Seuraa meitä

Tsatsiki

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

6 annosta

10 min 

Tsatsiki sopii syötäväksi lihan tai vaikka kasvispihvien kanssa. 
Se käy hyvin myös tuoreen vaalean leivän kaveriksi.

Ainekset

6 annosta

kurkku

1-2 kynttä

valkosipulia

400 g

turkkilaista jogurttia

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Lisäksi: 


Tuoretta minttua

Oliiviöljyä


Tsatsiki maistuu vaikka kasvispihvien kanssa.

Ohje

  1. Hienonna kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Sekoita kurkku ja valkosipuli jogurtin joukkoon. Mausta tsatsiki sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Hienonna halutessasi joukkoon tuoretta minttua ja lisää päälle tilkka oliiviöljyä.



Vinkit


  • Valkosipulinkynnen sijaan voit käyttää noin 0,25 tl valkosipulijauhetta.
  • Hienontamisen sijaan voit raastaa kurkun: Laita karkeaksi raastettu kurkku siivilään, painele raastetta lusikalla ja valuta ylimääräinen neste pois. Näin tsatsikista ei tule liian vetistä. 




Katso myös


Seuraa meitä

Tsatsiki

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

6 annosta

10 min 

Tsatsiki sopii syötäväksi lihan tai vaikka kasvispihvien kanssa. 
Se käy hyvin myös tuoreen vaalean leivän kaveriksi.

Ainekset

6 annosta

kurkku

1-2 kynttä

valkosipulia

400 g

turkkilaista jogurttia

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Lisäksi: 


Tuoretta minttua

Oliiviöljyä


Tsatsiki maistuu vaikka kasvispihvien kanssa.

Ohje

  1. Hienonna kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Sekoita kurkku ja valkosipuli jogurtin joukkoon. Mausta tsatsiki sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Hienonna halutessasi joukkoon tuoretta minttua ja lisää päälle tilkka oliiviöljyä.



Vinkit


  • Valkosipulinkynnen sijaan voit käyttää noin 0,25 tl valkosipulijauhetta.
  • Hienontamisen sijaan voit raastaa kurkun: Laita karkeaksi raastettu kurkku siivilään, painele raastetta lusikalla ja valuta ylimääräinen neste pois. Näin tsatsikista ei tule liian vetistä. 




Katso myös


Seuraa meitä

Tsatsiki

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

6 annosta

10 min 

Tsatsiki sopii syötäväksi lihan tai vaikka kasvispihvien kanssa. 
Se käy hyvin myös tuoreen vaalean leivän kaveriksi.

Ainekset

6 annosta

kurkku

1-2 kynttä

valkosipulia

400 g

turkkilaista jogurttia

2 tl

sokeria

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl

suolaa

Lisäksi: 


Tuoretta minttua

Oliiviöljyä


Tsatsiki maistuu vaikka kasvispihvien kanssa.

Ohje

  1. Hienonna kurkku. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Sekoita kurkku ja valkosipuli jogurtin joukkoon. Mausta tsatsiki sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Hienonna halutessasi joukkoon tuoretta minttua ja lisää päälle tilkka oliiviöljyä.



Vinkit


  • Valkosipulinkynnen sijaan voit käyttää noin 0,25 tl valkosipulijauhetta.
  • Hienontamisen sijaan voit raastaa kurkun: Laita karkeaksi raastettu kurkku siivilään, painele raastetta lusikalla ja valuta ylimääräinen neste pois. Näin tsatsikista ei tule liian vetistä. 




Katso myös