Seuraa meitä

Tiikerikakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

n. 16 viipaletta

20 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Mehevän tiikerikakun salaisuus on kerma tai maito. 

Ainekset

200 g

margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

kermaa tai maitoa

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

Vuokaan:


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


korppujauhoja


Tiikerikakku leivotaan kahvipöytään.

Ohjeet

  1. Ota margariini tai voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin tai pehmennä sitä varovasti mikrossa. Pehmennä vain hieman, älä anna rasvan sulaa. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele ja korppujauhota n. 2 litran kakkuvuoka.
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
  5. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  6. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin) ja lisää ne yksitellen margariini-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  7. Jos taikina alkaa juoksettua (eli muuttuu rakeiseksi), aloita jauhojen lisääminen ja sekoita.
  8. Lisää jauhoseos sekä kerma tai maito - sekoita tasaiseksi esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  9. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe pienemmän taikinamäärän joukkoon ja sekoita hyvin.
  10. Laita vajaa puolet vaaleasta taikinasta nokareina kakkuvuoan pohjalle. Lisää tummaa taikinaa päälle nokareina. Laita loppu vaalea taikina vuokaan.
  11. Vedä lusikalla kevyt ura (n. 1 cm) kakun ympäri kakkutaikinan keskellä. Tämä tasoittaa pintaa.
  12. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 min. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  13. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Tiikerikakkuun kannattaa käyttää kaakaojuomajauheen sijaan tummaa kaakaojauhetta. Näin saat suklaisemman lopputuloksen.
  • Taikinan laittaminen vuokaa onnistuu helpoiten kahden lusikan avulla niin, että toisella lusikalla autat taikinaa putoamaan vuokaan. Vältä tahraamasta kakkuvuoan yläreunoja ja ulkoreunoja, sillä taikinatahrat käryävät helposti uunissa.
  • Tiikerikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettävä kakku kannattaa pakastaa.




Katso myös


Seuraa meitä

Tiikerikakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

n. 16 viipaletta

20 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Mehevän tiikerikakun salaisuus on kerma tai maito. 

Ainekset

200 g

margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

kermaa tai maitoa

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

Vuokaan:


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


korppujauhoja


Tiikerikakku leivotaan kahvipöytään.

Ohjeet

  1. Ota margariini tai voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin tai pehmennä sitä varovasti mikrossa. Pehmennä vain hieman, älä anna rasvan sulaa. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele ja korppujauhota n. 2 litran kakkuvuoka.
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
  5. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  6. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin) ja lisää ne yksitellen margariini-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  7. Jos taikina alkaa juoksettua (eli muuttuu rakeiseksi), aloita jauhojen lisääminen ja sekoita.
  8. Lisää jauhoseos sekä kerma tai maito - sekoita tasaiseksi esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  9. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe pienemmän taikinamäärän joukkoon ja sekoita hyvin.
  10. Laita vajaa puolet vaaleasta taikinasta nokareina kakkuvuoan pohjalle. Lisää tummaa taikinaa päälle nokareina. Laita loppu vaalea taikina vuokaan.
  11. Vedä lusikalla kevyt ura (n. 1 cm) kakun ympäri kakkutaikinan keskellä. Tämä tasoittaa pintaa.
  12. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 min. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  13. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Tiikerikakkuun kannattaa käyttää kaakaojuomajauheen sijaan tummaa kaakaojauhetta. Näin saat suklaisemman lopputuloksen.
  • Taikinan laittaminen vuokaa onnistuu helpoiten kahden lusikan avulla niin, että toisella lusikalla autat taikinaa putoamaan vuokaan. Vältä tahraamasta kakkuvuoan yläreunoja ja ulkoreunoja, sillä taikinatahrat käryävät helposti uunissa.
  • Tiikerikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettävä kakku kannattaa pakastaa.




Katso myös


Seuraa meitä

Tiikerikakku

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(3)

n. 16 viipaletta

20 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Mehevän tiikerikakun salaisuus on kerma tai maito. 

Ainekset

200 g

margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

3 dl

sokeria

4

kananmunaa

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 dl

kermaa tai maitoa

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma)

Vuokaan:


margariinia tai voita (noin 1 rkl)


korppujauhoja


Tiikerikakku leivotaan kahvipöytään.

Ohjeet

  1. Ota margariini tai voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin tai pehmennä sitä varovasti mikrossa. Pehmennä vain hieman, älä anna rasvan sulaa. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele ja korppujauhota n. 2 litran kakkuvuoka.
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
  5. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ”vaahdoksi” (muutama minuutti).
  6. Riko kananmunat valmiiksi (esim. mukiin) ja lisää ne yksitellen margariini-sokerivaahtoon samalla koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.
  7. Jos taikina alkaa juoksettua (eli muuttuu rakeiseksi), aloita jauhojen lisääminen ja sekoita.
  8. Lisää jauhoseos sekä kerma tai maito - sekoita tasaiseksi esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä.
  9. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon. Lisää kaakaojauhe pienemmän taikinamäärän joukkoon ja sekoita hyvin.
  10. Laita vajaa puolet vaaleasta taikinasta nokareina kakkuvuoan pohjalle. Lisää tummaa taikinaa päälle nokareina. Laita loppu vaalea taikina vuokaan.
  11. Vedä lusikalla kevyt ura (n. 1 cm) kakun ympäri kakkutaikinan keskellä. Tämä tasoittaa pintaa.
  12. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 50 min. Kypsää kakkua puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  13. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Tiikerikakkuun kannattaa käyttää kaakaojuomajauheen sijaan tummaa kaakaojauhetta. Näin saat suklaisemman lopputuloksen.
  • Taikinan laittaminen vuokaa onnistuu helpoiten kahden lusikan avulla niin, että toisella lusikalla autat taikinaa putoamaan vuokaan. Vältä tahraamasta kakkuvuoan yläreunoja ja ulkoreunoja, sillä taikinatahrat käryävät helposti uunissa.
  • Tiikerikakku maistuu loistavalta heti samana päivänä. Se säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, mutta pidempään säilytettävä kakku kannattaa pakastaa.




Katso myös