Seuraa meitä

Unelmatorttu rahka-mariannetäytteellä

Rated 4.375 stars out of 5
4.4
(8)

n. 15 palaa

alle 30 min

+ torttulevyn jäähtyminen


Gluteeniton


Unelmatorttupohja saa täytteekseen mariannerouheella maustetun rahkan.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

2 dl

vispikermaa

250 g (1 prk)

maitorahkaa

1 dl (60 g)

mariannerouhetta

0,25 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

Lisäksi kumoamista varten


n. 1 rkl sokeria

Unelmatorttu rahka-mariannetäytteellä on gluteeniton.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi levyksi.
  6. Paista unelmatorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsää taikinaa ei jää tikkuun.


Täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 1 rkl sokeria. 
  2. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon rahka, mariannerouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita esim. lusikalla.
  4. Levitä rahkatäyte pohjan päälle. (Odota kuitenkin, että pohja ei enää ole lämmin, jotta täyte ei sula.)
  5. Kääri levy rullalle leveästä päästä aloittaen.
  6. Käännä unelmatorttu saumapuoli alaspäin. Jos unelmatorttua ei syödä heti, anna sen vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa noin 2 cm:n viipaleiksi.



Vinkit


  • Ohjeesta tulee noin 30 x 40 cm kokoinen unelmatorttupohja. 
  • Valmista mariannerouhetta myydään kaupan leivontaosastolla.
  • Jos valmistat unelmatorttua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja varo, ettei leivonnaiseen joudu tavanomaista jauhopölyä.




Katso myös



Seuraa meitä

Unelmatorttu rahka-mariannetäytteellä

Rated 4.375 stars out of 5
4.4
(8)

n. 15 palaa

alle 30 min

+ torttulevyn jäähtyminen


Gluteeniton


Unelmatorttupohja saa täytteekseen mariannerouheella maustetun rahkan.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

2 dl

vispikermaa

250 g (1 prk)

maitorahkaa

1 dl (60 g)

mariannerouhetta

0,25 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

Lisäksi kumoamista varten


n. 1 rkl sokeria

Unelmatorttu rahka-mariannetäytteellä on gluteeniton.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi levyksi.
  6. Paista unelmatorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsää taikinaa ei jää tikkuun.


Täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 1 rkl sokeria. 
  2. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon rahka, mariannerouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita esim. lusikalla.
  4. Levitä rahkatäyte pohjan päälle. (Odota kuitenkin, että pohja ei enää ole lämmin, jotta täyte ei sula.)
  5. Kääri levy rullalle leveästä päästä aloittaen.
  6. Käännä unelmatorttu saumapuoli alaspäin. Jos unelmatorttua ei syödä heti, anna sen vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa noin 2 cm:n viipaleiksi.



Vinkit


  • Ohjeesta tulee noin 30 x 40 cm kokoinen unelmatorttupohja. 
  • Valmista mariannerouhetta myydään kaupan leivontaosastolla.
  • Jos valmistat unelmatorttua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja varo, ettei leivonnaiseen joudu tavanomaista jauhopölyä.




Katso myös



Seuraa meitä

Unelmatorttu rahka-mariannetäytteellä

Rated 4.375 stars out of 5
4.4
(8)

n. 15 palaa

alle 30 min

+ torttulevyn jäähtyminen


Gluteeniton


Unelmatorttupohja saa täytteekseen mariannerouheella maustetun rahkan.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

2 dl

vispikermaa

250 g (1 prk)

maitorahkaa

1 dl (60 g)

mariannerouhetta

0,25 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

Lisäksi kumoamista varten


n. 1 rkl sokeria

Unelmatorttu rahka-mariannetäytteellä on gluteeniton.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois.
  3. Sekoita keskenään perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  4. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen (esim. kaapimella).
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi levyksi.
  6. Paista unelmatorttupohjaa uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Puutikulla kokeiltaessa kypsää taikinaa ei jää tikkuun.


Täyttäminen


  1. Ota esiin uusi leivinpaperi. Ripottele sen päälle noin 1 rkl sokeria. 
  2. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota vispikerma. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon rahka, mariannerouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita esim. lusikalla.
  4. Levitä rahkatäyte pohjan päälle. (Odota kuitenkin, että pohja ei enää ole lämmin, jotta täyte ei sula.)
  5. Kääri levy rullalle leveästä päästä aloittaen.
  6. Käännä unelmatorttu saumapuoli alaspäin. Jos unelmatorttua ei syödä heti, anna sen vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä. Leikkaa noin 2 cm:n viipaleiksi.



Vinkit


  • Ohjeesta tulee noin 30 x 40 cm kokoinen unelmatorttupohja. 
  • Valmista mariannerouhetta myydään kaupan leivontaosastolla.
  • Jos valmistat unelmatorttua keliakiaa sairastavalle, tarkista kaikkien aineiden gluteenittomuus ja varo, ettei leivonnaiseen joudu tavanomaista jauhopölyä.




Katso myös