Seuraa meitä

Toscapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

8 palaa (18 x 26 tai ø 24 cm)

alle 40 min

Toscapiirakka on kahvipöydän klassikkoherkku! Tämä ohje onnistuu uunivuokaa tai irtopohjavuokaa käyttämällä. Jos haluat tehdä pellillisen, kannattaa ainekset kolminkertaistaa.

Pohja

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

100 g

voita (sulatettu)

0,5 dl 

maitoa 

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

mantelijauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Kuorrutus

75 g

voita

0,5 dl

sokeria

50 g (1,5 dl)

mantelilastuja

1 rkl

mantelijauhoja

2 rkl

kermaa (tai maitoa)

Toscapiirakka maistuu kahvin kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (tai käytä ø 24 cm irtopohjavuokaa: pingota leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat).
  2. Sekoita kananmunat ja sokeri hyvin sekaisin esim. vispilällä tai puuhaarukalla.
  3. Lisää taikinaan sulatettu voi ja maito. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan, sekoita.
  4. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä paista kypsäksi, jotta piirakka pysyy mehevänä. Valmista toscakuorrutus sillä aikaa. 



Kuorrutus


  1. Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa. 
  2. Lisää mantelilastut, mantelijauho sekä kerma. Keitä sekoitellen noin minuutin ajan.
  3. Levitä kuorrutus piirakan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes toscapiirakan kuorrutus saa kauniin vaaleanruskean värin (noin 10-15 minuuttia).



Vinkit


  • Jos haluat paksumpia paloja, voi tehdä taikinan 1,5 kertaisena.
  • Kolminkertaista ohje, jos haluat tehdä koko pellillisen toscapiirakkaa (noin 30 x 40 cm pelti).



Ohje: Laura Aaltonen @m.u.r.u.p.u.l.l.a




Katso myös


Seuraa meitä

Toscapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

8 palaa (18 x 26 tai ø 24 cm)

alle 40 min

Toscapiirakka on kahvipöydän klassikkoherkku! Tämä ohje onnistuu uunivuokaa tai irtopohjavuokaa käyttämällä. Jos haluat tehdä pellillisen, kannattaa ainekset kolminkertaistaa.

Pohja

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

100 g

voita (sulatettu)

0,5 dl 

maitoa 

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

mantelijauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Kuorrutus

75 g

voita

0,5 dl

sokeria

50 g (1,5 dl)

mantelilastuja

1 rkl

mantelijauhoja

2 rkl

kermaa (tai maitoa)

Toscapiirakka maistuu kahvin kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (tai käytä ø 24 cm irtopohjavuokaa: pingota leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat).
  2. Sekoita kananmunat ja sokeri hyvin sekaisin esim. vispilällä tai puuhaarukalla.
  3. Lisää taikinaan sulatettu voi ja maito. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan, sekoita.
  4. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä paista kypsäksi, jotta piirakka pysyy mehevänä. Valmista toscakuorrutus sillä aikaa. 



Kuorrutus


  1. Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa. 
  2. Lisää mantelilastut, mantelijauho sekä kerma. Keitä sekoitellen noin minuutin ajan.
  3. Levitä kuorrutus piirakan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes toscapiirakan kuorrutus saa kauniin vaaleanruskean värin (noin 10-15 minuuttia).



Vinkit


  • Jos haluat paksumpia paloja, voi tehdä taikinan 1,5 kertaisena.
  • Kolminkertaista ohje, jos haluat tehdä koko pellillisen toscapiirakkaa (noin 30 x 40 cm pelti).



Ohje: Laura Aaltonen @m.u.r.u.p.u.l.l.a




Katso myös


Seuraa meitä

Toscapiirakka

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

8 palaa (18 x 26 tai ø 24 cm)

alle 40 min

Toscapiirakka on kahvipöydän klassikkoherkku! Tämä ohje onnistuu uunivuokaa tai irtopohjavuokaa käyttämällä. Jos haluat tehdä pellillisen, kannattaa ainekset kolminkertaistaa.

Pohja

2

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

100 g

voita (sulatettu)

0,5 dl 

maitoa 

2 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

mantelijauhoja

1 tl

leivinjauhetta

Kuorrutus

75 g

voita

0,5 dl

sokeria

50 g (1,5 dl)

mantelilastuja

1 rkl

mantelijauhoja

2 rkl

kermaa (tai maitoa)

Toscapiirakka maistuu kahvin kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa noin 18 x 26 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (tai käytä ø 24 cm irtopohjavuokaa: pingota leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat).
  2. Sekoita kananmunat ja sokeri hyvin sekaisin esim. vispilällä tai puuhaarukalla.
  3. Lisää taikinaan sulatettu voi ja maito. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan, sekoita.
  4. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä paista kypsäksi, jotta piirakka pysyy mehevänä. Valmista toscakuorrutus sillä aikaa. 



Kuorrutus


  1. Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa. 
  2. Lisää mantelilastut, mantelijauho sekä kerma. Keitä sekoitellen noin minuutin ajan.
  3. Levitä kuorrutus piirakan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes toscapiirakan kuorrutus saa kauniin vaaleanruskean värin (noin 10-15 minuuttia).



Vinkit


  • Jos haluat paksumpia paloja, voi tehdä taikinan 1,5 kertaisena.
  • Kolminkertaista ohje, jos haluat tehdä koko pellillisen toscapiirakkaa (noin 30 x 40 cm pelti).



Ohje: Laura Aaltonen @m.u.r.u.p.u.l.l.a




Katso myös