Seuraa meitä

Täytetyt paprikat (jauheliha)

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

6 puolikasta

40 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

Täytettyjen paprikoiden riisin voit halutessasi korvata esimerkiksi kvinoalla.

Ainekset

3

paprikaa

Täyte

0,5 dl

riisiä (raakaa, pitkä riisi)

1,5 dl

vettä

0,5 tl

suolaa

- - -

200 g

jauhelihaa

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

0,5 pieni

kesäkurpitsa (n. 150 g pala)

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g 

ranskankermaa

3 dl (100 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Täytetyt paprikat jauhelihatäytteellä.

Ohje

  1. Laita 1,5 dl vettä kiehumaan pieneen kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja keitä riisi kypsäksi (noin 20-25 min). Tee muita valmisteluja sillä välin.
  2. Pese ja halkaise paprikat niin, että kanta puolittuu. Leikkaa niin, että paprikan puolikkaat pysyvät tukevasti pellillä. Voit poistaa kantojen varret, mutta älä poista kantoja kokonaan (ks. kuva). Poista siemenet ja valkoiset seinämät, mutta varo rikkomasta paprikan kuorta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja hienonna puolikas kesäkurpitsa. 
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes jauheliha näyttää lähes kypsältä. Lisää kesäkurpitsa ja jatka paistamista, kunnes kesäkurpitsa pehmenee. 
  6. Mausta paprikajauheella, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Laita liesi pois päältä.
  7. Lisää kypsä riisi jauhelihan joukkoon (valuta se ensin tarvittaessa). Lisää myös ranskankerma ja noin puolet juustoraasteesta. Sekoita. 
  8. Lusikoi täyte paprikoiden sisään. Ripottele loppu juustoraaste täytteen pinnalle.
  9. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alempana noin 20 minuuttia, kunnes täytetyt paprikat ovat saaneet hieman väriä.



Vinkit


  • Valitse jo kaupassa sellaisia (nelilohkoisia) paprikoita, joista leikatut puolikkaat pysyvät tukevasti pellillä tai vuoassa. Suunnittele halkaisu paprikoiden muodon mukaan.
  • Jos käytät kypsää riisiä, laita sitä 1,5 dl. Voit korvata kypsän riisin samalla määrällä kypsää kvinoaa.




Katso myös



Seuraa meitä

Täytetyt paprikat (jauheliha)

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

6 puolikasta

40 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

Täytettyjen paprikoiden riisin voit halutessasi korvata esimerkiksi kvinoalla.

Ainekset

3

paprikaa

Täyte

0,5 dl

riisiä (raakaa, pitkä riisi)

1,5 dl

vettä

0,5 tl

suolaa

- - -

200 g

jauhelihaa

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

0,5 pieni

kesäkurpitsa (n. 150 g pala)

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g 

ranskankermaa

3 dl (100 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Täytetyt paprikat jauhelihatäytteellä.

Ohje

  1. Laita 1,5 dl vettä kiehumaan pieneen kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja keitä riisi kypsäksi (noin 20-25 min). Tee muita valmisteluja sillä välin.
  2. Pese ja halkaise paprikat niin, että kanta puolittuu. Leikkaa niin, että paprikan puolikkaat pysyvät tukevasti pellillä. Voit poistaa kantojen varret, mutta älä poista kantoja kokonaan (ks. kuva). Poista siemenet ja valkoiset seinämät, mutta varo rikkomasta paprikan kuorta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja hienonna puolikas kesäkurpitsa. 
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes jauheliha näyttää lähes kypsältä. Lisää kesäkurpitsa ja jatka paistamista, kunnes kesäkurpitsa pehmenee. 
  6. Mausta paprikajauheella, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Laita liesi pois päältä.
  7. Lisää kypsä riisi jauhelihan joukkoon (valuta se ensin tarvittaessa). Lisää myös ranskankerma ja noin puolet juustoraasteesta. Sekoita. 
  8. Lusikoi täyte paprikoiden sisään. Ripottele loppu juustoraaste täytteen pinnalle.
  9. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alempana noin 20 minuuttia, kunnes täytetyt paprikat ovat saaneet hieman väriä.



Vinkit


  • Valitse jo kaupassa sellaisia (nelilohkoisia) paprikoita, joista leikatut puolikkaat pysyvät tukevasti pellillä tai vuoassa. Suunnittele halkaisu paprikoiden muodon mukaan.
  • Jos käytät kypsää riisiä, laita sitä 1,5 dl. Voit korvata kypsän riisin samalla määrällä kypsää kvinoaa.




Katso myös



Seuraa meitä

Täytetyt paprikat (jauheliha)

Rated 3.8333333333333335 stars out of 5
3.8
(6)

6 puolikasta

40 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

Täytettyjen paprikoiden riisin voit halutessasi korvata esimerkiksi kvinoalla.

Ainekset

3

paprikaa

Täyte

0,5 dl

riisiä (raakaa, pitkä riisi)

1,5 dl

vettä

0,5 tl

suolaa

- - -

200 g

jauhelihaa

1

sipuli

3 kynttä

valkosipulia

0,5 pieni

kesäkurpitsa (n. 150 g pala)

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

1 tl

oreganoa (kuivattu)

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g 

ranskankermaa

3 dl (100 g)

juustoraastetta (esim. emmental)

Täytetyt paprikat jauhelihatäytteellä.

Ohje

  1. Laita 1,5 dl vettä kiehumaan pieneen kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja keitä riisi kypsäksi (noin 20-25 min). Tee muita valmisteluja sillä välin.
  2. Pese ja halkaise paprikat niin, että kanta puolittuu. Leikkaa niin, että paprikan puolikkaat pysyvät tukevasti pellillä. Voit poistaa kantojen varret, mutta älä poista kantoja kokonaan (ks. kuva). Poista siemenet ja valkoiset seinämät, mutta varo rikkomasta paprikan kuorta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan uunivuokaan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja hienonna puolikas kesäkurpitsa. 
  5. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy, jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes jauheliha näyttää lähes kypsältä. Lisää kesäkurpitsa ja jatka paistamista, kunnes kesäkurpitsa pehmenee. 
  6. Mausta paprikajauheella, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Laita liesi pois päältä.
  7. Lisää kypsä riisi jauhelihan joukkoon (valuta se ensin tarvittaessa). Lisää myös ranskankerma ja noin puolet juustoraasteesta. Sekoita. 
  8. Lusikoi täyte paprikoiden sisään. Ripottele loppu juustoraaste täytteen pinnalle.
  9. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alempana noin 20 minuuttia, kunnes täytetyt paprikat ovat saaneet hieman väriä.



Vinkit


  • Valitse jo kaupassa sellaisia (nelilohkoisia) paprikoita, joista leikatut puolikkaat pysyvät tukevasti pellillä tai vuoassa. Suunnittele halkaisu paprikoiden muodon mukaan.
  • Jos käytät kypsää riisiä, laita sitä 1,5 dl. Voit korvata kypsän riisin samalla määrällä kypsää kvinoaa.




Katso myös