Seuraa meitä

Uunikasviksia ja fetaa

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

4 annosta

15 min valmistus +

25 min uunissa


Gluteeniton

Uunikasvikset maistuvat esimerkiksi grillatun makkaran tai broilerin kanssa. Tämä ruoka käy toki kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi sellaisenaankin.

Ainekset

4 annosta

500 g

perunoita (yleis- tai jauhoinen)

1

paprika

300 g (1 kpl)

parsakaalia

4

tomaattia

2 kynttä

valkosipulia

0,75 dl

oliiviöljyä

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g

fetaa tai salaattijuustoa

oliiveita (maun mukaan)

 

(suolaa)

Uunikasviksia maustaa pinnalle ripoteltu feta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori perunat tai pese ne hyvin. Leikkaa perunat pienehköiksi paloiksi. Pese ja paloittele paprika reiluiksi paloiksi ja lohko parsakaali reilunkokoisiksi kukinnoiksi. Pese ja puolita tomaatit. Hienonna valkosipulin kynnet.
  3. Sekoita suuressa kulhossa perunat, paprika, öljy, valkosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin.
  4. Lisää parsakaali ja sekoita. Kaada kasvikset pellille leivinpaperin päälle.
  5. Lisää vielä tomaatit tyhjään, öljyiseen kulhoon. Sekoita. Lisää tomaatit pellille.
  6. Paista uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes perunat pehmenevät selvästi.
  7. Murustele feta ja lisää oliivit uunikasvisten joukkoon. 
  8. Jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja feta sulaa hieman. (Lisää vielä suolaa maun mukaan.)



Vinkit


  • Ohjeesta riittää neljälle lisukkeeksi, jos tarjolla on muutakin. 
  • Perunalajike ja palojen koko vaikuttavat perunoiden kypsymiseen. Perunat kannattaa paloitella noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi kuutioiksi, jotta ne ehtivät kypsyä, ja jättää vastaavasti muut kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. 
  • Jos teet reilumman määrän uunikasviksia, kannattaa harkita perunoiden esipaistamista tai keittää perunat ensin.
  • Lisää hieman suolaa maun mukaan. Feta ja oliivit ovat suolaista, joten lisättyä suolaa ei välttämättä tarvita.




Katso myös


Seuraa meitä

Uunikasviksia ja fetaa

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

4 annosta

15 min valmistus +

25 min uunissa


Gluteeniton

Uunikasvikset maistuvat esimerkiksi grillatun makkaran tai broilerin kanssa. Tämä ruoka käy toki kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi sellaisenaankin.

Ainekset

4 annosta

500 g

perunoita (yleis- tai jauhoinen)

1

paprika

300 g (1 kpl)

parsakaalia

4

tomaattia

2 kynttä

valkosipulia

0,75 dl

oliiviöljyä

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g

fetaa tai salaattijuustoa

oliiveita (maun mukaan)

 

(suolaa)

Uunikasviksia maustaa pinnalle ripoteltu feta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori perunat tai pese ne hyvin. Leikkaa perunat pienehköiksi paloiksi. Pese ja paloittele paprika reiluiksi paloiksi ja lohko parsakaali reilunkokoisiksi kukinnoiksi. Pese ja puolita tomaatit. Hienonna valkosipulin kynnet.
  3. Sekoita suuressa kulhossa perunat, paprika, öljy, valkosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin.
  4. Lisää parsakaali ja sekoita. Kaada kasvikset pellille leivinpaperin päälle.
  5. Lisää vielä tomaatit tyhjään, öljyiseen kulhoon. Sekoita. Lisää tomaatit pellille.
  6. Paista uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes perunat pehmenevät selvästi.
  7. Murustele feta ja lisää oliivit uunikasvisten joukkoon. 
  8. Jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja feta sulaa hieman. (Lisää vielä suolaa maun mukaan.)



Vinkit


  • Ohjeesta riittää neljälle lisukkeeksi, jos tarjolla on muutakin. 
  • Perunalajike ja palojen koko vaikuttavat perunoiden kypsymiseen. Perunat kannattaa paloitella noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi kuutioiksi, jotta ne ehtivät kypsyä, ja jättää vastaavasti muut kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. 
  • Jos teet reilumman määrän uunikasviksia, kannattaa harkita perunoiden esipaistamista tai keittää perunat ensin.
  • Lisää hieman suolaa maun mukaan. Feta ja oliivit ovat suolaista, joten lisättyä suolaa ei välttämättä tarvita.




Katso myös


Seuraa meitä

Uunikasviksia ja fetaa

Rated 4.285714285714286 stars out of 5
4.3
(7)

4 annosta

15 min valmistus +

25 min uunissa


Gluteeniton

Uunikasvikset maistuvat esimerkiksi grillatun makkaran tai broilerin kanssa. Tämä ruoka käy toki kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi sellaisenaankin.

Ainekset

4 annosta

500 g

perunoita (yleis- tai jauhoinen)

1

paprika

300 g (1 kpl)

parsakaalia

4

tomaattia

2 kynttä

valkosipulia

0,75 dl

oliiviöljyä

2 tl

oreganoa (kuivattu)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g

fetaa tai salaattijuustoa

oliiveita (maun mukaan)

 

(suolaa)

Uunikasviksia maustaa pinnalle ripoteltu feta.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori perunat tai pese ne hyvin. Leikkaa perunat pienehköiksi paloiksi. Pese ja paloittele paprika reiluiksi paloiksi ja lohko parsakaali reilunkokoisiksi kukinnoiksi. Pese ja puolita tomaatit. Hienonna valkosipulin kynnet.
  3. Sekoita suuressa kulhossa perunat, paprika, öljy, valkosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin.
  4. Lisää parsakaali ja sekoita. Kaada kasvikset pellille leivinpaperin päälle.
  5. Lisää vielä tomaatit tyhjään, öljyiseen kulhoon. Sekoita. Lisää tomaatit pellille.
  6. Paista uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes perunat pehmenevät selvästi.
  7. Murustele feta ja lisää oliivit uunikasvisten joukkoon. 
  8. Jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja feta sulaa hieman. (Lisää vielä suolaa maun mukaan.)



Vinkit


  • Ohjeesta riittää neljälle lisukkeeksi, jos tarjolla on muutakin. 
  • Perunalajike ja palojen koko vaikuttavat perunoiden kypsymiseen. Perunat kannattaa paloitella noin 1,5 x 1,5 cm kokoisiksi kuutioiksi, jotta ne ehtivät kypsyä, ja jättää vastaavasti muut kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. 
  • Jos teet reilumman määrän uunikasviksia, kannattaa harkita perunoiden esipaistamista tai keittää perunat ensin.
  • Lisää hieman suolaa maun mukaan. Feta ja oliivit ovat suolaista, joten lisättyä suolaa ei välttämättä tarvita.




Katso myös