Täytetyt letut jauhelihatäytteellä

Rated 4.6923076923076925 stars out of 5
4.7
(26)

7 isoa lettua

1 tunti (valmistus)

+ lettutaikinan turvotus 


Täytetyt letut voit valmistella vaikka vieraille hyvissä ajoin. Gratinoi letut uunissa juuri ennen tarjoilua.

Letut

2

kananmunaa

5 dl

maitoa

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

voita paistamiseen

Täyte

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

(1

valkosipulin kynsi)

1 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

1

lihaliemikuutio

2 dl

vettä

2 dl

ruokakermaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

1 prk (140 g)

herkkusieniä (säilyke)

Pinnalle


2 dl (80 g) juustoraastetta


(yrttejä, esim. timjamia tai oreganoa)

Täytettyihin lettuihin kääritään jauhelihatäyte.

Ohje

  1. Tee ensimmäiseksi lettutaikina turpoamaan: Riko kananmunat, lisää 2 dl maitoa, vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää loppu maito ja sekoita.
  2. Anna lettutaikinan tekeytyä mielellään ainakin tunnin ajan ennen paistamista. 
  3. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen täytteen tekoa.



Täyte

  1. Kuori jahienonna sipuli (ja valkosipulin kynsi).
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja puolet jauhelihasta. Sekoittele jauhelihaa paistamisen aikana. Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisää pannulle sipuli, (valkosipuli) ja loppu jauheliha. Jatka paistamista, kunnes punainen väri on hävinnyt.
  3. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin.
  4. Lisää paloiteltu lihaliemikuutio, vesi ja ruokakerma. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  5. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Aloita sillä välin lettujen paistaminen. 
  6. Valuta herkkusienet ja lisää ne kastikkeeseen. Älä enää keitä. 



Paistaminen ja täyttäminen

  

  1. Paista isoja lettuja (katso ohje lettujen paistamiseen).
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Laita täytettä kypsän letun päälle. Kääri rullalle ja aseta täytetyt letut uunivuokaan vierekkäin.
  4. Ripottele lettujen päälle juustoraastetta.
  5. Gratinoi 225 asteessa uunin yläosassa noin 10 min, tai kunnes juusto hieman ruskistuu.
  6. Ripottele halutessasi pinnalle esim. tuoretta timjamia tai oreganoa. 




Vinkit


  • Taikinasta tulee noin 7 kpl halkaisijaltaan noin 22 cm kokoisia lettuja.
  • Lämpimät letut gratinoituvat uunissa nopeasti (kuten ohjeessa). Jos valmistat letut hyvissä ajoin, gratinoi ne uunissa vasta ennen tarjoilua. Laita kylmät täytetyt letut uuniin 200 asteeseen ja anna lämmetä uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia. 
  • Voit tarjota letut lämpiminä myös ilman gratinointia. Näin ne ovat loistava ruoka vaikka mökkivieraille.


Täytetyt letut jauhelihatäytteellä

Rated 4.6923076923076925 stars out of 5
4.7
(26)

7 isoa lettua

1 tunti (valmistus)

+ lettutaikinan turvotus 


Täytetyt letut voit valmistella vaikka vieraille hyvissä ajoin. Gratinoi letut uunissa juuri ennen tarjoilua.

Letut

2

kananmunaa

5 dl

maitoa

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

voita paistamiseen

Täyte

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

(1

valkosipulin kynsi)

1 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

1

lihaliemikuutio

2 dl

vettä

2 dl

ruokakermaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

1 prk (140 g)

herkkusieniä (säilyke)

Pinnalle


2 dl (80 g) juustoraastetta


(yrttejä, esim. timjamia tai oreganoa)

Täytettyihin lettuihin kääritään jauhelihatäyte.

Ohje

  1. Tee ensimmäiseksi lettutaikina turpoamaan: Riko kananmunat, lisää 2 dl maitoa, vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää loppu maito ja sekoita.
  2. Anna lettutaikinan tekeytyä mielellään ainakin tunnin ajan ennen paistamista. 
  3. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen täytteen tekoa.



Täyte

  1. Kuori jahienonna sipuli (ja valkosipulin kynsi).
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja puolet jauhelihasta. Sekoittele jauhelihaa paistamisen aikana. Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisää pannulle sipuli, (valkosipuli) ja loppu jauheliha. Jatka paistamista, kunnes punainen väri on hävinnyt.
  3. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin.
  4. Lisää paloiteltu lihaliemikuutio, vesi ja ruokakerma. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  5. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Aloita sillä välin lettujen paistaminen. 
  6. Valuta herkkusienet ja lisää ne kastikkeeseen. Älä enää keitä. 



Paistaminen ja täyttäminen

  

  1. Paista isoja lettuja (katso ohje lettujen paistamiseen).
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Laita täytettä kypsän letun päälle. Kääri rullalle ja aseta täytetyt letut uunivuokaan vierekkäin.
  4. Ripottele lettujen päälle juustoraastetta.
  5. Gratinoi 225 asteessa uunin yläosassa noin 10 min, tai kunnes juusto hieman ruskistuu.
  6. Ripottele halutessasi pinnalle esim. tuoretta timjamia tai oreganoa. 




Vinkit


  • Taikinasta tulee noin 7 kpl halkaisijaltaan noin 22 cm kokoisia lettuja.
  • Lämpimät letut gratinoituvat uunissa nopeasti (kuten ohjeessa). Jos valmistat letut hyvissä ajoin, gratinoi ne uunissa vasta ennen tarjoilua. Laita kylmät täytetyt letut uuniin 200 asteeseen ja anna lämmetä uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia. 
  • Voit tarjota letut lämpiminä myös ilman gratinointia. Näin ne ovat loistava ruoka vaikka mökkivieraille.


Täytetyt letut jauhelihatäytteellä

Rated 4.6923076923076925 stars out of 5
4.7
(26)

7 isoa lettua

1 tunti (valmistus)

+ lettutaikinan turvotus 


Täytetyt letut voit valmistella vaikka vieraille hyvissä ajoin. Gratinoi letut uunissa juuri ennen tarjoilua.

Letut

2

kananmunaa

5 dl

maitoa

2,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

voita paistamiseen

Täyte

400 g

jauhelihaa

1

sipuli

(1

valkosipulin kynsi)

1 rkl

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

1

lihaliemikuutio

2 dl

vettä

2 dl

ruokakermaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,25 tl

suolaa

1 prk (140 g)

herkkusieniä (säilyke)

Pinnalle


2 dl (80 g) juustoraastetta


(yrttejä, esim. timjamia tai oreganoa)

Täytettyihin lettuihin kääritään jauhelihatäyte.

Ohje

  1. Tee ensimmäiseksi lettutaikina turpoamaan: Riko kananmunat, lisää 2 dl maitoa, vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää loppu maito ja sekoita.
  2. Anna lettutaikinan tekeytyä mielellään ainakin tunnin ajan ennen paistamista. 
  3. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen täytteen tekoa.



Täyte

  1. Kuori jahienonna sipuli (ja valkosipulin kynsi).
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää voi ja puolet jauhelihasta. Sekoittele jauhelihaa paistamisen aikana. Kun jauheliha on hieman ruskistunut, lisää pannulle sipuli, (valkosipuli) ja loppu jauheliha. Jatka paistamista, kunnes punainen väri on hävinnyt.
  3. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle. Sekoittele hyvin.
  4. Lisää paloiteltu lihaliemikuutio, vesi ja ruokakerma. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  5. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Aloita sillä välin lettujen paistaminen. 
  6. Valuta herkkusienet ja lisää ne kastikkeeseen. Älä enää keitä. 



Paistaminen ja täyttäminen

  

  1. Paista isoja lettuja (katso ohje lettujen paistamiseen).
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Laita täytettä kypsän letun päälle. Kääri rullalle ja aseta täytetyt letut uunivuokaan vierekkäin.
  4. Ripottele lettujen päälle juustoraastetta.
  5. Gratinoi 225 asteessa uunin yläosassa noin 10 min, tai kunnes juusto hieman ruskistuu.
  6. Ripottele halutessasi pinnalle esim. tuoretta timjamia tai oreganoa. 




Vinkit


  • Taikinasta tulee noin 7 kpl halkaisijaltaan noin 22 cm kokoisia lettuja.
  • Lämpimät letut gratinoituvat uunissa nopeasti (kuten ohjeessa). Jos valmistat letut hyvissä ajoin, gratinoi ne uunissa vasta ennen tarjoilua. Laita kylmät täytetyt letut uuniin 200 asteeseen ja anna lämmetä uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia. 
  • Voit tarjota letut lämpiminä myös ilman gratinointia. Näin ne ovat loistava ruoka vaikka mökkivieraille.