18 annosta
Päivä 1: Pohja ja mustikkahillo
Päivä 2: Täyttäminen
Päivä 3: Koristelu
Pohja
18 annosta
375 g
voita
4 dl (360 g)
sokeria
6
kananmunaa
4,5 dl (250 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vanilja-aromia (esim. Dr Oetker)
Mustikkahillo
500 g
mustikoita (jäisiä tai tuoreita, 1 litra)
1 rkl
vettä
3 dl (250 g)
hillosokeria
Täyte
4 dl
vispikermaa
0,75 dl
sokeria
1 tl
vanilja-aromia
400 g
tuorejuustoa (maustamaton)
300 g
valkosuklaata
Kostutus
2 dl vettä
Pinnalle
4 dl vispikermaa
1,5 rkl tomusokeria
Koristeluun
Esim. mustikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissaa
Valmista kakkupohja ja mustikkahillo täyttämistä edeltävänä päivänä. Anna niiden jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Pohja
Valmista voikakkupohja halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan (kuten murotaikina, katso tarkka ohje).
Muista voidella ja korppujauhottaa kakkuvuoka.
Mustikkahillo (ks. tarkempi ohje)
Laita mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes höyryä alkaa nousta.
Lisää hillosokeri ja sekoittele. Anna kiehua 15 min ajan välillä sekoitellen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Täyttäminen
Kakusta tulee yli 10 cm korkea. Se kannattaa koota irtopohjavuoan reunuksen tai säädettävän kakkurenkaan sisään. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua.
Koristelu
Vinkit
18 annosta
Päivä 1: Pohja ja mustikkahillo
Päivä 2: Täyttäminen
Päivä 3: Koristelu
Pohja
18 annosta
375 g
voita
4 dl (360 g)
sokeria
6
kananmunaa
4,5 dl (250 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vanilja-aromia (esim. Dr Oetker)
Mustikkahillo
500 g
mustikoita (jäisiä tai tuoreita, 1 litra)
1 rkl
vettä
3 dl (250 g)
hillosokeria
Täyte
4 dl
vispikermaa
0,75 dl
sokeria
1 tl
vanilja-aromia
400 g
tuorejuustoa (maustamaton)
300 g
valkosuklaata
Kostutus
2 dl vettä
Pinnalle
4 dl vispikermaa
1,5 rkl tomusokeria
Koristeluun
Esim. mustikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissaa
Valmista kakkupohja ja mustikkahillo täyttämistä edeltävänä päivänä. Anna niiden jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Pohja
Valmista voikakkupohja halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan (kuten murotaikina, katso tarkka ohje).
Muista voidella ja korppujauhottaa kakkuvuoka.
Mustikkahillo (ks. tarkempi ohje)
Laita mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes höyryä alkaa nousta.
Lisää hillosokeri ja sekoittele. Anna kiehua 15 min ajan välillä sekoitellen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Täyttäminen
Kakusta tulee yli 10 cm korkea. Se kannattaa koota irtopohjavuoan reunuksen tai säädettävän kakkurenkaan sisään. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua.
Koristelu
Vinkit
18 annosta
Päivä 1: Pohja ja mustikkahillo
Päivä 2: Täyttäminen
Päivä 3: Koristelu
Pohja
18 annosta
375 g
voita
4 dl (360 g)
sokeria
6
kananmunaa
4,5 dl (250 g)
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vanilja-aromia (esim. Dr Oetker)
Mustikkahillo
500 g
mustikoita (jäisiä tai tuoreita, 1 litra)
1 rkl
vettä
3 dl (250 g)
hillosokeria
Täyte
4 dl
vispikermaa
0,75 dl
sokeria
1 tl
vanilja-aromia
400 g
tuorejuustoa (maustamaton)
300 g
valkosuklaata
Kostutus
2 dl vettä
Pinnalle
4 dl vispikermaa
1,5 rkl tomusokeria
Koristeluun
Esim. mustikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissaa
Valmista kakkupohja ja mustikkahillo täyttämistä edeltävänä päivänä. Anna niiden jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Pohja
Valmista voikakkupohja halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan (kuten murotaikina, katso tarkka ohje).
Muista voidella ja korppujauhottaa kakkuvuoka.
Mustikkahillo (ks. tarkempi ohje)
Laita mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes höyryä alkaa nousta.
Lisää hillosokeri ja sekoittele. Anna kiehua 15 min ajan välillä sekoitellen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Täyttäminen
Kakusta tulee yli 10 cm korkea. Se kannattaa koota irtopohjavuoan reunuksen tai säädettävän kakkurenkaan sisään. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua.
Koristelu
Vinkit