Uuniomenat

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta

10 min (valmistelut) +

30 min (uunissa)

Helpot uuniomenat maistuvat lämpiminä jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Makoisimpia ne ovat kotimaisista, pienistä ja hapokkaista omenoista tehtynä.

Ainekset

6

omenaa (n. 500 g)

75 g

voita

1 dl

kaurahiutaleita

0,5 dl (70 g)

siirappia

1 tl

kanelia

Uuniomenat on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Pese omenat ja poista siemenkodat (esim. omenaporalla). Laita omenat pystyyn uunivuokaan.
  3. Mittaa voi kulhoon. Pehmennä sitä hieman mikrossa, jotta sekoittaminen on helpompaa. 
  4. Lisää kaurahiutaleet ja siirappi. Sekoita esimerkiksi isolla lusikalla (tai kädellä).
  5. Laita kauraseos omenoiden sisään (tarvittaessa myös pinnalle). 
  6. Ripottele päälle reilusti kanelia.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 min, kunnes uuniomenat ovat kunnolla pehmeitä.



Vinkit


  • Jos omenat ovat kovin pieniä, voit käyttää 8 omenaa. Paistoaika saattaa tällöin olla lyhyempi.
  • Gluteenittomat uuniomenat valmistat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita (puhdas kaura).
  • Tarjoa uuniomenat jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.


Uuniomenat

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta

10 min (valmistelut) +

30 min (uunissa)

Helpot uuniomenat maistuvat lämpiminä jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Makoisimpia ne ovat kotimaisista, pienistä ja hapokkaista omenoista tehtynä.

Ainekset

6

omenaa (n. 500 g)

75 g

voita

1 dl

kaurahiutaleita

0,5 dl (70 g)

siirappia

1 tl

kanelia

Uuniomenat on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Pese omenat ja poista siemenkodat (esim. omenaporalla). Laita omenat pystyyn uunivuokaan.
  3. Mittaa voi kulhoon. Pehmennä sitä hieman mikrossa, jotta sekoittaminen on helpompaa. 
  4. Lisää kaurahiutaleet ja siirappi. Sekoita esimerkiksi isolla lusikalla (tai kädellä).
  5. Laita kauraseos omenoiden sisään (tarvittaessa myös pinnalle). 
  6. Ripottele päälle reilusti kanelia.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 min, kunnes uuniomenat ovat kunnolla pehmeitä.



Vinkit


  • Jos omenat ovat kovin pieniä, voit käyttää 8 omenaa. Paistoaika saattaa tällöin olla lyhyempi.
  • Gluteenittomat uuniomenat valmistat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita (puhdas kaura).
  • Tarjoa uuniomenat jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.


Uuniomenat

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

6 annosta

10 min (valmistelut) +

30 min (uunissa)

Helpot uuniomenat maistuvat lämpiminä jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Makoisimpia ne ovat kotimaisista, pienistä ja hapokkaista omenoista tehtynä.

Ainekset

6

omenaa (n. 500 g)

75 g

voita

1 dl

kaurahiutaleita

0,5 dl (70 g)

siirappia

1 tl

kanelia

Uuniomenat on helppo valmistaa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Pese omenat ja poista siemenkodat (esim. omenaporalla). Laita omenat pystyyn uunivuokaan.
  3. Mittaa voi kulhoon. Pehmennä sitä hieman mikrossa, jotta sekoittaminen on helpompaa. 
  4. Lisää kaurahiutaleet ja siirappi. Sekoita esimerkiksi isolla lusikalla (tai kädellä).
  5. Laita kauraseos omenoiden sisään (tarvittaessa myös pinnalle). 
  6. Ripottele päälle reilusti kanelia.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 min, kunnes uuniomenat ovat kunnolla pehmeitä.



Vinkit


  • Jos omenat ovat kovin pieniä, voit käyttää 8 omenaa. Paistoaika saattaa tällöin olla lyhyempi.
  • Gluteenittomat uuniomenat valmistat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita (puhdas kaura).
  • Tarjoa uuniomenat jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.