Seuraa meitä

Tonnikalalasagne

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

8 annosta

40 min valmistus +

1 tunti paistaminen

Tonnikalalasagne on mehevä ja maukas ruoka. Tällä ohjeella sitä valmistuu reilu määrä!

Tonnikalakastike

2

porkkanaa

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

1

kala- tai kasvisliemikuutio

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

sokeria

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

soijakastiketta

2 prk

tonnikalaa (esim. öljyssä,
 à 150/105 g)

Juustokastike

1 litra

maitoa (täys- tai kevytmaito)

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

300 g

juustoraastetta 

(esim. emmental)

Lisäksi

15 kpl

lasagnelevyjä

Tonnikalalasagne maistuu koko perheelle.

Tonnikalakastike

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipuli. 
  2. Kuullota porkkana, sipuli ja valkosipuli paistinpannulla öljyssä niin, että ne pehmenevät hieman.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi, murusteltu liemikuutio, oregano, sokeri, mustapippuri sekä soijakastike.
  4. Valuta suurin osa tonnikalan öljystä pois (imeytä sekajätteeseen). Lisää tonnikala kastikkeeseen. Sekoita ja siirrä pannu sivuun kuumalta liedeltä.



Juustokastike


  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Raasta juusto.
  2. Yhdistä kylmässä kattilassa n. 2 dl maitoa, jauhot sekä öljy. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää loppu maito.
  3. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi samalla hyvin pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Sekoittele samalla pohjaa myöten. 
  4. Siirrä kastike pois liedeltä. Lisää suola, valkopippuri sekä juustoraaste. Sekoita.



Kokoaminen ja paistaminen



  1. Kokoa tonnikalalasagne kerroksittain uunivuokaan: Laita alimmaiseksi hieman juustokastiketta, sitten lasagnelevyjä, tonnikalakastiketta ja juustokastiketta.
  2. Jatka näin siten, että ylimpänä on reilusti juustokastiketta.
  3. Paista 190 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min - 1 tunti. 




Vinkit



  • Kun käytät juustokastikkeeseen rasvattoman maidon sijaan rasvaa sisältävää maitoa, ei kastike pala niin herkästi pohjaan ja lopputulos on täyteläisempi. Katso vinkit ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen
  • Tee ruoka vähintään 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan siten, että rinnakkain on 3 - 4 lasagnelevyä.
  • Anna tonnikalalasagnen tekeytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, näin rakenne on parhaimmillaan.




Katso myös


Seuraa meitä

Tonnikalalasagne

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

8 annosta

40 min valmistus +

1 tunti paistaminen

Tonnikalalasagne on mehevä ja maukas ruoka. Tällä ohjeella sitä valmistuu reilu määrä!

Tonnikalakastike

2

porkkanaa

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

1

kala- tai kasvisliemikuutio

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

sokeria

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

soijakastiketta

2 prk

tonnikalaa (esim. öljyssä,
 à 150/105 g)

Juustokastike

1 litra

maitoa (täys- tai kevytmaito)

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

300 g

juustoraastetta 

(esim. emmental)

Lisäksi

15 kpl

lasagnelevyjä

Tonnikalalasagne maistuu koko perheelle.

Tonnikalakastike

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipuli. 
  2. Kuullota porkkana, sipuli ja valkosipuli paistinpannulla öljyssä niin, että ne pehmenevät hieman.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi, murusteltu liemikuutio, oregano, sokeri, mustapippuri sekä soijakastike.
  4. Valuta suurin osa tonnikalan öljystä pois (imeytä sekajätteeseen). Lisää tonnikala kastikkeeseen. Sekoita ja siirrä pannu sivuun kuumalta liedeltä.



Juustokastike


  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Raasta juusto.
  2. Yhdistä kylmässä kattilassa n. 2 dl maitoa, jauhot sekä öljy. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää loppu maito.
  3. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi samalla hyvin pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Sekoittele samalla pohjaa myöten. 
  4. Siirrä kastike pois liedeltä. Lisää suola, valkopippuri sekä juustoraaste. Sekoita.



Kokoaminen ja paistaminen



  1. Kokoa tonnikalalasagne kerroksittain uunivuokaan: Laita alimmaiseksi hieman juustokastiketta, sitten lasagnelevyjä, tonnikalakastiketta ja juustokastiketta.
  2. Jatka näin siten, että ylimpänä on reilusti juustokastiketta.
  3. Paista 190 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min - 1 tunti. 




Vinkit



  • Kun käytät juustokastikkeeseen rasvattoman maidon sijaan rasvaa sisältävää maitoa, ei kastike pala niin herkästi pohjaan ja lopputulos on täyteläisempi. Katso vinkit ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen
  • Tee ruoka vähintään 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan siten, että rinnakkain on 3 - 4 lasagnelevyä.
  • Anna tonnikalalasagnen tekeytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, näin rakenne on parhaimmillaan.




Katso myös


Seuraa meitä

Tonnikalalasagne

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

8 annosta

40 min valmistus +

1 tunti paistaminen

Tonnikalalasagne on mehevä ja maukas ruoka. Tällä ohjeella sitä valmistuu reilu määrä!

Tonnikalakastike

2

porkkanaa

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

2 rkl

rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

1

kala- tai kasvisliemikuutio

1 rkl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

sokeria

1 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 rkl

soijakastiketta

2 prk

tonnikalaa (esim. öljyssä,
 à 150/105 g)

Juustokastike

1 litra

maitoa (täys- tai kevytmaito)

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

300 g

juustoraastetta 

(esim. emmental)

Lisäksi

15 kpl

lasagnelevyjä

Tonnikalalasagne maistuu koko perheelle.

Tonnikalakastike

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipuli. 
  2. Kuullota porkkana, sipuli ja valkosipuli paistinpannulla öljyssä niin, että ne pehmenevät hieman.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi, murusteltu liemikuutio, oregano, sokeri, mustapippuri sekä soijakastike.
  4. Valuta suurin osa tonnikalan öljystä pois (imeytä sekajätteeseen). Lisää tonnikala kastikkeeseen. Sekoita ja siirrä pannu sivuun kuumalta liedeltä.



Juustokastike


  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Raasta juusto.
  2. Yhdistä kylmässä kattilassa n. 2 dl maitoa, jauhot sekä öljy. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää loppu maito.
  3. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi samalla hyvin pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Sekoittele samalla pohjaa myöten. 
  4. Siirrä kastike pois liedeltä. Lisää suola, valkopippuri sekä juustoraaste. Sekoita.



Kokoaminen ja paistaminen



  1. Kokoa tonnikalalasagne kerroksittain uunivuokaan: Laita alimmaiseksi hieman juustokastiketta, sitten lasagnelevyjä, tonnikalakastiketta ja juustokastiketta.
  2. Jatka näin siten, että ylimpänä on reilusti juustokastiketta.
  3. Paista 190 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 min - 1 tunti. 




Vinkit



  • Kun käytät juustokastikkeeseen rasvattoman maidon sijaan rasvaa sisältävää maitoa, ei kastike pala niin herkästi pohjaan ja lopputulos on täyteläisempi. Katso vinkit ruokajakoti.fi/Maidon+keittaminen
  • Tee ruoka vähintään 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan siten, että rinnakkain on 3 - 4 lasagnelevyä.
  • Anna tonnikalalasagnen tekeytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, näin rakenne on parhaimmillaan.




Katso myös