Seuraa meitä

Helppo tonnikalapasta

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

4 annosta

alle 15 minuuttia

Tonnikalapasta on nopea arkiruoka.

Ainekset

4 annosta

300 g

pastaa (esim. spagetti)

2 litraa

vettä

1,5 tl

suolaa

Kastike

1

(puna)sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

oliivi- tai rypsiöljyä

2 dl

ruokakermaa

2 tl

pizzamaustetta (kuivattu) tai oreganoa ja basilikaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

1 prk (200/150 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

1 rkl

sitruunamehua

Lisäksi: 


Basilikaa (tuore)

Tonnikalapasta on nopea ruoka.

Ohjeet

  1. Laita 2 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. Tee kastike pastan kiehuessa:
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipulit.
  4. Kuullota hetken aikaa, kunnes sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  5. Lisää ruokakerma. Mausta pizzamausteella, suolalla ja sitruunapippurilla.
  6. Valuta tonnikala ja lisää se kastikkeen joukkoon. Kuumenna.
  7. Valuta kypsä pasta. 
  8. Yhdistä tonnikalakastike ja valutettu pasta.
  9. Lisää vielä sitruunamehu. Älä enää kuumenna.
  10. Ripottele halutessasi tonnikalapastan pinnalle tuoretta basilikaa.



Vinkit


  • Jos haluat ruokaisamman pastan, lisää kaksi purkkia tonnikalaa.

  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan imeytä se biojätteen tai tavallisen kuivajätteen joukkoon. 

  • Voit korvata pizzamausteen laittamalla ruokaan sen sijaan 1 tl basilikaa ja 1 tl oreganoa.



Katso myös

Seuraa meitä

Helppo tonnikalapasta

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

4 annosta

alle 15 minuuttia

Tonnikalapasta on nopea arkiruoka.

Ainekset

4 annosta

300 g

pastaa (esim. spagetti)

2 litraa

vettä

1,5 tl

suolaa

Kastike

1

(puna)sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

oliivi- tai rypsiöljyä

2 dl

ruokakermaa

2 tl

pizzamaustetta (kuivattu) tai oreganoa ja basilikaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

1 prk (200/150 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

1 rkl

sitruunamehua

Lisäksi: 


Basilikaa (tuore)

Tonnikalapasta on nopea ruoka.

Ohjeet

  1. Laita 2 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. Tee kastike pastan kiehuessa:
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipulit.
  4. Kuullota hetken aikaa, kunnes sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  5. Lisää ruokakerma. Mausta pizzamausteella, suolalla ja sitruunapippurilla.
  6. Valuta tonnikala ja lisää se kastikkeen joukkoon. Kuumenna.
  7. Valuta kypsä pasta. 
  8. Yhdistä tonnikalakastike ja valutettu pasta.
  9. Lisää vielä sitruunamehu. Älä enää kuumenna.
  10. Ripottele halutessasi tonnikalapastan pinnalle tuoretta basilikaa.



Vinkit


  • Jos haluat ruokaisamman pastan, lisää kaksi purkkia tonnikalaa.

  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan imeytä se biojätteen tai tavallisen kuivajätteen joukkoon. 

  • Voit korvata pizzamausteen laittamalla ruokaan sen sijaan 1 tl basilikaa ja 1 tl oreganoa.



Katso myös

Seuraa meitä

Helppo tonnikalapasta

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

4 annosta

alle 15 minuuttia

Tonnikalapasta on nopea arkiruoka.

Ainekset

4 annosta

300 g

pastaa (esim. spagetti)

2 litraa

vettä

1,5 tl

suolaa

Kastike

1

(puna)sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

oliivi- tai rypsiöljyä

2 dl

ruokakermaa

2 tl

pizzamaustetta (kuivattu) tai oreganoa ja basilikaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

1 prk (200/150 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

1 rkl

sitruunamehua

Lisäksi: 


Basilikaa (tuore)

Tonnikalapasta on nopea ruoka.

Ohjeet

  1. Laita 2 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. Tee kastike pastan kiehuessa:
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. 
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipulit.
  4. Kuullota hetken aikaa, kunnes sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  5. Lisää ruokakerma. Mausta pizzamausteella, suolalla ja sitruunapippurilla.
  6. Valuta tonnikala ja lisää se kastikkeen joukkoon. Kuumenna.
  7. Valuta kypsä pasta. 
  8. Yhdistä tonnikalakastike ja valutettu pasta.
  9. Lisää vielä sitruunamehu. Älä enää kuumenna.
  10. Ripottele halutessasi tonnikalapastan pinnalle tuoretta basilikaa.



Vinkit


  • Jos haluat ruokaisamman pastan, lisää kaksi purkkia tonnikalaa.

  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan imeytä se biojätteen tai tavallisen kuivajätteen joukkoon. 

  • Voit korvata pizzamausteen laittamalla ruokaan sen sijaan 1 tl basilikaa ja 1 tl oreganoa.



Katso myös