Seuraa meitä

Uunijuurekset pellillä

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

6 annosta

10 min (valmistus) +

40 min (uunissa)

Timjamilla maustetut uunijuurekset ovat maukas lisuke esimerkiksi talvisille liharuoille.

Ainekset

6 annosta

500 g

lanttua 

2 kpl (200 g)

palsternakkaa

4 kpl (300 g)

porkkanaa

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

hunajaa (juoksevaa)

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,75 tl

yrttisuolaa

Uunijuurekset paistetaan pellillä.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Laita juureskuutiot isoon kulhoon. Lisää öljy, hunaja, timjami ja yrttisuola. Sekoita hyvin.
  4. Kaada juurespalat pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista uunijuureksia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia (palojen koosta riippuen).



Vinkit


  • Voit muunnella juuresten suhdetta oman mielesi mukaan. 
  • Kilosta juureksia riittää aterian lisukkeeksi noin 6:lle hengelle.
  • Juurekset ovat valmiita, kun ne ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaessa.
  • Uunijuurekset ovat loistava lisäke esimerkiksi talvisille liharuoille. 


Katso myös 


Seuraa meitä

Uunijuurekset pellillä

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

6 annosta

10 min (valmistus) +

40 min (uunissa)

Timjamilla maustetut uunijuurekset ovat maukas lisuke esimerkiksi talvisille liharuoille.

Ainekset

6 annosta

500 g

lanttua 

2 kpl (200 g)

palsternakkaa

4 kpl (300 g)

porkkanaa

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

hunajaa (juoksevaa)

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,75 tl

yrttisuolaa

Uunijuurekset paistetaan pellillä.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Laita juureskuutiot isoon kulhoon. Lisää öljy, hunaja, timjami ja yrttisuola. Sekoita hyvin.
  4. Kaada juurespalat pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista uunijuureksia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia (palojen koosta riippuen).



Vinkit


  • Voit muunnella juuresten suhdetta oman mielesi mukaan. 
  • Kilosta juureksia riittää aterian lisukkeeksi noin 6:lle hengelle.
  • Juurekset ovat valmiita, kun ne ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaessa.
  • Uunijuurekset ovat loistava lisäke esimerkiksi talvisille liharuoille. 


Katso myös 


Seuraa meitä

Uunijuurekset pellillä

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

6 annosta

10 min (valmistus) +

40 min (uunissa)

Timjamilla maustetut uunijuurekset ovat maukas lisuke esimerkiksi talvisille liharuoille.

Ainekset

6 annosta

500 g

lanttua 

2 kpl (200 g)

palsternakkaa

4 kpl (300 g)

porkkanaa

2 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

hunajaa (juoksevaa)

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,75 tl

yrttisuolaa

Uunijuurekset paistetaan pellillä.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Laita juureskuutiot isoon kulhoon. Lisää öljy, hunaja, timjami ja yrttisuola. Sekoita hyvin.
  4. Kaada juurespalat pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista uunijuureksia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia (palojen koosta riippuen).



Vinkit


  • Voit muunnella juuresten suhdetta oman mielesi mukaan. 
  • Kilosta juureksia riittää aterian lisukkeeksi noin 6:lle hengelle.
  • Juurekset ovat valmiita, kun ne ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaessa.
  • Uunijuurekset ovat loistava lisäke esimerkiksi talvisille liharuoille. 


Katso myös