Uunirisotto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(7)

6 annosta

alle 15 min (valmistelut) +

1 tunti (uunissa)



Uunirisotto tehdään tässä reseptissä jauhelihasta. Nesteenä toimiva lihaliemi kuumennetaan kattilassa, mutta kaikki muut ainekset kypsyvät näppärästi uunissa!

Ainekset

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

2 rkl

soijakastiketta

2 tl

sipulijauhetta

1,5 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

 13 dl 

vettä

lihaliemikuutio

2 kynttä

valkosipulia

450 g (iso pss)

herne-maissi-paprikaa (pakaste)

4 dl

pitkää riisiä (raaka)

Lisäksi

1

sitruunan mehu (n. 0,5 dl mehua tai maun mukaan)

tuoretta persiljaa

Uunirisotto on helppo arkiruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan noin 30 cm uunivuokaa.
  2. Paista ensin jauheliha: Levitä raaka jauheliha uunivuoan pohjalle. Kun uuni on kuuma, laita vuoka uuniin ja anna jauhelihan paistua noin 10 minuutin ajan, kunnes se kypsyy.
  3. Kuumenna sillä välin 13 dl vettä kiehuvaksi. Liuota lihaliemikuutio veden joukkoon. Jätä lihaliemi odottamaan. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  5. Lisää kypsän jauhelihan päälle soijakastike, sipulijauhe, paprikajauhe ja mustapippuri. Sekoita ja pilko samalla jauhelihaa pienemmäksi.
  6. Lisää vuokaan valkosipuli, herne-maissi-paprika sekä raaka riisi. Sekoita.
  7. Kaada päälle kuuma lihaliemi.
  8. Laita risotto uuniin. Säädä uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin tunnin ajan, kunnes riisi on kypsää. Sekoita uunirisottoa paistamisen loppupuolella, kun paistoaikaa on jäljellä noin 20 min. 
  9. Purista vielä risoton joukkoon sitruunamehua (maun mukaan) sekä silppua päälle tuoretta persiljaa.



Vinkit 


  • Ohje on suunniteltu noin 24 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (pyöreän vuoan halkaisija n. 30 cm).
  • Vuoan koko voi vaikuttaa kypsymisaikaan sekä nesteen haihtumiseen. Lisää tarvittaessa vettä, jos ruoka kuivuu ennen riisin kypsymistä.


Uunirisotto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(7)

6 annosta

alle 15 min (valmistelut) +

1 tunti (uunissa)



Uunirisotto tehdään tässä reseptissä jauhelihasta. Nesteenä toimiva lihaliemi kuumennetaan kattilassa, mutta kaikki muut ainekset kypsyvät näppärästi uunissa!

Ainekset

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

2 rkl

soijakastiketta

2 tl

sipulijauhetta

1,5 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

 13 dl 

vettä

lihaliemikuutio

2 kynttä

valkosipulia

450 g (iso pss)

herne-maissi-paprikaa (pakaste)

4 dl

pitkää riisiä (raaka)

Lisäksi

1

sitruunan mehu (n. 0,5 dl mehua tai maun mukaan)

tuoretta persiljaa

Uunirisotto on helppo arkiruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan noin 30 cm uunivuokaa.
  2. Paista ensin jauheliha: Levitä raaka jauheliha uunivuoan pohjalle. Kun uuni on kuuma, laita vuoka uuniin ja anna jauhelihan paistua noin 10 minuutin ajan, kunnes se kypsyy.
  3. Kuumenna sillä välin 13 dl vettä kiehuvaksi. Liuota lihaliemikuutio veden joukkoon. Jätä lihaliemi odottamaan. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  5. Lisää kypsän jauhelihan päälle soijakastike, sipulijauhe, paprikajauhe ja mustapippuri. Sekoita ja pilko samalla jauhelihaa pienemmäksi.
  6. Lisää vuokaan valkosipuli, herne-maissi-paprika sekä raaka riisi. Sekoita.
  7. Kaada päälle kuuma lihaliemi.
  8. Laita risotto uuniin. Säädä uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin tunnin ajan, kunnes riisi on kypsää. Sekoita uunirisottoa paistamisen loppupuolella, kun paistoaikaa on jäljellä noin 20 min. 
  9. Purista vielä risoton joukkoon sitruunamehua (maun mukaan) sekä silppua päälle tuoretta persiljaa.



Vinkit 


  • Ohje on suunniteltu noin 24 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (pyöreän vuoan halkaisija n. 30 cm).
  • Vuoan koko voi vaikuttaa kypsymisaikaan sekä nesteen haihtumiseen. Lisää tarvittaessa vettä, jos ruoka kuivuu ennen riisin kypsymistä.


Uunirisotto

Rated 4 stars out of 5
4.0
(7)

6 annosta

alle 15 min (valmistelut) +

1 tunti (uunissa)



Uunirisotto tehdään tässä reseptissä jauhelihasta. Nesteenä toimiva lihaliemi kuumennetaan kattilassa, mutta kaikki muut ainekset kypsyvät näppärästi uunissa!

Ainekset

400 g

jauhelihaa (esim. naudan paistijauheliha)

2 rkl

soijakastiketta

2 tl

sipulijauhetta

1,5 tl

paprikajauhetta

0,75 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

 13 dl 

vettä

lihaliemikuutio

2 kynttä

valkosipulia

450 g (iso pss)

herne-maissi-paprikaa (pakaste)

4 dl

pitkää riisiä (raaka)

Lisäksi

1

sitruunan mehu (n. 0,5 dl mehua tai maun mukaan)

tuoretta persiljaa

Uunirisotto on helppo arkiruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan noin 30 cm uunivuokaa.
  2. Paista ensin jauheliha: Levitä raaka jauheliha uunivuoan pohjalle. Kun uuni on kuuma, laita vuoka uuniin ja anna jauhelihan paistua noin 10 minuutin ajan, kunnes se kypsyy.
  3. Kuumenna sillä välin 13 dl vettä kiehuvaksi. Liuota lihaliemikuutio veden joukkoon. Jätä lihaliemi odottamaan. 
  4. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.
  5. Lisää kypsän jauhelihan päälle soijakastike, sipulijauhe, paprikajauhe ja mustapippuri. Sekoita ja pilko samalla jauhelihaa pienemmäksi.
  6. Lisää vuokaan valkosipuli, herne-maissi-paprika sekä raaka riisi. Sekoita.
  7. Kaada päälle kuuma lihaliemi.
  8. Laita risotto uuniin. Säädä uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin tunnin ajan, kunnes riisi on kypsää. Sekoita uunirisottoa paistamisen loppupuolella, kun paistoaikaa on jäljellä noin 20 min. 
  9. Purista vielä risoton joukkoon sitruunamehua (maun mukaan) sekä silppua päälle tuoretta persiljaa.



Vinkit 


  • Ohje on suunniteltu noin 24 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (pyöreän vuoan halkaisija n. 30 cm).
  • Vuoan koko voi vaikuttaa kypsymisaikaan sekä nesteen haihtumiseen. Lisää tarvittaessa vettä, jos ruoka kuivuu ennen riisin kypsymistä.