Seuraa meitä

Suolaiset muffinit

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

12 kpl

15 min (valmistelut) + 

20 min (uunissa)


Juhlavat suolaiset muffinit ovat kiva tarjottava kahvipöytään!
Ne on nopea tehdä, sillä ainekset sekoitetaan keskenään, eikä hankalia työvaiheita tarvita. 
Tässä reseptissä maistuu lohi, katso myös kinkkumuffinien ohje: ruokajakoti.fi/Kinkkumuffinit.

Ainekset

12 kpl

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

kylmäsavulohta

0,25 tl

suolaa

1 rkl

tilliä (kuivattu) TAI 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Lisäksi 

Muffinipelti tai muffinivuokia


Vuokien voiteluun

Margariinia tai voita

Juhlavat suolaiset muffinit saavat makunsa lohesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat.
  2. Sulata margariini (jätä odottamaan).
  3. Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat (esim. haarukalla).
  4. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Lisää se kermaviiliseokseen. Lisää myös suola ja tilli, sekoita.
  5. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  6. Lisää jauhoseos kermaviiliseokseen. Lisää myös sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  7. Jaa taikina muffinivuokiin (käytä apuna kahta lusikkaa).
  8. Paista heti 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 18 - 20 minuuttia. 



Vinkit


  • Suolaiset muffinit ovat kypsiä, kun ne ovat saaneet hieman väriä eikä puutikkuun tartu taikinaa muffineja kokeiltaessa.
  • Kumoa muffinit vuoista hieman jäähtyneenä. Useaan kertaan käytettävät vuoat (esim. silikoniset) kannattaa voidella, jotta irrottaminen on vaivatonta. Jos teet muffinit paperisiin vuokiin, niitä ei kannata irrottaa ennen tarjoilua.
  • Tarjoa suolaiset muffinit lämpiminä (tai huoneenlämpöisinä). Säilytä ne tarvittaessa jääkaapissa ja lämmitä ennen tarjoilua esimerkiksi mikrossa.



Katso myös


Seuraa meitä

Suolaiset muffinit

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

12 kpl

15 min (valmistelut) + 

20 min (uunissa)


Juhlavat suolaiset muffinit ovat kiva tarjottava kahvipöytään!
Ne on nopea tehdä, sillä ainekset sekoitetaan keskenään, eikä hankalia työvaiheita tarvita. 
Tässä reseptissä maistuu lohi, katso myös kinkkumuffinien ohje: ruokajakoti.fi/Kinkkumuffinit.

Ainekset

12 kpl

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

kylmäsavulohta

0,25 tl

suolaa

1 rkl

tilliä (kuivattu) TAI 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Lisäksi 

Muffinipelti tai muffinivuokia


Vuokien voiteluun

Margariinia tai voita

Juhlavat suolaiset muffinit saavat makunsa lohesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat.
  2. Sulata margariini (jätä odottamaan).
  3. Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat (esim. haarukalla).
  4. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Lisää se kermaviiliseokseen. Lisää myös suola ja tilli, sekoita.
  5. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  6. Lisää jauhoseos kermaviiliseokseen. Lisää myös sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  7. Jaa taikina muffinivuokiin (käytä apuna kahta lusikkaa).
  8. Paista heti 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 18 - 20 minuuttia. 



Vinkit


  • Suolaiset muffinit ovat kypsiä, kun ne ovat saaneet hieman väriä eikä puutikkuun tartu taikinaa muffineja kokeiltaessa.
  • Kumoa muffinit vuoista hieman jäähtyneenä. Useaan kertaan käytettävät vuoat (esim. silikoniset) kannattaa voidella, jotta irrottaminen on vaivatonta. Jos teet muffinit paperisiin vuokiin, niitä ei kannata irrottaa ennen tarjoilua.
  • Tarjoa suolaiset muffinit lämpiminä (tai huoneenlämpöisinä). Säilytä ne tarvittaessa jääkaapissa ja lämmitä ennen tarjoilua esimerkiksi mikrossa.



Katso myös


Seuraa meitä

Suolaiset muffinit

Rated 4.571428571428571 stars out of 5
4.6
(7)

12 kpl

15 min (valmistelut) + 

20 min (uunissa)


Juhlavat suolaiset muffinit ovat kiva tarjottava kahvipöytään!
Ne on nopea tehdä, sillä ainekset sekoitetaan keskenään, eikä hankalia työvaiheita tarvita. 
Tässä reseptissä maistuu lohi, katso myös kinkkumuffinien ohje: ruokajakoti.fi/Kinkkumuffinit.

Ainekset

12 kpl

1 prk (2 dl)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

kylmäsavulohta

0,25 tl

suolaa

1 rkl

tilliä (kuivattu) TAI 0,5 dl tuoretta tilliä silppuna

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Lisäksi 

Muffinipelti tai muffinivuokia


Vuokien voiteluun

Margariinia tai voita

Juhlavat suolaiset muffinit saavat makunsa lohesta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipelti tai silikoniset muffinivuoat.
  2. Sulata margariini (jätä odottamaan).
  3. Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat (esim. haarukalla).
  4. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Lisää se kermaviiliseokseen. Lisää myös suola ja tilli, sekoita.
  5. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään.
  6. Lisää jauhoseos kermaviiliseokseen. Lisää myös sulatettu margariini. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  7. Jaa taikina muffinivuokiin (käytä apuna kahta lusikkaa).
  8. Paista heti 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 18 - 20 minuuttia. 



Vinkit


  • Suolaiset muffinit ovat kypsiä, kun ne ovat saaneet hieman väriä eikä puutikkuun tartu taikinaa muffineja kokeiltaessa.
  • Kumoa muffinit vuoista hieman jäähtyneenä. Useaan kertaan käytettävät vuoat (esim. silikoniset) kannattaa voidella, jotta irrottaminen on vaivatonta. Jos teet muffinit paperisiin vuokiin, niitä ei kannata irrottaa ennen tarjoilua.
  • Tarjoa suolaiset muffinit lämpiminä (tai huoneenlämpöisinä). Säilytä ne tarvittaessa jääkaapissa ja lämmitä ennen tarjoilua esimerkiksi mikrossa.



Katso myös