sekä jäisillä karpaloilla tai puolukoilla.




Katso myös


Seuraa meitä

Valkosuklaa-piparijuustokakku

Rated 4.605263157894737 stars out of 5
4.6
(38)

ø 20 cm vuoka (16 palaa)

25 min + 

yli 4 tuntia (hyytyminen)


Valkosuklaa-piparijuustokakku on joulunajan kahvipöydän kuningatar! Täytettä jämäköittävät liivatteen ohella piparinmurut sekä valkosuklaa. Kuvan kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, mutta voit käyttää hieman isompaakin vuokaa, jolloin kakusta tulee matalampi.

Pohja

150 g

piparkakkuja (n. 20 kpl)

50 g

margariinia

Täyte

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

50 g

piparkakkuja (n. 7 kpl)

4 dl

vispikermaa

- - -

4

liivatelehteä

2 rkl

vettä (liivatteille)

300 g

valkosuklaata

Koristeluun esim.


Piparkakkuja, valkosuklaata, karpaloita tai puolukoita

Piparijuustokakku koristeltuna tarjoilulautasella

Esivalmistelut ja pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm). Sivele vuoan reunat pienellä sipaisulla rypsiöljyä.
  3. Murskaa 200 g piparkakkuja pussissa kaulimella tai monitoimikoneella. Ota 1 dl (50 g) piparinmuruja talteen täytettä varten! 
  4. Sulata margariini. Sekoita piparinmurut (150 g) margariinin joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle.



Täyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää piparinmurut (1 dl). 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi (2 rkl) kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi kakkumassan joukkoon ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Anna valkosuklaa-piparijuustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.



Koristelu



  1. Aseta kakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. 
  2. Koristele esimerkiksi piparkakuilla tai piparkakkumurskalla, valkosuklaalla sekä jäisillä karpaloilla tai puolukoilla.




Katso myös


Seuraa meitä

Valkosuklaa-piparijuustokakku

Rated 4.605263157894737 stars out of 5
4.6
(38)

ø 20 cm vuoka (16 palaa)

25 min + 

yli 4 tuntia (hyytyminen)


Valkosuklaa-piparijuustokakku on joulunajan kahvipöydän kuningatar! Täytettä jämäköittävät liivatteen ohella piparinmurut sekä valkosuklaa. Kuvan kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm vuokaan, mutta voit käyttää hieman isompaakin vuokaa, jolloin kakusta tulee matalampi.

Pohja

150 g

piparkakkuja (n. 20 kpl)

50 g

margariinia

Täyte

400 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

50 g

piparkakkuja (n. 7 kpl)

4 dl

vispikermaa

- - -

4

liivatelehteä

2 rkl

vettä (liivatteille)

300 g

valkosuklaata

Koristeluun esim.


Piparkakkuja, valkosuklaata, karpaloita tai puolukoita

Piparijuustokakku koristeltuna tarjoilulautasella

Esivalmistelut ja pohja

  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ø 20 cm). Sivele vuoan reunat pienellä sipaisulla rypsiöljyä.
  3. Murskaa 200 g piparkakkuja pussissa kaulimella tai monitoimikoneella. Ota 1 dl (50 g) piparinmuruja talteen täytettä varten! 
  4. Sulata margariini. Sekoita piparinmurut (150 g) margariinin joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle.



Täyte



  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää piparinmurut (1 dl). 
  2. Vaahdota vispikerma kermavaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti sekoitellen. 
  3. Sulata valkosuklaa valmiiksi (ruokajakoti.fi/Suklaan+sulatus). Jätä odottamaan.
  4. Kuumenna vesi (2 rkl) kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  5. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi kakkumassan joukkoon ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Anna valkosuklaa-piparijuustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan.



Koristelu



  1. Aseta kakku tarjoiluastialle. Irrota se varovasti vuoasta. 
  2. Koristele esimerkiksi piparkakuilla tai piparkakkumurskalla, valkosuklaalla sekä jäisillä karpaloilla tai puolukoilla.




Katso myös