Suppilovahveropiirakka

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(15)

ø 26 cm piirakka

20 min (valmistus) +

n. 30 min (paistaminen)

Paras suppilovahveropiirakka on konstailematon, mutta maukas tarjottava, jossa sienet ovat pääroolissa! Jos käytät aiemmin kypsennettyjä suppilovahveroita, tarvitset niitä 1,5 - 2 dl. Valmiin piirakan päälle voi silputa ennen tarjoilua esimerkiksi persiljaa.

Pohja

100 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

n. 1 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

1 litra (250 g)

suppilovahveroita (tuore)

1

iso sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1

kasvisliemikuutio

0,25 tl 

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

150 g (4 dl)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

200 g

ranskankermaa (crème fraîche)

2

kananmunaa

1 dl

ruokakermaa tai maitoa

0,25 tl 

suolaa

Suppilovahveropiirakka persiljalla ja tuoreilla sienillä koristeltuna.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista sieniä, kunnes niistä valuva neste on lähes haihtunut pannulta. Lisää kasvisliemikuutio, öljy sekä sipuli. Jatka paistamista miedolla lämmöllä parin minuutin ajan, kunnes sipuli pehmenee. Mausta valkopippurilla. Ota pannu pois liedeltä.
  3. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26 cm).
  4. Tee pohja: Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  5. Lisää kananmuna sekä varovasti vettä - sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 1-2 rkl). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Levitä suppilovahveroseos sekä juustoraaste pohjan päälle. 
  7. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat, ruokakerma (tai maito) sekä suola. Kaada täytteen päälle.
  8. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes täyte on saanut hieman väriä.



Suppilovahveropiirakka

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(15)

ø 26 cm piirakka

20 min (valmistus) +

n. 30 min (paistaminen)

Paras suppilovahveropiirakka on konstailematon, mutta maukas tarjottava, jossa sienet ovat pääroolissa! Jos käytät aiemmin kypsennettyjä suppilovahveroita, tarvitset niitä 1,5 - 2 dl. Valmiin piirakan päälle voi silputa ennen tarjoilua esimerkiksi persiljaa.

Pohja

100 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

n. 1 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

1 litra (250 g)

suppilovahveroita (tuore)

1

iso sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1

kasvisliemikuutio

0,25 tl 

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

150 g (4 dl)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

200 g

ranskankermaa (crème fraîche)

2

kananmunaa

1 dl

ruokakermaa tai maitoa

0,25 tl 

suolaa

Suppilovahveropiirakka persiljalla ja tuoreilla sienillä koristeltuna.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista sieniä, kunnes niistä valuva neste on lähes haihtunut pannulta. Lisää kasvisliemikuutio, öljy sekä sipuli. Jatka paistamista miedolla lämmöllä parin minuutin ajan, kunnes sipuli pehmenee. Mausta valkopippurilla. Ota pannu pois liedeltä.
  3. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26 cm).
  4. Tee pohja: Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  5. Lisää kananmuna sekä varovasti vettä - sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 1-2 rkl). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Levitä suppilovahveroseos sekä juustoraaste pohjan päälle. 
  7. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat, ruokakerma (tai maito) sekä suola. Kaada täytteen päälle.
  8. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes täyte on saanut hieman väriä.



Suppilovahveropiirakka

Rated 4.4 stars out of 5
4.4
(15)

ø 26 cm piirakka

20 min (valmistus) +

n. 30 min (paistaminen)

Paras suppilovahveropiirakka on konstailematon, mutta maukas tarjottava, jossa sienet ovat pääroolissa! Jos käytät aiemmin kypsennettyjä suppilovahveroita, tarvitset niitä 1,5 - 2 dl. Valmiin piirakan päälle voi silputa ennen tarjoilua esimerkiksi persiljaa.

Pohja

100 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

n. 1 rkl

vettä (kylmää)

(nokare voita vuoan voiteluun)

Täyte

1 litra (250 g)

suppilovahveroita (tuore)

1

iso sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1

kasvisliemikuutio

0,25 tl 

valkopippuria (jauhettu)

- - - 

150 g (4 dl)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

200 g

ranskankermaa (crème fraîche)

2

kananmunaa

1 dl

ruokakermaa tai maitoa

0,25 tl 

suolaa

Suppilovahveropiirakka persiljalla ja tuoreilla sienillä koristeltuna.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista sieniä, kunnes niistä valuva neste on lähes haihtunut pannulta. Lisää kasvisliemikuutio, öljy sekä sipuli. Jatka paistamista miedolla lämmöllä parin minuutin ajan, kunnes sipuli pehmenee. Mausta valkopippurilla. Ota pannu pois liedeltä.
  3. Voitele pyöreä piirakkavuoka (ø 26 cm).
  4. Tee pohja: Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja suola. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti.
  5. Lisää kananmuna sekä varovasti vettä - sen verran, että taikinan rakenteesta tulee kiinteä (noin 1-2 rkl). Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Levitä suppilovahveroseos sekä juustoraaste pohjan päälle. 
  7. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat, ruokakerma (tai maito) sekä suola. Kaada täytteen päälle.
  8. Paista suppilovahveropiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes täyte on saanut hieman väriä.