Seuraa meitä

Suppilovahverokastike

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

15 min (valmistus) +

15 min (hautuminen)

Suppilovahverokastike on hyvä resepti esimerkiksi pastan kaveriksi. Tämä kastike onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuistakin sienistä.

Ainekset

4 annosta

1 litra

suppilovahveroita (tuoreita, noin 250 g)

2 pientä

salottisipulia TAI 

1 pieni sipuli

3 rkl (40 g)

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

3,5 dl

vettä

0,5

kasvisliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g

sulatejuustoa 

(esim. Koskenlaskija)

Suppilovahverokastike valmistuu tuoreista sienistä.

Ohjeet

  1. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista sienet paistinpannulla (tai kattilassa) kuivaksi niin, että sienten neste irtoaa ja haihtuu.
  3. Lisää voi ja sipuli suppilovahveroiden mukaan pannulle.
  4. Kuullota pari minuuttia miedolla lämmöllä, jotta sipuli pehmenee, mutta ei mustu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  5. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen päälle. Sekoittele hyvin.
  6. Lisää vesi ja kasvisliemikuution puolikas. Sekoita.
  7. Mausta mustapippurilla. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Käytä kantta jos mahdollista. Säädä lieden teho niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on kovin paksua.
  8. Lisää sulatejuusto paloina. Sekoittele ja anna kiehua vielä niin, että sulatejuusto sulaa kastikkeen joukkoon.



Vinkit


  • Voit korvata tuoreet suppilovahverot 1,5 dl:lla (n. 130 g) kypsennettyjä suppilovahveroita. 
  • Jos käytät kastikkeeseen valmiiksi kypsennettyjä suppilovahveroita (tai ilman lientä pakastettuja sieniä), aloita kastikkeen teko kuullottamalla sipuli voissa. Lisää sienet vasta sitten.
  • Pannulla tehdessä nestettä haihtuu enemmän kuin kattilaa käyttäessä. Jos teet suppilovahverokastikkeen kattilassa, voit aluksi lisätä hieman vähemmän vettä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Suppilovahverokastike

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

15 min (valmistus) +

15 min (hautuminen)

Suppilovahverokastike on hyvä resepti esimerkiksi pastan kaveriksi. Tämä kastike onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuistakin sienistä.

Ainekset

4 annosta

1 litra

suppilovahveroita (tuoreita, noin 250 g)

2 pientä

salottisipulia TAI 

1 pieni sipuli

3 rkl (40 g)

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

3,5 dl

vettä

0,5

kasvisliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g

sulatejuustoa 

(esim. Koskenlaskija)

Suppilovahverokastike valmistuu tuoreista sienistä.

Ohjeet

  1. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista sienet paistinpannulla (tai kattilassa) kuivaksi niin, että sienten neste irtoaa ja haihtuu.
  3. Lisää voi ja sipuli suppilovahveroiden mukaan pannulle.
  4. Kuullota pari minuuttia miedolla lämmöllä, jotta sipuli pehmenee, mutta ei mustu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  5. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen päälle. Sekoittele hyvin.
  6. Lisää vesi ja kasvisliemikuution puolikas. Sekoita.
  7. Mausta mustapippurilla. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Käytä kantta jos mahdollista. Säädä lieden teho niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on kovin paksua.
  8. Lisää sulatejuusto paloina. Sekoittele ja anna kiehua vielä niin, että sulatejuusto sulaa kastikkeen joukkoon.



Vinkit


  • Voit korvata tuoreet suppilovahverot 1,5 dl:lla (n. 130 g) kypsennettyjä suppilovahveroita. 
  • Jos käytät kastikkeeseen valmiiksi kypsennettyjä suppilovahveroita (tai ilman lientä pakastettuja sieniä), aloita kastikkeen teko kuullottamalla sipuli voissa. Lisää sienet vasta sitten.
  • Pannulla tehdessä nestettä haihtuu enemmän kuin kattilaa käyttäessä. Jos teet suppilovahverokastikkeen kattilassa, voit aluksi lisätä hieman vähemmän vettä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Suppilovahverokastike

Rated 4.428571428571429 stars out of 5
4.4
(7)

4 annosta

15 min (valmistus) +

15 min (hautuminen)

Suppilovahverokastike on hyvä resepti esimerkiksi pastan kaveriksi. Tämä kastike onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuistakin sienistä.

Ainekset

4 annosta

1 litra

suppilovahveroita (tuoreita, noin 250 g)

2 pientä

salottisipulia TAI 

1 pieni sipuli

3 rkl (40 g)

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

3,5 dl

vettä

0,5

kasvisliemikuutio

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

100 g

sulatejuustoa 

(esim. Koskenlaskija)

Suppilovahverokastike valmistuu tuoreista sienistä.

Ohjeet

  1. Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista sienet paistinpannulla (tai kattilassa) kuivaksi niin, että sienten neste irtoaa ja haihtuu.
  3. Lisää voi ja sipuli suppilovahveroiden mukaan pannulle.
  4. Kuullota pari minuuttia miedolla lämmöllä, jotta sipuli pehmenee, mutta ei mustu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  5. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen päälle. Sekoittele hyvin.
  6. Lisää vesi ja kasvisliemikuution puolikas. Sekoita.
  7. Mausta mustapippurilla. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Käytä kantta jos mahdollista. Säädä lieden teho niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on kovin paksua.
  8. Lisää sulatejuusto paloina. Sekoittele ja anna kiehua vielä niin, että sulatejuusto sulaa kastikkeen joukkoon.



Vinkit


  • Voit korvata tuoreet suppilovahverot 1,5 dl:lla (n. 130 g) kypsennettyjä suppilovahveroita. 
  • Jos käytät kastikkeeseen valmiiksi kypsennettyjä suppilovahveroita (tai ilman lientä pakastettuja sieniä), aloita kastikkeen teko kuullottamalla sipuli voissa. Lisää sienet vasta sitten.
  • Pannulla tehdessä nestettä haihtuu enemmän kuin kattilaa käyttäessä. Jos teet suppilovahverokastikkeen kattilassa, voit aluksi lisätä hieman vähemmän vettä.




Katso myös