Taatelikakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

1 kakku 1,5 litran vuokaan (16 palaa)

20 min valmistus +

n. 1 tunti uunissa

Taatelikakku on joulun suosikkileivonnaisia! Kermaviili tuo tähän ohjeeseen mehevyyttä. 
Jotta onnistut parhaalla mahdollisella tavalla, ota taatelikakun ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista.

Ainekset

250 g (1 pkt)

taateleita (kuivattu, kivetön)

2 dl

vettä

- - -

200 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

2 dl

sokeria

2

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

- - - 

4 dl

vehnäjauhoja

1 rkl

vaniljasokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

- - -

1 dl

kermaviiliä

Vuokaan


voita tai margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Taatelikakku on joulunajan suosikkeja.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paloittele taatelit veitsellä. Laita taatelit sekä vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät. Soseuta vielä sauvasekoittimella. Anna jäähtyä muiden valmistelujen ajan. 
  3. Voitele ja jauhota 1,5 - 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli. Jätä odottamaan. Riko myös munat valmiiksi esim. lasiin.
  5. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen, samalla hyvin sekoittaen.
  6. Lisää vuorotellen jauhoseosta, taateleita ja kermaviiliä. Sekoita samalla kevyesti esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lusikoi taikina jauhotettuun vuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Taatelikakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa hieman jäähtyneenä. 



Vinkit



  • Voit korvata sokerin fariinisokerilla.
  • Ota margariini ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Näin kakkuun saadaan paras rakenne. Kermaviilin voit laittaa taikinaan kylmänäkin.
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku.
  • Sihtaa halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.


Taatelikakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

1 kakku 1,5 litran vuokaan (16 palaa)

20 min valmistus +

n. 1 tunti uunissa

Taatelikakku on joulun suosikkileivonnaisia! Kermaviili tuo tähän ohjeeseen mehevyyttä. 
Jotta onnistut parhaalla mahdollisella tavalla, ota taatelikakun ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista.

Ainekset

250 g (1 pkt)

taateleita (kuivattu, kivetön)

2 dl

vettä

- - -

200 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

2 dl

sokeria

2

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

- - - 

4 dl

vehnäjauhoja

1 rkl

vaniljasokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

- - -

1 dl

kermaviiliä

Vuokaan


voita tai margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Taatelikakku on joulunajan suosikkeja.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paloittele taatelit veitsellä. Laita taatelit sekä vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät. Soseuta vielä sauvasekoittimella. Anna jäähtyä muiden valmistelujen ajan. 
  3. Voitele ja jauhota 1,5 - 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli. Jätä odottamaan. Riko myös munat valmiiksi esim. lasiin.
  5. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen, samalla hyvin sekoittaen.
  6. Lisää vuorotellen jauhoseosta, taateleita ja kermaviiliä. Sekoita samalla kevyesti esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lusikoi taikina jauhotettuun vuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Taatelikakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa hieman jäähtyneenä. 



Vinkit



  • Voit korvata sokerin fariinisokerilla.
  • Ota margariini ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Näin kakkuun saadaan paras rakenne. Kermaviilin voit laittaa taikinaan kylmänäkin.
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku.
  • Sihtaa halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.


Taatelikakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

1 kakku 1,5 litran vuokaan (16 palaa)

20 min valmistus +

n. 1 tunti uunissa

Taatelikakku on joulun suosikkileivonnaisia! Kermaviili tuo tähän ohjeeseen mehevyyttä. 
Jotta onnistut parhaalla mahdollisella tavalla, ota taatelikakun ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista.

Ainekset

250 g (1 pkt)

taateleita (kuivattu, kivetön)

2 dl

vettä

- - -

200 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeä)

2 dl

sokeria

2

kananmunaa (huoneenlämpöistä)

- - - 

4 dl

vehnäjauhoja

1 rkl

vaniljasokeria

2 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

- - -

1 dl

kermaviiliä

Vuokaan


voita tai margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Taatelikakku on joulunajan suosikkeja.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paloittele taatelit veitsellä. Laita taatelit sekä vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät. Soseuta vielä sauvasekoittimella. Anna jäähtyä muiden valmistelujen ajan. 
  3. Voitele ja jauhota 1,5 - 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli. Jätä odottamaan. Riko myös munat valmiiksi esim. lasiin.
  5. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen, samalla hyvin sekoittaen.
  6. Lisää vuorotellen jauhoseosta, taateleita ja kermaviiliä. Sekoita samalla kevyesti esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Lusikoi taikina jauhotettuun vuokaan.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Taatelikakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Kumoa hieman jäähtyneenä. 



Vinkit



  • Voit korvata sokerin fariinisokerilla.
  • Ota margariini ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Näin kakkuun saadaan paras rakenne. Kermaviilin voit laittaa taikinaan kylmänäkin.
  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku.
  • Sihtaa halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.