Seuraa meitä

Uuniperunat

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

8 perunaa ( 4:lle )

20 min valmistus +

1,5 tuntia uunissa 


Gluteeniton


Täytetyt uuniperunat kinkku- ja tonnikalatäytteellä maistuvat vaikka illanistujaisissa. Yksi annos täytettä riittää noin neljälle perunalle. Jos teet vain yhtä täytettä, kaksinkertaista sen määrä. 

Ainekset

4:lle

8 kpl 

isoja jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda tai Mozart -lajike)

Tonnikalatäyte

1 prk 

tonnikalaa (185/140 g)

0,5 dl

majoneesia

0,75 dl

ranskankermaa (crème fraîche)

maustekurkku

0,5 ruukkua 

tuoretta tilliä

Kinkkutäyte

200 g

palvikinkkua

1

paprika 

200 g

tuorejuustoa (ruohosipulin makuinen)

0,5 dl

ranskankermaa (crème fraîche)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 - 1 rkl 

mietoa sinappia (tai maun mukaan)

suolaa

(tuoretta persiljaa)

(paahdettua sipulirouhetta)

Täytetyt uuniperunat kinkku ja tonnikalatäytteellä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese perunat hyvin juuresharjalla. Pistele niihin useita reikiä hammastikulla. Laita perunat uuniin ritilän päälle tai pellille leivinpaperin päälle.
  3. Anna kypsyä uunissa noin 1,5 tuntia. Perunat ovat kypsiä, kun tikku painuu keskelle helposti (ja nousee myös helposti pois).


Tonnikalatäyte


  1. Valuta tonnikala. Yhdistä se majoneesin ja ranskankerman kanssa. 
  2. Hienonna maustekurkku ja leikkaa tilli silpuksi esim. saksilla. Lisää ne tonnikalatäytteeseen ja sekoita.  


Kinkkutäyte 


  1. Hienonna kinkku. Pese ja hienonna paprika. Yhdistä ne tuorejuuston joukkoon.
  2. Lisää ranskankerma, mustapippuri ja sinappia maun mukaan. Sekoita. Lisää makusi mukaan ripaus suolaa sekä tuoretta persiljaa silputtuna.
  3. Tarjoa halutessasi kinkkutäytteen kanssa paahdettua sipulia (kuvassa). Sitä myydään kaupassa valmiina. 



Vinkit


  • Perunoiden pistely hammastikulla (tai haarukalla) ehkäisee paineen kertymistä kuoren alle ja siten perunan hajoamista uuniin.
  • Kun peset perunat huolellisesti, rapeat kuoretkin voi syödä (halutessaan). 
  • Et tarvitse foliota uuniperunoiden valmistamiseen.
  • Perunoiden kypsymisaikaan vaikuttaa koko sekä perunalajike. Uuniperunat kannattaa malttaa kypsentää kunnolla pehmeiksi.
  • Kypsymistä nopeuttaa hieman, jos otat perunat muutamaa tuntia aiemmin jääkaapista huoneenlämpöön. Kypsennysaika on tässä ohjeessa laskettu jääkaappikylmien, reilun kokoisten perunoiden mukaan.
  • Laita perunat uuniin mieluummin hyvissä ajoin. Voit pitää kypsät uuniperunat lämpiminä miedolla lämmöllä (esim. 100 astetta).




Katso myös

Seuraa meitä

Uuniperunat

Rated 4.8 stars out of 5
4.8
(5)

8 perunaa ( 4:lle )

20 min valmistus +

1,5 tuntia uunissa 


Gluteeniton


Täytetyt uuniperunat kinkku- ja tonnikalatäytteellä maistuvat vaikka illanistujaisissa. Yksi annos täytettä riittää noin neljälle perunalle. Jos teet vain yhtä täytettä, kaksinkertaista sen määrä. 

Ainekset

4:lle

8 kpl 

isoja jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda tai Mozart -lajike)

Tonnikalatäyte

1 prk 

tonnikalaa (185/140 g)

0,5 dl

majoneesia

0,75 dl

ranskankermaa (crème fraîche)

maustekurkku

0,5 ruukkua 

tuoretta tilliä

Kinkkutäyte

200 g

palvikinkkua

1

paprika 

200 g

tuorejuustoa (ruohosipulin makuinen)

0,5 dl

ranskankermaa (crème fraîche)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 - 1 rkl 

mietoa sinappia (tai maun mukaan)

suolaa

(tuoretta persiljaa)

(paahdettua sipulirouhetta)

Täytetyt uuniperunat kinkku ja tonnikalatäytteellä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese perunat hyvin juuresharjalla. Pistele niihin useita reikiä hammastikulla. Laita perunat uuniin ritilän päälle tai pellille leivinpaperin päälle.
  3. Anna kypsyä uunissa noin 1,5 tuntia. Perunat ovat kypsiä, kun tikku painuu keskelle helposti (ja nousee myös helposti pois).


Tonnikalatäyte


  1. Valuta tonnikala. Yhdistä se majoneesin ja ranskankerman kanssa. 
  2. Hienonna maustekurkku ja leikkaa tilli silpuksi esim. saksilla. Lisää ne tonnikalatäytteeseen ja sekoita.  


Kinkkutäyte 


  1. Hienonna kinkku. Pese ja hienonna paprika. Yhdistä ne tuorejuuston joukkoon.
  2. Lisää ranskankerma, mustapippuri ja sinappia maun mukaan. Sekoita. Lisää makusi mukaan ripaus suolaa sekä tuoretta persiljaa silputtuna.
  3. Tarjoa halutessasi kinkkutäytteen kanssa paahdettua sipulia (kuvassa). Sitä myydään kaupassa valmiina. 



Vinkit


  • Perunoiden pistely hammastikulla (tai haarukalla) ehkäisee paineen kertymistä kuoren alle ja siten perunan hajoamista uuniin.
  • Kun peset perunat huolellisesti, rapeat kuoretkin voi syödä (halutessaan). 
  • Et tarvitse foliota uuniperunoiden valmistamiseen.
  • Perunoiden kypsymisaikaan vaikuttaa koko sekä perunalajike. Uuniperunat kannattaa malttaa kypsentää kunnolla pehmeiksi.
  • Kypsymistä nopeuttaa hieman, jos otat perunat muutamaa tuntia aiemmin jääkaapista huoneenlämpöön. Kypsennysaika on tässä ohjeessa laskettu jääkaappikylmien, reilun kokoisten perunoiden mukaan.
  • Laita perunat uuniin mieluummin hyvissä ajoin. Voit pitää kypsät uuniperunat lämpiminä miedolla lämmöllä (esim. 100 astetta).




Katso myös

Seuraa meitä

Uuniperunat

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

8 perunaa ( 4:lle )

20 min valmistus +

1,5 tuntia uunissa 


Gluteeniton


Täytetyt uuniperunat kinkku- ja tonnikalatäytteellä maistuvat vaikka illanistujaisissa. Yksi annos täytettä riittää noin neljälle perunalle. Jos teet vain yhtä täytettä, kaksinkertaista sen määrä. 

Ainekset

4:lle

8 kpl 

isoja jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda tai Mozart -lajike)

Tonnikalatäyte

1 prk 

tonnikalaa (185/140 g)

0,5 dl

majoneesia

0,75 dl

ranskankermaa (crème fraîche)

maustekurkku

0,5 ruukkua 

tuoretta tilliä

Kinkkutäyte

200 g

palvikinkkua

1

paprika 

200 g

tuorejuustoa (ruohosipulin makuinen)

0,5 dl

ranskankermaa (crème fraîche)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 - 1 rkl 

mietoa sinappia (tai maun mukaan)

suolaa

(tuoretta persiljaa)

(paahdettua sipulirouhetta)

Täytetyt uuniperunat kinkku ja tonnikalatäytteellä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pese perunat hyvin juuresharjalla. Pistele niihin useita reikiä hammastikulla. Laita perunat uuniin ritilän päälle tai pellille leivinpaperin päälle.
  3. Anna kypsyä uunissa noin 1,5 tuntia. Perunat ovat kypsiä, kun tikku painuu keskelle helposti (ja nousee myös helposti pois).


Tonnikalatäyte


  1. Valuta tonnikala. Yhdistä se majoneesin ja ranskankerman kanssa. 
  2. Hienonna maustekurkku ja leikkaa tilli silpuksi esim. saksilla. Lisää ne tonnikalatäytteeseen ja sekoita.  


Kinkkutäyte 


  1. Hienonna kinkku. Pese ja hienonna paprika. Yhdistä ne tuorejuuston joukkoon.
  2. Lisää ranskankerma, mustapippuri ja sinappia maun mukaan. Sekoita. Lisää makusi mukaan ripaus suolaa sekä tuoretta persiljaa silputtuna.
  3. Tarjoa halutessasi kinkkutäytteen kanssa paahdettua sipulia (kuvassa). Sitä myydään kaupassa valmiina. 



Vinkit


  • Perunoiden pistely hammastikulla (tai haarukalla) ehkäisee paineen kertymistä kuoren alle ja siten perunan hajoamista uuniin.
  • Kun peset perunat huolellisesti, rapeat kuoretkin voi syödä (halutessaan). 
  • Et tarvitse foliota uuniperunoiden valmistamiseen.
  • Perunoiden kypsymisaikaan vaikuttaa koko sekä perunalajike. Uuniperunat kannattaa malttaa kypsentää kunnolla pehmeiksi.
  • Kypsymistä nopeuttaa hieman, jos otat perunat muutamaa tuntia aiemmin jääkaapista huoneenlämpöön. Kypsennysaika on tässä ohjeessa laskettu jääkaappikylmien, reilun kokoisten perunoiden mukaan.
  • Laita perunat uuniin mieluummin hyvissä ajoin. Voit pitää kypsät uuniperunat lämpiminä miedolla lämmöllä (esim. 100 astetta).




Katso myös