Seuraa meitä

Texmex-piirakka

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(12)

ø 30 cm piirakka

(10 palaa)

yli 1 tunti

Texmex-piirakka on maukas ja ruokaisa tarjottava, joka maistuu niin iltapalalla kuin kahvipöydässäkin. Sekä täyte että pohja maustetaan tacokastikkeella - pohjaan käytetään pari ruokalusikallista kastiketta, loput kätketään täytteeseen. Piirakka ei ole erityisen tulinen - jos haluat enemmän tulisuutta, voit valita tulisen kastikkeen (hot).

Pohja

125 g

leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

tacokastiketta (Taco sauce, medium)

margariinia vuoan voiteluun

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

2 rkl

rypsiöljyä

1 pss (28 g)

tacomaustetta (Spice mix for taco)

alle 1 prk (à 230 g)

tacokastiketta (Taco sauce, medium)

½ rasiaa (125 g) 

minitomaatteja 

- - -

5 kpl

jalapenoja (säilötty)

1

kananmuna

200 g

ranskankermaa (crème fraîche)

100 g (2,5 dl)

juustoraastetta (esim. emmental)

Texmexpiirakka jauhelihasta on maistuva tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele iso piirakkavuoka (ø 28-30 cm) margariinilla. 
  2. Mittaa margariini kulhoon. Lisää vehnäjauhot. Sekoita sormilla hieroen, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää noin 2 rkl taco-kastiketta (sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä). Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille. 
  4. Esipaista texmex-piirakan pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia (älä anna ruskistua).


Täyte


  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele paprika pieniksi paloiksi. 
  2. Paista jauheliha öljyssä, lisää mukaan myös sipuli, jotta se pehmenee hyvin. Lisää paistamisen loppuvaiheessa vielä paprika sekä valkosipuli, jotta ne pehmenevät hieman. Lisää lopuksi tacomauste (n. 0,5 dl) ja loppu purkillinen tacokastiketta - älä enää paista.
  3. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne täytteeseen. 
  4. Hienonna jalapenot (noin 0,5 dl hienonnettuna). Sekoita kananmuna ja ranskankerma keskenään kulhossa. Lisää jalapenot sekä juustoraaste. Kaada seos piirakan päälle. 
  5. Kääntele täytteen pintaa kevyesti lusikalla, jotta jauhelihatäyte ja ranskankermaseos sekoittuvat hieman (älä riko taikinapohjaa).
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia.



Vinkit



  • Tässä piirakassa on reilusti täytettä, joten pohja kannattaa esipaistaa (kuten ohjeessa).
  • Kuvan vuoka on halkaisijaltaan 30 cm. Voit tehdä texmexpiirakan myös suorakulmion muotoiseen lasagnevuokaan, jonka koko on noin 30 x 24 cm.  




Katso myös


Seuraa meitä

Texmex-piirakka

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(12)

ø 30 cm piirakka

(10 palaa)

yli 1 tunti

Texmex-piirakka on maukas ja ruokaisa tarjottava, joka maistuu niin iltapalalla kuin kahvipöydässäkin. Sekä täyte että pohja maustetaan tacokastikkeella - pohjaan käytetään pari ruokalusikallista kastiketta, loput kätketään täytteeseen. Piirakka ei ole erityisen tulinen - jos haluat enemmän tulisuutta, voit valita tulisen kastikkeen (hot).

Pohja

125 g

leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

tacokastiketta (Taco sauce, medium)

margariinia vuoan voiteluun

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

2 rkl

rypsiöljyä

1 pss (28 g)

tacomaustetta (Spice mix for taco)

alle 1 prk (à 230 g)

tacokastiketta (Taco sauce, medium)

½ rasiaa (125 g) 

minitomaatteja 

- - -

5 kpl

jalapenoja (säilötty)

1

kananmuna

200 g

ranskankermaa (crème fraîche)

100 g (2,5 dl)

juustoraastetta (esim. emmental)

Texmexpiirakka jauhelihasta on maistuva tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele iso piirakkavuoka (ø 28-30 cm) margariinilla. 
  2. Mittaa margariini kulhoon. Lisää vehnäjauhot. Sekoita sormilla hieroen, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää noin 2 rkl taco-kastiketta (sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä). Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille. 
  4. Esipaista texmex-piirakan pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia (älä anna ruskistua).


Täyte


  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele paprika pieniksi paloiksi. 
  2. Paista jauheliha öljyssä, lisää mukaan myös sipuli, jotta se pehmenee hyvin. Lisää paistamisen loppuvaiheessa vielä paprika sekä valkosipuli, jotta ne pehmenevät hieman. Lisää lopuksi tacomauste (n. 0,5 dl) ja loppu purkillinen tacokastiketta - älä enää paista.
  3. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne täytteeseen. 
  4. Hienonna jalapenot (noin 0,5 dl hienonnettuna). Sekoita kananmuna ja ranskankerma keskenään kulhossa. Lisää jalapenot sekä juustoraaste. Kaada seos piirakan päälle. 
  5. Kääntele täytteen pintaa kevyesti lusikalla, jotta jauhelihatäyte ja ranskankermaseos sekoittuvat hieman (älä riko taikinapohjaa).
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia.



Vinkit



  • Tässä piirakassa on reilusti täytettä, joten pohja kannattaa esipaistaa (kuten ohjeessa).
  • Kuvan vuoka on halkaisijaltaan 30 cm. Voit tehdä texmexpiirakan myös suorakulmion muotoiseen lasagnevuokaan, jonka koko on noin 30 x 24 cm.  




Katso myös


Seuraa meitä

Texmex-piirakka

Rated 4.25 stars out of 5
4.3
(12)

ø 30 cm piirakka

(10 palaa)

yli 1 tunti

Texmex-piirakka on maukas ja ruokaisa tarjottava, joka maistuu niin iltapalalla kuin kahvipöydässäkin. Sekä täyte että pohja maustetaan tacokastikkeella - pohjaan käytetään pari ruokalusikallista kastiketta, loput kätketään täytteeseen. Piirakka ei ole erityisen tulinen - jos haluat enemmän tulisuutta, voit valita tulisen kastikkeen (hot).

Pohja

125 g

leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

2 rkl

tacokastiketta (Taco sauce, medium)

margariinia vuoan voiteluun

Täyte

400 g

jauhelihaa (esim. naudan)

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

2 rkl

rypsiöljyä

1 pss (28 g)

tacomaustetta (Spice mix for taco)

alle 1 prk (à 230 g)

tacokastiketta (Taco sauce, medium)

½ rasiaa (125 g) 

minitomaatteja 

- - -

5 kpl

jalapenoja (säilötty)

1

kananmuna

200 g

ranskankermaa (crème fraîche)

100 g (2,5 dl)

juustoraastetta (esim. emmental)

Texmexpiirakka jauhelihasta on maistuva tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele iso piirakkavuoka (ø 28-30 cm) margariinilla. 
  2. Mittaa margariini kulhoon. Lisää vehnäjauhot. Sekoita sormilla hieroen, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  3. Lisää noin 2 rkl taco-kastiketta (sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä). Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille. 
  4. Esipaista texmex-piirakan pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia (älä anna ruskistua).


Täyte


  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele paprika pieniksi paloiksi. 
  2. Paista jauheliha öljyssä, lisää mukaan myös sipuli, jotta se pehmenee hyvin. Lisää paistamisen loppuvaiheessa vielä paprika sekä valkosipuli, jotta ne pehmenevät hieman. Lisää lopuksi tacomauste (n. 0,5 dl) ja loppu purkillinen tacokastiketta - älä enää paista.
  3. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne täytteeseen. 
  4. Hienonna jalapenot (noin 0,5 dl hienonnettuna). Sekoita kananmuna ja ranskankerma keskenään kulhossa. Lisää jalapenot sekä juustoraaste. Kaada seos piirakan päälle. 
  5. Kääntele täytteen pintaa kevyesti lusikalla, jotta jauhelihatäyte ja ranskankermaseos sekoittuvat hieman (älä riko taikinapohjaa).
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25-30 minuuttia.



Vinkit



  • Tässä piirakassa on reilusti täytettä, joten pohja kannattaa esipaistaa (kuten ohjeessa).
  • Kuvan vuoka on halkaisijaltaan 30 cm. Voit tehdä texmexpiirakan myös suorakulmion muotoiseen lasagnevuokaan, jonka koko on noin 30 x 24 cm.  




Katso myös