Suolaiset tuulihatut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

34 kpl

n. 2 tuntia


Tuulihatut, joissa suolainen täyte maistuu savuporolta tai vuohenjuustolta, sopivat hienosti juhliin. Jos teet vain toisen täytteen, kaksinkertaista sen määrä.

Tuulihatut   34 kpl

100 g

voita

3 dl

vettä

2 dl

vehnäjauhoja

3

kananmunaa

Savuporotäyte

100 g

kylmäsavuporoa

200 g

margariinia (esim. Oivariini, huoneenlämpöinen)

250 g

maitorahkaa (1 prk)

persiljaa (koristeeksi)

Vuohenjuustotäyte

200 g 

chevre-tuorejuustoa (esim. Creme Bonjour)

150 g

ranskankermaa (creme fraiche)

1,25 dl

paprikahilloketta tai paholaisen hilloa

rucolaa (koristeeksi)

Suolaiset tuulihatut täytetään poro- ja vuohenjuustotäytteellä.

Ohje

  1. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kiehauta seos ja sekoittele, kunnes voi on sulannut.
  2. Mittaa jauhot valmiiksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää koko jauhomäärä kerralla. Sekoita voimakkaasti puukauhalla tai -lastalla. Taikinasta pitäisi muodostua kattilan reunoista irtoava ”pallo”, kun jauho on imeytynyt vesi-voiseokseen. 
  3. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi (vähintään 15 minuuttia). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. Riko kananmunat esim. lasiin.
  4. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella: Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Valmis taikina on kuohkea ja tasainen. 
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille lihapullan kokoisia kekoja. Taikina kohoaa uunissa, joten varo pursottamasta tuulihattuja liian lähelle toisiaan.
  6. Paista tuulihatut 200 asteessa uunin keskitasolla, noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunia kesken paiston, sillä tuulihatut voivat lässähtää. 
  7. Anna tuulihattujen jäähtyä. Leikkaa ne auki terävällä veitsellä jättäen kansi yhdestä reunasta kiinni.



Savuporotäyte


  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
  2. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi palasiksi. Sekoita margariini, maitorahka ja kylmäsavuporo keskenään. 
  3. Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneisiin tuulihattuihin. Laita koristeeksi persiljaa.



Vuohenjuustotäyte 


  1. Sekoita chevre-tuorejuusto ja ranskankerma keskenään.
  2. Pursota seos jäähtyneisiin tuulihattuihin ja lisää nokare paprikahilloketta tai paholaisenhilloa (n. 0,5 rkl tai maun mukaan) kunkin tuulihatun väliin. 
  3. Huuhtele ja kuivaa rucola ja laita sitä koristeeksi.



Vinkit


  • Jos teet vain toisen täytteen, kaksinkertaista valitsemasi täytteen määrä. 
  • Jos tuulihatut leipoo etukäteen, kannattaa ne säilyttää pussiin tai rasiaan pakattuna pakastimessa (ilman täytettä).
  • Suolaiset tuulihatut kannattaa täyttää vasta hieman ennen tarjoilua, jotta rapea rakenne säilyy.




Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo


Suolaiset tuulihatut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

34 kpl

n. 2 tuntia


Tuulihatut, joissa suolainen täyte maistuu savuporolta tai vuohenjuustolta, sopivat hienosti juhliin. Jos teet vain toisen täytteen, kaksinkertaista sen määrä.

Tuulihatut   34 kpl

100 g

voita

3 dl

vettä

2 dl

vehnäjauhoja

3

kananmunaa

Savuporotäyte

100 g

kylmäsavuporoa

200 g

margariinia (esim. Oivariini, huoneenlämpöinen)

250 g

maitorahkaa (1 prk)

persiljaa (koristeeksi)

Vuohenjuustotäyte

200 g 

chevre-tuorejuustoa (esim. Creme Bonjour)

150 g

ranskankermaa (creme fraiche)

1,25 dl

paprikahilloketta tai paholaisen hilloa

rucolaa (koristeeksi)

Suolaiset tuulihatut täytetään poro- ja vuohenjuustotäytteellä.

Ohje

  1. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kiehauta seos ja sekoittele, kunnes voi on sulannut.
  2. Mittaa jauhot valmiiksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää koko jauhomäärä kerralla. Sekoita voimakkaasti puukauhalla tai -lastalla. Taikinasta pitäisi muodostua kattilan reunoista irtoava ”pallo”, kun jauho on imeytynyt vesi-voiseokseen. 
  3. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi (vähintään 15 minuuttia). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. Riko kananmunat esim. lasiin.
  4. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella: Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Valmis taikina on kuohkea ja tasainen. 
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille lihapullan kokoisia kekoja. Taikina kohoaa uunissa, joten varo pursottamasta tuulihattuja liian lähelle toisiaan.
  6. Paista tuulihatut 200 asteessa uunin keskitasolla, noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunia kesken paiston, sillä tuulihatut voivat lässähtää. 
  7. Anna tuulihattujen jäähtyä. Leikkaa ne auki terävällä veitsellä jättäen kansi yhdestä reunasta kiinni.



Savuporotäyte


  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
  2. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi palasiksi. Sekoita margariini, maitorahka ja kylmäsavuporo keskenään. 
  3. Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneisiin tuulihattuihin. Laita koristeeksi persiljaa.



Vuohenjuustotäyte 


  1. Sekoita chevre-tuorejuusto ja ranskankerma keskenään.
  2. Pursota seos jäähtyneisiin tuulihattuihin ja lisää nokare paprikahilloketta tai paholaisenhilloa (n. 0,5 rkl tai maun mukaan) kunkin tuulihatun väliin. 
  3. Huuhtele ja kuivaa rucola ja laita sitä koristeeksi.



Vinkit


  • Jos teet vain toisen täytteen, kaksinkertaista valitsemasi täytteen määrä. 
  • Jos tuulihatut leipoo etukäteen, kannattaa ne säilyttää pussiin tai rasiaan pakattuna pakastimessa (ilman täytettä).
  • Suolaiset tuulihatut kannattaa täyttää vasta hieman ennen tarjoilua, jotta rapea rakenne säilyy.




Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo


Suolaiset tuulihatut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

34 kpl

n. 2 tuntia


Tuulihatut, joissa suolainen täyte maistuu savuporolta tai vuohenjuustolta, sopivat hienosti juhliin. Jos teet vain toisen täytteen, kaksinkertaista sen määrä.

Tuulihatut   34 kpl

100 g

voita

3 dl

vettä

2 dl

vehnäjauhoja

3

kananmunaa

Savuporotäyte

100 g

kylmäsavuporoa

200 g

margariinia (esim. Oivariini, huoneenlämpöinen)

250 g

maitorahkaa (1 prk)

persiljaa (koristeeksi)

Vuohenjuustotäyte

200 g 

chevre-tuorejuustoa (esim. Creme Bonjour)

150 g

ranskankermaa (creme fraiche)

1,25 dl

paprikahilloketta tai paholaisen hilloa

rucolaa (koristeeksi)

Suolaiset tuulihatut täytetään poro- ja vuohenjuustotäytteellä.

Ohje

  1. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kiehauta seos ja sekoittele, kunnes voi on sulannut.
  2. Mittaa jauhot valmiiksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää koko jauhomäärä kerralla. Sekoita voimakkaasti puukauhalla tai -lastalla. Taikinasta pitäisi muodostua kattilan reunoista irtoava ”pallo”, kun jauho on imeytynyt vesi-voiseokseen. 
  3. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi (vähintään 15 minuuttia). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. Riko kananmunat esim. lasiin.
  4. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella: Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Valmis taikina on kuohkea ja tasainen. 
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille lihapullan kokoisia kekoja. Taikina kohoaa uunissa, joten varo pursottamasta tuulihattuja liian lähelle toisiaan.
  6. Paista tuulihatut 200 asteessa uunin keskitasolla, noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uunia kesken paiston, sillä tuulihatut voivat lässähtää. 
  7. Anna tuulihattujen jäähtyä. Leikkaa ne auki terävällä veitsellä jättäen kansi yhdestä reunasta kiinni.



Savuporotäyte


  1. Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin. 
  2. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi palasiksi. Sekoita margariini, maitorahka ja kylmäsavuporo keskenään. 
  3. Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneisiin tuulihattuihin. Laita koristeeksi persiljaa.



Vuohenjuustotäyte 


  1. Sekoita chevre-tuorejuusto ja ranskankerma keskenään.
  2. Pursota seos jäähtyneisiin tuulihattuihin ja lisää nokare paprikahilloketta tai paholaisenhilloa (n. 0,5 rkl tai maun mukaan) kunkin tuulihatun väliin. 
  3. Huuhtele ja kuivaa rucola ja laita sitä koristeeksi.



Vinkit


  • Jos teet vain toisen täytteen, kaksinkertaista valitsemasi täytteen määrä. 
  • Jos tuulihatut leipoo etukäteen, kannattaa ne säilyttää pussiin tai rasiaan pakattuna pakastimessa (ilman täytettä).
  • Suolaiset tuulihatut kannattaa täyttää vasta hieman ennen tarjoilua, jotta rapea rakenne säilyy.




Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo