Tiikerikakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

16 viipaletta

20 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)


Mehevän tiikerikakun salaisuus on kerma tai maito.

Ainekset

200 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa (huoneenlömpöistä)

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

kermaa (tai maitoa)

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

Vuokaan


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


korppujauhoja

Tiikerikakku on kahvipöydän klassikko.

Ohje

  1. Ota margariini tai voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä anna sulaa). Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  5. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin). Lisää ne yksitellen voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita.
  6. Lisää jauhoseos sekä kerma - sekoita tasaiseksi kevyesti käännellen.  


Muotoilu ja paistaminen 



  1. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe pienemmän taikinamäärän joukkoon. Sekoita hyvin.
  2. Laita vajaa puolet vaaleasta taikinasta nokareina kakkuvuoan pohjalle. Lisää tummaa taikinaa päälle nokareina. Laita loppu vaalea taikina vuokaan. Halutessasi voit tehdä useampia kerroksia.
  3. Vedä lusikalla kevyt ura (n. 1 cm) kakun ympäri taikinan keskellä. Tämä tasoittaa pintaa.
  4. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Tiikerikakkuun kannattaa käyttää kaakaojuomajauheen sijaan tummaa kaakaojauhetta. Näin saat suklaisemman lopputuloksen.
  • Taikinan laittaminen vuokaa onnistuu helpoiten kahden lusikan avulla niin, että toisella lusikalla autat taikinaa putoamaan vuokaan. Vältä tahraamasta kakkuvuoan yläreunoja ja ulkoreunoja, sillä taikinatahrat käryävät helposti uunissa.
  • Tiikerikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettävä kakku kannattaa pakastaa.


Tiikerikakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

16 viipaletta

20 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)


Mehevän tiikerikakun salaisuus on kerma tai maito.

Ainekset

200 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa (huoneenlömpöistä)

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

kermaa (tai maitoa)

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

Vuokaan


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


korppujauhoja

Tiikerikakku on kahvipöydän klassikko.

Ohje

  1. Ota margariini tai voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä anna sulaa). Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  5. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin). Lisää ne yksitellen voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita.
  6. Lisää jauhoseos sekä kerma - sekoita tasaiseksi kevyesti käännellen.  


Muotoilu ja paistaminen 



  1. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe pienemmän taikinamäärän joukkoon. Sekoita hyvin.
  2. Laita vajaa puolet vaaleasta taikinasta nokareina kakkuvuoan pohjalle. Lisää tummaa taikinaa päälle nokareina. Laita loppu vaalea taikina vuokaan. Halutessasi voit tehdä useampia kerroksia.
  3. Vedä lusikalla kevyt ura (n. 1 cm) kakun ympäri taikinan keskellä. Tämä tasoittaa pintaa.
  4. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Tiikerikakkuun kannattaa käyttää kaakaojuomajauheen sijaan tummaa kaakaojauhetta. Näin saat suklaisemman lopputuloksen.
  • Taikinan laittaminen vuokaa onnistuu helpoiten kahden lusikan avulla niin, että toisella lusikalla autat taikinaa putoamaan vuokaan. Vältä tahraamasta kakkuvuoan yläreunoja ja ulkoreunoja, sillä taikinatahrat käryävät helposti uunissa.
  • Tiikerikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettävä kakku kannattaa pakastaa.


Tiikerikakku

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(4)

16 viipaletta

20 min (valmistelut) +

50 min (paistaminen)


Mehevän tiikerikakun salaisuus on kerma tai maito.

Ainekset

200 g

voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa (huoneenlömpöistä)

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

kermaa (tai maitoa)

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

Vuokaan


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


korppujauhoja

Tiikerikakku on kahvipöydän klassikko.

Ohje

  1. Ota margariini tai voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin (tai pehmennä sitä varovasti mikrossa - älä anna sulaa). Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Jätä odottamaan.
  4. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  5. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin). Lisää ne yksitellen voi-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. HUOM! Jos taikina alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), aloita jauhojen lisääminen heti ja sekoita.
  6. Lisää jauhoseos sekä kerma - sekoita tasaiseksi kevyesti käännellen.  


Muotoilu ja paistaminen 



  1. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe pienemmän taikinamäärän joukkoon. Sekoita hyvin.
  2. Laita vajaa puolet vaaleasta taikinasta nokareina kakkuvuoan pohjalle. Lisää tummaa taikinaa päälle nokareina. Laita loppu vaalea taikina vuokaan. Halutessasi voit tehdä useampia kerroksia.
  3. Vedä lusikalla kevyt ura (n. 1 cm) kakun ympäri taikinan keskellä. Tämä tasoittaa pintaa.
  4. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Tiikerikakkuun kannattaa käyttää kaakaojuomajauheen sijaan tummaa kaakaojauhetta. Näin saat suklaisemman lopputuloksen.
  • Taikinan laittaminen vuokaa onnistuu helpoiten kahden lusikan avulla niin, että toisella lusikalla autat taikinaa putoamaan vuokaan. Vältä tahraamasta kakkuvuoan yläreunoja ja ulkoreunoja, sillä taikinatahrat käryävät helposti uunissa.
  • Tiikerikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettävä kakku kannattaa pakastaa.