Seuraa meitä

Valkosuklaa-mustikkakakku

Rated 4.033333333333333 stars out of 5
4.0
(30)

18 annosta 

Päivä 1: Pohja ja mustikkahillo


Päivä 2: Täyttäminen


Päivä 3: Koristelu


Makean ystävien suosikkikakussa yhdistyvät iki-ihanat valkosuklaa ja mustikka.

Pohja

18 annosta

375 g 

voita

4 dl (360 g)

sokeria

6

kananmunaa

4,5 dl (250 g)

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl 

vanilja-aromia (esim. Dr Oetker)

Mustikkahillo

500 g

mustikoita (jäisiä tai tuoreita, 1 litra)

1 rkl

vettä

3 dl (250 g)

hillosokeria

Täyte

4 dl 

vispikermaa

0,75 dl

sokeria

1 tl

vanilja-aromia

400 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

300 g 

valkosuklaata

Kostutus: 


2 dl vettä


Pinnalle: 


4 dl vispikermaa

1,5 rkl tomusokeria


Koristeluun: 


Esim. mustikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissaa

Valkosuklaa-mustikkakakku on makea kakku juhliin.

Valmista kakkupohja ja mustikkahillo täyttämistä edeltävänä päivänä. Anna niiden jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Pohja


  1. Valmista voikakkupohja halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan (kuten murotaikina, katso tarkka ohje). Muista voidella ja korppujauhottaa kakkuvuoka. 
  2. Paista 175 asteessa noin tunti ja varmista kypsyys tikulla. 


Mustikkahillo (tarkempi ohje täällä)


  1. Laita mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes höyryä alkaa nousta. 
  2. Lisää hillosokeri ja sekoittele. Anna kiehua 15 min ajan välillä sekoitellen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.  


Täyttäminen 


Kakusta tulee yli 10 cm korkea. Se kannattaa koota irtopohjavuoan reunuksen tai säädettävän kakkurenkaan sisään. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. 


  1. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa ylimpänä ollut levy tarjoilualustalle alimmaiseksi. 
  2. Kostuta kakkulevyä noin 0,6 desillä vettä. Levitä päälle puolet mustikkahillosta. 
  3. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi hyvin keskenään. 
  4. Vaahdota kerma. Sulata suklaa valmiiksi. 
  5. Lisää puolet kermavaahdosta tuorejuuston joukkoon ja sekoittele. 
  6. Lisää sulatettu suklaa koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita ainekset varovasti sekaisin. 
  7. Laita puolet valkosuklaatäytteestä mustikkahillolla täytetyn kakkulevyn päälle. 
  8. Täytä toinen väli: kakkupohja, kostutus (noin 0,6 dl vettä), mustikkahillo ja loput valkosuklaatäytteestä.
  9. Aseta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kostuta se noin 0,6 dl:llä vettä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa. 


Koristelu


  1. Vaahdota 4 dl vispikermaa. Mausta kerma tomusokerilla.
  2. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ensin ohut kerros, sitten hieman reilummin. 
  3. Pursota halutessasi ruusukkeita kakun pinnalle. 
  4. Koristele esimerkiksi mustikoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.  



Vinkit


  • Valkosuklaa hyydyttää kakun täytettä, kun kakku vetäytyy jääkaapissa.
  • Kuvassa olevan kakun koristeluun on käytetty 4 dl kermaa. Jos haluat tehdä reilummin pursotuksia, vaahdota 6 dl kermaa.
  • Valkosuklaa-mustikkakakku on tuhti ja makea kakku. Kostutukseen riittää vesi, sokerilientä ei kannata käyttää.
  • Täytetyn kakun voi pakastaa. Kakku kannattaa kuorruttaa ja koristella vasta tarjoilupäivänä. 



Katso myös


Seuraa meitä

Valkosuklaa-mustikkakakku

Rated 4.033333333333333 stars out of 5
4.0
(30)

18 annosta 

Päivä 1: Pohja ja mustikkahillo


Päivä 2: Täyttäminen


Päivä 3: Koristelu


Makean ystävien suosikkikakussa yhdistyvät iki-ihanat valkosuklaa ja mustikka.

Pohja

18 annosta

375 g 

voita

4 dl (360 g)

sokeria

6

kananmunaa

4,5 dl (250 g)

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl 

vanilja-aromia (esim. Dr Oetker)

Mustikkahillo

500 g

mustikoita (jäisiä tai tuoreita, 1 litra)

1 rkl

vettä

3 dl (250 g)

hillosokeria

Täyte

4 dl 

vispikermaa

0,75 dl

sokeria

1 tl

vanilja-aromia

400 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

300 g 

valkosuklaata

Kostutus: 


2 dl vettä


Pinnalle: 


4 dl vispikermaa

1,5 rkl tomusokeria


Koristeluun: 


Esim. mustikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissaa

Valkosuklaa-mustikkakakku on makea kakku juhliin.

Valmista kakkupohja ja mustikkahillo täyttämistä edeltävänä päivänä. Anna niiden jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Pohja


  1. Valmista voikakkupohja halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan (kuten murotaikina, katso tarkka ohje). Muista voidella ja korppujauhottaa kakkuvuoka. 
  2. Paista 175 asteessa noin tunti ja varmista kypsyys tikulla. 


Mustikkahillo (tarkempi ohje täällä)


  1. Laita mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes höyryä alkaa nousta. 
  2. Lisää hillosokeri ja sekoittele. Anna kiehua 15 min ajan välillä sekoitellen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.  


Täyttäminen 


Kakusta tulee yli 10 cm korkea. Se kannattaa koota irtopohjavuoan reunuksen tai säädettävän kakkurenkaan sisään. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. 


  1. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa ylimpänä ollut levy tarjoilualustalle alimmaiseksi. 
  2. Kostuta kakkulevyä noin 0,6 desillä vettä. Levitä päälle puolet mustikkahillosta. 
  3. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi hyvin keskenään. 
  4. Vaahdota kerma. Sulata suklaa valmiiksi. 
  5. Lisää puolet kermavaahdosta tuorejuuston joukkoon ja sekoittele. 
  6. Lisää sulatettu suklaa koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita ainekset varovasti sekaisin. 
  7. Laita puolet valkosuklaatäytteestä mustikkahillolla täytetyn kakkulevyn päälle. 
  8. Täytä toinen väli: kakkupohja, kostutus (noin 0,6 dl vettä), mustikkahillo ja loput valkosuklaatäytteestä.
  9. Aseta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kostuta se noin 0,6 dl:llä vettä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa. 


Koristelu


  1. Vaahdota 4 dl vispikermaa. Mausta kerma tomusokerilla.
  2. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ensin ohut kerros, sitten hieman reilummin. 
  3. Pursota halutessasi ruusukkeita kakun pinnalle. 
  4. Koristele esimerkiksi mustikoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.  



Vinkit


  • Valkosuklaa hyydyttää kakun täytettä, kun kakku vetäytyy jääkaapissa.
  • Kuvassa olevan kakun koristeluun on käytetty 4 dl kermaa. Jos haluat tehdä reilummin pursotuksia, vaahdota 6 dl kermaa.
  • Valkosuklaa-mustikkakakku on tuhti ja makea kakku. Kostutukseen riittää vesi, sokerilientä ei kannata käyttää.
  • Täytetyn kakun voi pakastaa. Kakku kannattaa kuorruttaa ja koristella vasta tarjoilupäivänä. 



Katso myös


Seuraa meitä

Valkosuklaa-mustikkakakku

Rated 4.033333333333333 stars out of 5
4.0
(30)

18 annosta 

Päivä 1: Pohja ja mustikkahillo


Päivä 2: Täyttäminen


Päivä 3: Koristelu


Makean ystävien suosikkikakussa yhdistyvät iki-ihanat valkosuklaa ja mustikka.

Pohja

18 annosta

375 g 

voita

4 dl (360 g)

sokeria

6

kananmunaa

4,5 dl (250 g)

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl 

vanilja-aromia (esim. Dr Oetker)

Mustikkahillo

500 g

mustikoita (jäisiä tai tuoreita, 1 litra)

1 rkl

vettä

3 dl (250 g)

hillosokeria

Täyte

4 dl 

vispikermaa

0,75 dl

sokeria

1 tl

vanilja-aromia

400 g 

tuorejuustoa (maustamaton)

300 g 

valkosuklaata

Kostutus: 


2 dl vettä


Pinnalle: 


4 dl vispikermaa

1,5 rkl tomusokeria


Koristeluun: 


Esim. mustikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissaa

Valkosuklaa-mustikkakakku on makea kakku juhliin.

Valmista kakkupohja ja mustikkahillo täyttämistä edeltävänä päivänä. Anna niiden jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Pohja


  1. Valmista voikakkupohja halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan (kuten murotaikina, katso tarkka ohje). Muista voidella ja korppujauhottaa kakkuvuoka. 
  2. Paista 175 asteessa noin tunti ja varmista kypsyys tikulla. 


Mustikkahillo (tarkempi ohje täällä)


  1. Laita mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes höyryä alkaa nousta. 
  2. Lisää hillosokeri ja sekoittele. Anna kiehua 15 min ajan välillä sekoitellen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.  


Täyttäminen 


Kakusta tulee yli 10 cm korkea. Se kannattaa koota irtopohjavuoan reunuksen tai säädettävän kakkurenkaan sisään. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. 


  1. Leikkaa kakkupohja vaakatasossa kolmeen osaan. Aseta uunissa ylimpänä ollut levy tarjoilualustalle alimmaiseksi. 
  2. Kostuta kakkulevyä noin 0,6 desillä vettä. Levitä päälle puolet mustikkahillosta. 
  3. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi hyvin keskenään. 
  4. Vaahdota kerma. Sulata suklaa valmiiksi. 
  5. Lisää puolet kermavaahdosta tuorejuuston joukkoon ja sekoittele. 
  6. Lisää sulatettu suklaa koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita ainekset varovasti sekaisin. 
  7. Laita puolet valkosuklaatäytteestä mustikkahillolla täytetyn kakkulevyn päälle. 
  8. Täytä toinen väli: kakkupohja, kostutus (noin 0,6 dl vettä), mustikkahillo ja loput valkosuklaatäytteestä.
  9. Aseta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kostuta se noin 0,6 dl:llä vettä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa. 


Koristelu


  1. Vaahdota 4 dl vispikermaa. Mausta kerma tomusokerilla.
  2. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ensin ohut kerros, sitten hieman reilummin. 
  3. Pursota halutessasi ruusukkeita kakun pinnalle. 
  4. Koristele esimerkiksi mustikoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissalla.  



Vinkit


  • Valkosuklaa hyydyttää kakun täytettä, kun kakku vetäytyy jääkaapissa.
  • Kuvassa olevan kakun koristeluun on käytetty 4 dl kermaa. Jos haluat tehdä reilummin pursotuksia, vaahdota 6 dl kermaa.
  • Valkosuklaa-mustikkakakku on tuhti ja makea kakku. Kostutukseen riittää vesi, sokerilientä ei kannata käyttää.
  • Täytetyn kakun voi pakastaa. Kakku kannattaa kuorruttaa ja koristella vasta tarjoilupäivänä. 



Katso myös