Seuraa meitä

Teeleivät veteen

Rated 3.875 stars out of 5
3.9
(8)

4 kpl (pellillinen)

alle 10 min 

+ 10 min (paistaminen)


Vegaaninen


Kun leivot teeleivät veteen, on lopputulos maidoton ja vegaaninen. Nämä nopeasti valmistuvat leipäset ovat parhaimmillaan tuoreena.

Ainekset

4 kpl

2 dl

vehnäjauhoja

2 dl

täysjyvävehnäjauhoja (grahamjauho)

2 tl

sokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2 dl 

vettä

2 rkl

rypsiöljyä

Teeleivät voi leipoa veteen.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
  3. Lisää kylmä vesi ja rypsiöljy. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. Älä sekoita ylimääräistä.
  4. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle neljäksi kasaksi (käytä apuna kahta lusikkaa). Taputtele jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 11 cm teeleiviksi. 
  5. Leikkaa leipiin rasti pizzaleikkurilla ja pistele ne haarukalla tai hammastikulla. 
  6. Paista teeleipiä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin vaaleanruskeaa väriä.




Vinkki


  • Sokeri ei ole välttämätön taikinan onnistumisen kannalta, mutta se lisää veteen leivottujen teeleipien makua.




Katso myös



Seuraa meitä

Teeleivät veteen

Rated 3.875 stars out of 5
3.9
(8)

4 kpl (pellillinen)

alle 10 min 

+ 10 min (paistaminen)


Vegaaninen


Kun leivot teeleivät veteen, on lopputulos maidoton ja vegaaninen. Nämä nopeasti valmistuvat leipäset ovat parhaimmillaan tuoreena.

Ainekset

4 kpl

2 dl

vehnäjauhoja

2 dl

täysjyvävehnäjauhoja (grahamjauho)

2 tl

sokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2 dl 

vettä

2 rkl

rypsiöljyä

Teeleivät voi leipoa veteen.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
  3. Lisää kylmä vesi ja rypsiöljy. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. Älä sekoita ylimääräistä.
  4. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle neljäksi kasaksi (käytä apuna kahta lusikkaa). Taputtele jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 11 cm teeleiviksi. 
  5. Leikkaa leipiin rasti pizzaleikkurilla ja pistele ne haarukalla tai hammastikulla. 
  6. Paista teeleipiä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin vaaleanruskeaa väriä.




Vinkki


  • Sokeri ei ole välttämätön taikinan onnistumisen kannalta, mutta se lisää veteen leivottujen teeleipien makua.




Katso myös



Seuraa meitä

Teeleivät veteen

Rated 3.875 stars out of 5
3.9
(8)

4 kpl (pellillinen)

alle 10 min 

+ 10 min (paistaminen)


Vegaaninen


Kun leivot teeleivät veteen, on lopputulos maidoton ja vegaaninen. Nämä nopeasti valmistuvat leipäset ovat parhaimmillaan tuoreena.

Ainekset

4 kpl

2 dl

vehnäjauhoja

2 dl

täysjyvävehnäjauhoja (grahamjauho)

2 tl

sokeria

1,5 tl

leivinjauhetta

0,5 tl

suolaa

2 dl 

vettä

2 rkl

rypsiöljyä

Teeleivät voi leipoa veteen.

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
  3. Lisää kylmä vesi ja rypsiöljy. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. Älä sekoita ylimääräistä.
  4. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle neljäksi kasaksi (käytä apuna kahta lusikkaa). Taputtele jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 11 cm teeleiviksi. 
  5. Leikkaa leipiin rasti pizzaleikkurilla ja pistele ne haarukalla tai hammastikulla. 
  6. Paista teeleipiä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin vaaleanruskeaa väriä.




Vinkki


  • Sokeri ei ole välttämätön taikinan onnistumisen kannalta, mutta se lisää veteen leivottujen teeleipien makua.




Katso myös