Seuraa meitä

Suppilovahverokeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

3 annosta

alle 30 min

Suppilovahverokeitto onnistuu tällä reseptillä joko tuoreista tai pakastetuista sienistä. Tuoreet sienet voit korvata noin 1,5 dl:lla (130 g) kypsennettyjä suppilovahveroita.

Ainekset

3 annosta

1 litra (250 g)

suppilovahveroita (tuoreita)

1 iso

sipuli

2 rkl (30 g)

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

6 dl

vettä

1

kana- tai kasvisliemikuutio

0,5 prk (125 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

2 tl

persiljaa (kuivattu) tai 2 rkl tuoretta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Suppilovahverokeitto sopii vaikka alkuruoaksi.

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Kuumenna niitä paistinpannulla, kunnes sienten neste irtoaa ja haihtuu. Jätä odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti miedolla lämmöllä, jotta sipuli pehmenee.
  4. Ripottele kattilaan vehnäjauhot ja sekoittele hyvin.
  5. Lisää vesi, liemikuutio ja sienet. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.
  6. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Käytä kantta jos mahdollista. Säädä lieden teho niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. 
  7. Lisää puoli purkkia juustonmakuista ruokakermaa, persilja ja mustapippuri. Anna suppilovahverokeiton vielä kiehahtaa ja tarkista maku. Lisää halutessasi esimerkiksi juuston makuisen ruokakerman määrää.



Vinkit


  • Jos käytät reseptiin aiemmin kypsennettyjä suppilovahveroita (tai ilman lientä pakastettuja sieniä), aloita suppilovahverokeiton valmistaminen kohdasta 2.
  • Ohjeesta riittää pienehkö pääruoka-annos kolmelle, alkuruoaksi useammallekin. Tarjoa keitto esimerkiksi hyvän leivän kanssa.




Katso myös 


Seuraa meitä

Suppilovahverokeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

3 annosta

alle 30 min

Suppilovahverokeitto onnistuu tällä reseptillä joko tuoreista tai pakastetuista sienistä. Tuoreet sienet voit korvata noin 1,5 dl:lla (130 g) kypsennettyjä suppilovahveroita.

Ainekset

3 annosta

1 litra (250 g)

suppilovahveroita (tuoreita)

1 iso

sipuli

2 rkl (30 g)

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

6 dl

vettä

1

kana- tai kasvisliemikuutio

0,5 prk (125 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

2 tl

persiljaa (kuivattu) tai 2 rkl tuoretta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Suppilovahverokeitto sopii vaikka alkuruoaksi.

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Kuumenna niitä paistinpannulla, kunnes sienten neste irtoaa ja haihtuu. Jätä odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti miedolla lämmöllä, jotta sipuli pehmenee.
  4. Ripottele kattilaan vehnäjauhot ja sekoittele hyvin.
  5. Lisää vesi, liemikuutio ja sienet. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.
  6. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Käytä kantta jos mahdollista. Säädä lieden teho niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. 
  7. Lisää puoli purkkia juustonmakuista ruokakermaa, persilja ja mustapippuri. Anna suppilovahverokeiton vielä kiehahtaa ja tarkista maku. Lisää halutessasi esimerkiksi juuston makuisen ruokakerman määrää.



Vinkit


  • Jos käytät reseptiin aiemmin kypsennettyjä suppilovahveroita (tai ilman lientä pakastettuja sieniä), aloita suppilovahverokeiton valmistaminen kohdasta 2.
  • Ohjeesta riittää pienehkö pääruoka-annos kolmelle, alkuruoaksi useammallekin. Tarjoa keitto esimerkiksi hyvän leivän kanssa.




Katso myös 


Seuraa meitä

Suppilovahverokeitto

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

3 annosta

alle 30 min

Suppilovahverokeitto onnistuu tällä reseptillä joko tuoreista tai pakastetuista sienistä. Tuoreet sienet voit korvata noin 1,5 dl:lla (130 g) kypsennettyjä suppilovahveroita.

Ainekset

3 annosta

1 litra (250 g)

suppilovahveroita (tuoreita)

1 iso

sipuli

2 rkl (30 g)

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

6 dl

vettä

1

kana- tai kasvisliemikuutio

0,5 prk (125 ml)

juustonmakuista ruokakermaa

2 tl

persiljaa (kuivattu) tai 2 rkl tuoretta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Suppilovahverokeitto sopii vaikka alkuruoaksi.

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Kuumenna niitä paistinpannulla, kunnes sienten neste irtoaa ja haihtuu. Jätä odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti miedolla lämmöllä, jotta sipuli pehmenee.
  4. Ripottele kattilaan vehnäjauhot ja sekoittele hyvin.
  5. Lisää vesi, liemikuutio ja sienet. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.
  6. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Käytä kantta jos mahdollista. Säädä lieden teho niin, että keitto juuri ja juuri kiehuu. 
  7. Lisää puoli purkkia juustonmakuista ruokakermaa, persilja ja mustapippuri. Anna suppilovahverokeiton vielä kiehahtaa ja tarkista maku. Lisää halutessasi esimerkiksi juuston makuisen ruokakerman määrää.



Vinkit


  • Jos käytät reseptiin aiemmin kypsennettyjä suppilovahveroita (tai ilman lientä pakastettuja sieniä), aloita suppilovahverokeiton valmistaminen kohdasta 2.
  • Ohjeesta riittää pienehkö pääruoka-annos kolmelle, alkuruoaksi useammallekin. Tarjoa keitto esimerkiksi hyvän leivän kanssa.




Katso myös