Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Rated 4.647058823529412 stars out of 5
4.6
(17)

10 isoa muffinia

15 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)


Mehevät valkosuklaa-mustikkamuffinit valmistuvat tarjolle melkein puolessa tunnissa.

Ainekset      10 kpl

100 g

valkosuklaata

3,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 dl

sokeria

2 dl

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

margariinia sulatettuna

1,5 dl (80 g)

mustikoita 

(jäinen tai tuore)

Lisäksi: Amerikanmuffinivuokia

Mustikkamuffinit saavat makua valkosuklaasta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuoat leivinpaperin tai muffinipellin päälle.
  2. Sulata margariini, jätä odottamaan. Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.
  3. Rouhi valkosuklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, sokeri ja valkosuklaa.
  5. Lisää joukkoon kermaviili, kananmunat ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin (mutta älä sekoita ylimääräistä).
  6. Lisää mustikat. Sekoita mahdollisimman vähän. Jaa taikina muffinivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min.



Vinkit


  • Pienemmät muffinit kypsyvät nopeammin. Lyhennä paistoaikaa, jos käytät pienempiä muffinivuokia.
  • Muffinit ovat kypsiä, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. Huomioi, että näissä valkosuklaa-mustikkamuffineissa suklaapalojen sula suklaa tai mustikka voi tahrata puutikkua, vaikka muffini olisikin kypsä.


Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Rated 4.647058823529412 stars out of 5
4.6
(17)

10 isoa muffinia

15 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)


Mehevät valkosuklaa-mustikkamuffinit valmistuvat tarjolle melkein puolessa tunnissa.

Ainekset      10 kpl

100 g

valkosuklaata

3,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 dl

sokeria

2 dl

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

margariinia sulatettuna

1,5 dl (80 g)

mustikoita 

(jäinen tai tuore)

Lisäksi: Amerikanmuffinivuokia

Mustikkamuffinit saavat makua valkosuklaasta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuoat leivinpaperin tai muffinipellin päälle.
  2. Sulata margariini, jätä odottamaan. Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.
  3. Rouhi valkosuklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, sokeri ja valkosuklaa.
  5. Lisää joukkoon kermaviili, kananmunat ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin (mutta älä sekoita ylimääräistä).
  6. Lisää mustikat. Sekoita mahdollisimman vähän. Jaa taikina muffinivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min.



Vinkit


  • Pienemmät muffinit kypsyvät nopeammin. Lyhennä paistoaikaa, jos käytät pienempiä muffinivuokia.
  • Muffinit ovat kypsiä, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. Huomioi, että näissä valkosuklaa-mustikkamuffineissa suklaapalojen sula suklaa tai mustikka voi tahrata puutikkua, vaikka muffini olisikin kypsä.


Valkosuklaa-mustikkamuffinit

Rated 4.647058823529412 stars out of 5
4.6
(17)

10 isoa muffinia

15 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)


Mehevät valkosuklaa-mustikkamuffinit valmistuvat tarjolle melkein puolessa tunnissa.

Ainekset      10 kpl

100 g

valkosuklaata

3,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 dl

sokeria

2 dl

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

margariinia sulatettuna

1,5 dl (80 g)

mustikoita 

(jäinen tai tuore)

Lisäksi: Amerikanmuffinivuokia

Mustikkamuffinit saavat makua valkosuklaasta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinivuoat leivinpaperin tai muffinipellin päälle.
  2. Sulata margariini, jätä odottamaan. Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.
  3. Rouhi valkosuklaa (ruokajakoti.fi/Suklaan+rouhiminen).
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, sokeri ja valkosuklaa.
  5. Lisää joukkoon kermaviili, kananmunat ja sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset sekaisin (mutta älä sekoita ylimääräistä).
  6. Lisää mustikat. Sekoita mahdollisimman vähän. Jaa taikina muffinivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min.



Vinkit


  • Pienemmät muffinit kypsyvät nopeammin. Lyhennä paistoaikaa, jos käytät pienempiä muffinivuokia.
  • Muffinit ovat kypsiä, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. Huomioi, että näissä valkosuklaa-mustikkamuffineissa suklaapalojen sula suklaa tai mustikka voi tahrata puutikkua, vaikka muffini olisikin kypsä.