Seuraa meitä

Valkosuklaa-limejuustokakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

12 palaa (Ø 23 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Valkosuklaa-limejuustokakku tehdään tällä kertaa ilman kiillettä. Sen sijaan pinnalle pursotetaan (tai lusikoidaan) limecurdilla maustettu kermavaahto, jonka väriä voi halutessaan korostaa vihreällä elintarvikevärillä. Jos et löydä kaupasta limecurdia, voit korvata sen sitruunaisella lemoncurdilla.

Pohja

150 g

kaurakeksejä

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

limen kuori

4 dl

vispikermaa

150 g

valkosuklaata (leivontasuklaa)

0,5 dl

limemehua (2 limen mehu)

4

liivatelehteä

Limevaahto

2 dl

vispikermaa

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl (130 g)

limecurdia

(hieman

vihreää elintarvikeväriä)

Koristeluun


Esim. lime, tuoretta minttua, valkosuklaata, muutama mansikka

Valkosuklaa-limejuustokakku on raikkaan makea tarjottava.

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 23 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  2. Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa. 
  3. Sulata margariini. Lisää keksimurska margariinin joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle.


Täyte


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri kulhossa.
  3. Pese limet hyvin (esim. juuresharjalla ja lämpimällä vedellä). Raasta niistä kuoren vihreä pinta. Sekoita raaste tuorejuustoseoksen joukkoon. 
  4. Halkaise limet ja purista mehu talteen pieneen kattilaan. Jätä odottamaan.
  5. Vaahdota kerma kermavaahdoksi (eri kulhossa). 
  6. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  7. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  8. Kuumenna limemehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  9. Lisää heti myös sulatettu suklaa ja sekoita.
  10. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Limevaahto ja koristelu


Koristele kakku vasta, kun täyte on hyytynyt.


  1. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä, poista vuoka. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. Lisää vanilliinisokeri ja limecurd (ja vihreää elintarvikeväriä). Jatka sekoittamista, kunnes vaahto on tasaista ja jämäkkää.
  3. Laita vaahto pursotuspussiin. Pursota limevaahto kakun pinnalle. (Tai lusikoi vaahto kakun pinnalle.)
  4. Koristele limejuustokakku vielä esimerkiksi limeviipaleilla, tuoreella mintulla, rouhitulla valkosuklaalla ja mansikalla. 




Katso myös


Seuraa meitä

Valkosuklaa-limejuustokakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

12 palaa (Ø 23 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Valkosuklaa-limejuustokakku tehdään tällä kertaa ilman kiillettä. Sen sijaan pinnalle pursotetaan (tai lusikoidaan) limecurdilla maustettu kermavaahto, jonka väriä voi halutessaan korostaa vihreällä elintarvikevärillä. Jos et löydä kaupasta limecurdia, voit korvata sen sitruunaisella lemoncurdilla.

Pohja

150 g

kaurakeksejä

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

limen kuori

4 dl

vispikermaa

150 g

valkosuklaata (leivontasuklaa)

0,5 dl

limemehua (2 limen mehu)

4

liivatelehteä

Limevaahto

2 dl

vispikermaa

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl (130 g)

limecurdia

(hieman

vihreää elintarvikeväriä)

Koristeluun


Esim. lime, tuoretta minttua, valkosuklaata, muutama mansikka

Valkosuklaa-limejuustokakku on raikkaan makea tarjottava.

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 23 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  2. Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa. 
  3. Sulata margariini. Lisää keksimurska margariinin joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle.


Täyte


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri kulhossa.
  3. Pese limet hyvin (esim. juuresharjalla ja lämpimällä vedellä). Raasta niistä kuoren vihreä pinta. Sekoita raaste tuorejuustoseoksen joukkoon. 
  4. Halkaise limet ja purista mehu talteen pieneen kattilaan. Jätä odottamaan.
  5. Vaahdota kerma kermavaahdoksi (eri kulhossa). 
  6. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  7. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  8. Kuumenna limemehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  9. Lisää heti myös sulatettu suklaa ja sekoita.
  10. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Limevaahto ja koristelu


Koristele kakku vasta, kun täyte on hyytynyt.


  1. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä, poista vuoka. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. Lisää vanilliinisokeri ja limecurd (ja vihreää elintarvikeväriä). Jatka sekoittamista, kunnes vaahto on tasaista ja jämäkkää.
  3. Laita vaahto pursotuspussiin. Pursota limevaahto kakun pinnalle. (Tai lusikoi vaahto kakun pinnalle.)
  4. Koristele limejuustokakku vielä esimerkiksi limeviipaleilla, tuoreella mintulla, rouhitulla valkosuklaalla ja mansikalla. 




Katso myös


Seuraa meitä

Valkosuklaa-limejuustokakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

12 palaa (Ø 23 cm)

30 min (valmistelut)

+ hyytyminen vähintään 4 tuntia 


Valkosuklaa-limejuustokakku tehdään tällä kertaa ilman kiillettä. Sen sijaan pinnalle pursotetaan (tai lusikoidaan) limecurdilla maustettu kermavaahto, jonka väriä voi halutessaan korostaa vihreällä elintarvikevärillä. Jos et löydä kaupasta limecurdia, voit korvata sen sitruunaisella lemoncurdilla.

Pohja

150 g

kaurakeksejä

75 g

margariinia (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

limen kuori

4 dl

vispikermaa

150 g

valkosuklaata (leivontasuklaa)

0,5 dl

limemehua (2 limen mehu)

4

liivatelehteä

Limevaahto

2 dl

vispikermaa

1 tl

vanilliinisokeria

1 dl (130 g)

limecurdia

(hieman

vihreää elintarvikeväriä)

Koristeluun


Esim. lime, tuoretta minttua, valkosuklaata, muutama mansikka

Valkosuklaa-limejuustokakku on raikkaan makea tarjottava.

Pohja

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 23 cm). Sipaise vuoan reunat hyvin ohuesti rypsiöljyllä.
  2. Murskaa keksit esim. kaulimella muovipussissa. 
  3. Sulata margariini. Lisää keksimurska margariinin joukkoon. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle.


Täyte


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
  2. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri kulhossa.
  3. Pese limet hyvin (esim. juuresharjalla ja lämpimällä vedellä). Raasta niistä kuoren vihreä pinta. Sekoita raaste tuorejuustoseoksen joukkoon. 
  4. Halkaise limet ja purista mehu talteen pieneen kattilaan. Jätä odottamaan.
  5. Vaahdota kerma kermavaahdoksi (eri kulhossa). 
  6. Lisää ensin noin puolet kermavaahdosta tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää loppu kermavaahto ja sekoittele kevyesti.
  7. Sulata valkosuklaa valmiiksi. Jätä odottamaan.
  8. Kuumenna limemehu kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Liuota "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  9. Lisää heti myös sulatettu suklaa ja sekoita.
  10. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täyte hyytyy. 



Limevaahto ja koristelu


Koristele kakku vasta, kun täyte on hyytynyt.


  1. Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluastian päällä, poista vuoka. 
  2. Vaahdota kerma kermavaahdoksi. Lisää vanilliinisokeri ja limecurd (ja vihreää elintarvikeväriä). Jatka sekoittamista, kunnes vaahto on tasaista ja jämäkkää.
  3. Laita vaahto pursotuspussiin. Pursota limevaahto kakun pinnalle. (Tai lusikoi vaahto kakun pinnalle.)
  4. Koristele limejuustokakku vielä esimerkiksi limeviipaleilla, tuoreella mintulla, rouhitulla valkosuklaalla ja mansikalla. 




Katso myös