Seuraa meitä

Tonnikalakastike

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(10)

4 annosta

15 min valmistus +

10 min hautuminen

Nopea tonnikalakastike on loistava ruoka niihin päiviin, kun jääkaapissa ”ei ole mitään”.

Ainekset

4 annosta

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

oliivi- tai rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl 

oreganoa (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

1 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

1 prk (200/150 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

(1 rkl

sitruunamehua)

(Pinnalle: Ruohosipulia)

Tonnikalakastike sopii vaikka pastalle.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna kattila. Lisää öljy ja sipulit.
  3. Kuullota sipuleita kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa niin, että sipuli pehmenee, mutta ei juuri saa väriä.
  4. Lisää tomaattimurska ja vesi. 
  5. Lisää myös basilika, oregano, suola, sokeri ja sitruunapippuri.
  6. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla. Pienennä lieden tehoa ja anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
  7. Valuta tonnikala ja lisää se kastikkeeseen. Kuumenna.
  8. Lisää halutessasi sitruunamehua (älä enää keitä). Leikkaa päälle ruohosipulia.




Vinkit


  • Tarjoa tonnikalakastike esimerkiksi pastan kanssa.
  • Jos käytät sitruunapippuria, joka sisältää suolaa, vähennä kastikkeeseen lisätyn suolan määrää (maun mukaan).
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan imeytä se biojätteen tai tavallisen kuivajätteen joukkoon. 
  • Jos haluat ruokaisamman kastikkeen, käytä kaksi purkkia tonnikalaa.





Katso myös

Seuraa meitä

Tonnikalakastike

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(10)

4 annosta

15 min valmistus +

10 min hautuminen

Nopea tonnikalakastike on loistava ruoka niihin päiviin, kun jääkaapissa ”ei ole mitään”.

Ainekset

4 annosta

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

oliivi- tai rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl 

oreganoa (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

1 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

1 prk (200/150 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

(1 rkl

sitruunamehua)

(Pinnalle: Ruohosipulia)

Tonnikalakastike sopii vaikka pastalle.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna kattila. Lisää öljy ja sipulit.
  3. Kuullota sipuleita kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa niin, että sipuli pehmenee, mutta ei juuri saa väriä.
  4. Lisää tomaattimurska ja vesi. 
  5. Lisää myös basilika, oregano, suola, sokeri ja sitruunapippuri.
  6. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla. Pienennä lieden tehoa ja anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
  7. Valuta tonnikala ja lisää se kastikkeeseen. Kuumenna.
  8. Lisää halutessasi sitruunamehua (älä enää keitä). Leikkaa päälle ruohosipulia.




Vinkit


  • Tarjoa tonnikalakastike esimerkiksi pastan kanssa.
  • Jos käytät sitruunapippuria, joka sisältää suolaa, vähennä kastikkeeseen lisätyn suolan määrää (maun mukaan).
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan imeytä se biojätteen tai tavallisen kuivajätteen joukkoon. 
  • Jos haluat ruokaisamman kastikkeen, käytä kaksi purkkia tonnikalaa.





Katso myös

Seuraa meitä

Tonnikalakastike

Rated 4.6 stars out of 5
4.6
(10)

4 annosta

15 min valmistus +

10 min hautuminen

Nopea tonnikalakastike on loistava ruoka niihin päiviin, kun jääkaapissa ”ei ole mitään”.

Ainekset

4 annosta

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

2 rkl

oliivi- tai rypsiöljyä

400 g

tomaattimurskaa

1 dl

vettä

1 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl 

oreganoa (kuivattu)

0,75 tl

suolaa

1 tl

sokeria

0,5 tl

sitruunapippuria (suolaton)

1 prk (200/150 g)

tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)

(1 rkl

sitruunamehua)

(Pinnalle: Ruohosipulia)

Tonnikalakastike sopii vaikka pastalle.

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Kuumenna kattila. Lisää öljy ja sipulit.
  3. Kuullota sipuleita kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa niin, että sipuli pehmenee, mutta ei juuri saa väriä.
  4. Lisää tomaattimurska ja vesi. 
  5. Lisää myös basilika, oregano, suola, sokeri ja sitruunapippuri.
  6. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla. Pienennä lieden tehoa ja anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
  7. Valuta tonnikala ja lisää se kastikkeeseen. Kuumenna.
  8. Lisää halutessasi sitruunamehua (älä enää keitä). Leikkaa päälle ruohosipulia.




Vinkit


  • Tarjoa tonnikalakastike esimerkiksi pastan kanssa.
  • Jos käytät sitruunapippuria, joka sisältää suolaa, vähennä kastikkeeseen lisätyn suolan määrää (maun mukaan).
  • Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä kaada öljyä viemäriin, vaan imeytä se biojätteen tai tavallisen kuivajätteen joukkoon. 
  • Jos haluat ruokaisamman kastikkeen, käytä kaksi purkkia tonnikalaa.





Katso myös