Seuraa meitä

Tiramisukakku

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

10:lle

30 min (valmistus) 

10 min (paistaminen)

(+ kakkupohjan jäähtyminen)

Helppo tiramisukakku kootaan kolmeen kerrokseen. Se on gluteeniton, jos vaihdat vehnäjauhot perunajauhoihin.

Ainekset

10:lle

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton) 

1 rkl 

vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

200-250 g

mascarpone- tai philadelphia-tuorejuustoa

0,5 dl

sokeria

2 dl

vispikermaa

Kostutukseen:


0,75 dl maitokahvia


Pinnalle: 


Kaakaojauhetta 

Tiramisukakku on helppo koota.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti (n. 40 x 30 cm) ja leivinpaperi.
  2. Riko kananmunat reilun kokoiseen kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään perunajauho, kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe.
  4. Ripottele jauhoseos kananmuna-sokerivaahdon joukkoon (mielellään siivilän läpi). Kääntele taikinaa varovasti esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levittele tasaiseksi.
  6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.



Täyttäminen


  1. Ota esiin puhdas leivinpaperi. Ripottele sen päälle sokeria (0,5 rkl). Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaa (suunnittele leikkaaminen niin, että saat kolme samankokoista palaa). Aseta yksi pala tarjoiluastian päälle.
  3. Valmista maitokahvi (keitä kahvi ja lisää siihen hieman maitoa).
  4. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään esim. lusikalla.
  5. Vaahdota vispikerma. Lisää kermavaahto tuorejuuston joukkoon (ensin puolet, sitten loput). Sekoita tasaiseksi.
  6. Kostuta tarjoiluastian päällä olevaa alinta kakkupohjaa maitokahvilla (noin 0,25 dl / kerros). Levitä tai pursota kolmasosa tuorejuustotäytteestä kakkupohjan päälle.
  7. Nosta päälle toinen kakkupohjan pala. Kostuta ja täytä. Samoin kolmas kakkupohjan pala niin, että päällimmäiseksi tulee täytettä.
  8. Sihtaa tiramisukakun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.




Vinkit


  • Täytä kakku vasta jäähtyneenä, jotta kerma ei sula.
  • Kuvassa olevan kakun täyttämiseen ja koristeluun on käytetty ohjeen mukainen määrä täytettä. Jos pursotat kakun ja haluat varmistaa täytteen riittämisen, voit lisätä sen määrää. 
  • Tiramisun valmistukseen käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, mutta ohjeeseen sopii hyvin myös philadelphia-tuorejuusto.
  • Voit hyvin valmistaa tiramisukakun edellisenä päivänä. Säilytä se jääkaapissa ja ripottele päälle kaakaojauhe vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Jos sinulla ei ole kakulle sopivaa aluslautasta, kurkkaa ruokajakoti.fi/Tarjoilualustan+valmistus).




Katso myös


Seuraa meitä

Tiramisukakku

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

10:lle

30 min (valmistus) 

10 min (paistaminen)

(+ kakkupohjan jäähtyminen)

Helppo tiramisukakku kootaan kolmeen kerrokseen. Se on gluteeniton, jos vaihdat vehnäjauhot perunajauhoihin.

Ainekset

10:lle

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton) 

1 rkl 

vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

200-250 g

mascarpone- tai philadelphia-tuorejuustoa

0,5 dl

sokeria

2 dl

vispikermaa

Kostutukseen:


0,75 dl maitokahvia


Pinnalle: 


Kaakaojauhetta 

Tiramisukakku on helppo koota.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti (n. 40 x 30 cm) ja leivinpaperi.
  2. Riko kananmunat reilun kokoiseen kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään perunajauho, kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe.
  4. Ripottele jauhoseos kananmuna-sokerivaahdon joukkoon (mielellään siivilän läpi). Kääntele taikinaa varovasti esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levittele tasaiseksi.
  6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.



Täyttäminen


  1. Ota esiin puhdas leivinpaperi. Ripottele sen päälle sokeria (0,5 rkl). Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaa (suunnittele leikkaaminen niin, että saat kolme samankokoista palaa). Aseta yksi pala tarjoiluastian päälle.
  3. Valmista maitokahvi (keitä kahvi ja lisää siihen hieman maitoa).
  4. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään esim. lusikalla.
  5. Vaahdota vispikerma. Lisää kermavaahto tuorejuuston joukkoon (ensin puolet, sitten loput). Sekoita tasaiseksi.
  6. Kostuta tarjoiluastian päällä olevaa alinta kakkupohjaa maitokahvilla (noin 0,25 dl / kerros). Levitä tai pursota kolmasosa tuorejuustotäytteestä kakkupohjan päälle.
  7. Nosta päälle toinen kakkupohjan pala. Kostuta ja täytä. Samoin kolmas kakkupohjan pala niin, että päällimmäiseksi tulee täytettä.
  8. Sihtaa tiramisukakun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.




Vinkit


  • Täytä kakku vasta jäähtyneenä, jotta kerma ei sula.
  • Kuvassa olevan kakun täyttämiseen ja koristeluun on käytetty ohjeen mukainen määrä täytettä. Jos pursotat kakun ja haluat varmistaa täytteen riittämisen, voit lisätä sen määrää. 
  • Tiramisun valmistukseen käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, mutta ohjeeseen sopii hyvin myös philadelphia-tuorejuusto.
  • Voit hyvin valmistaa tiramisukakun edellisenä päivänä. Säilytä se jääkaapissa ja ripottele päälle kaakaojauhe vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Jos sinulla ei ole kakulle sopivaa aluslautasta, kurkkaa ruokajakoti.fi/Tarjoilualustan+valmistus).




Katso myös


Seuraa meitä

Tiramisukakku

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

10:lle

30 min (valmistus) 

10 min (paistaminen)

(+ kakkupohjan jäähtyminen)

Helppo tiramisukakku kootaan kolmeen kerrokseen. Se on gluteeniton, jos vaihdat vehnäjauhot perunajauhoihin.

Ainekset

10:lle

4

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

1,5 dl

sokeria

1 dl

perunajauhoja

2 rkl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton) 

1 rkl 

vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

200-250 g

mascarpone- tai philadelphia-tuorejuustoa

0,5 dl

sokeria

2 dl

vispikermaa

Kostutukseen:


0,75 dl maitokahvia


Pinnalle: 


Kaakaojauhetta 

Tiramisukakku on helppo koota.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti (n. 40 x 30 cm) ja leivinpaperi.
  2. Riko kananmunat reilun kokoiseen kulhoon. Lisää sokeri. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään perunajauho, kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe.
  4. Ripottele jauhoseos kananmuna-sokerivaahdon joukkoon (mielellään siivilän läpi). Kääntele taikinaa varovasti esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levittele tasaiseksi.
  6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.



Täyttäminen


  1. Ota esiin puhdas leivinpaperi. Ripottele sen päälle sokeria (0,5 rkl). Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaa (suunnittele leikkaaminen niin, että saat kolme samankokoista palaa). Aseta yksi pala tarjoiluastian päälle.
  3. Valmista maitokahvi (keitä kahvi ja lisää siihen hieman maitoa).
  4. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään esim. lusikalla.
  5. Vaahdota vispikerma. Lisää kermavaahto tuorejuuston joukkoon (ensin puolet, sitten loput). Sekoita tasaiseksi.
  6. Kostuta tarjoiluastian päällä olevaa alinta kakkupohjaa maitokahvilla (noin 0,25 dl / kerros). Levitä tai pursota kolmasosa tuorejuustotäytteestä kakkupohjan päälle.
  7. Nosta päälle toinen kakkupohjan pala. Kostuta ja täytä. Samoin kolmas kakkupohjan pala niin, että päällimmäiseksi tulee täytettä.
  8. Sihtaa tiramisukakun pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.




Vinkit


  • Täytä kakku vasta jäähtyneenä, jotta kerma ei sula.
  • Kuvassa olevan kakun täyttämiseen ja koristeluun on käytetty ohjeen mukainen määrä täytettä. Jos pursotat kakun ja haluat varmistaa täytteen riittämisen, voit lisätä sen määrää. 
  • Tiramisun valmistukseen käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, mutta ohjeeseen sopii hyvin myös philadelphia-tuorejuusto.
  • Voit hyvin valmistaa tiramisukakun edellisenä päivänä. Säilytä se jääkaapissa ja ripottele päälle kaakaojauhe vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Jos sinulla ei ole kakulle sopivaa aluslautasta, kurkkaa ruokajakoti.fi/Tarjoilualustan+valmistus).




Katso myös