Suolainen juustopiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 26 - 28 cm (8palaa)

15 min (valmistelut) +

alle 30 min (paistaminen) 


Juustopiirakka on helppo suolainen tarjottava. Raastettu emmental tuo piirakkaan kivasti makua, mutta juustolaatua vaihtamalla saat piirakkaan vaihtelua.

Pohja

150 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl 

leivinjauhetta

1,5 dl (60 g)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

n. 1 rkl

kylmää vettä 

Täyte

2

kananmunaa

2 dl

kuohukermaa

0,5 dl

maitoa

4 dl (160 g)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

Juustopiirakka on moneen tilanteeseen sopiva suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 -28 cm) nokareella margariinia (tai käytä leivinpaperia). Raasta juusto valmiiksi (yhteensä 5,5 dl). 
  2. Mittaa voi, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhoon. Nypi sekaisin (eli hiero sormin, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti).
  3. Lisää juusto, sekoita. Lisää vielä vesi, sekoita. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta kiinteän "pallon". 
  4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta reunoille. Jos pohja jää odottamaan paistamista, laita se jääkaappiin.
  5. Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 
  6. Sekoita kananmunat, kuohukerma ja maito kulhossa. 
  7. Ripottele juustoraaste esipaistetun pohja pinnalle. Kaada päälle kermaseos.
  8. Jatka paistamista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia, kunnes juustopiirakka on saanut sopivasti väriä. Jos piirakka tummuu liikaa, pienennä uunin lämpöä.



Vinkit


  • Juustopiirakkaan ei kannata valita vähärasvaista kevytjuustoa. Rasva edistää juuston sulamista paistamisen aikana, jolloin piirakan rakenteesta tulee parempi.
  • Raastettuna myytävän juuston pinnalla on usein tärkkelystä. Se estää juustosuikaleita tarttumasta toisiinsa pussissa, mutta vähentää juuston sulamista paistamisen aikana. Jos haluat, että täytteen juusto sulaa pehmeän venyväksi, kannattaa juusto raastaa itse, tai valita sellainen juustoraaste, jossa ei ole tärkkelystä. 
  • Kuvan piirakka on paistettu leivinpaperin päällä, jolloin sen voi irrottaa piirakkavuoasta kokonaisena. Tee näin: kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle, siirrä piirakkavuokaan ja viimeistele muoto.
  • Tarjoa juustopiirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa tai kahvipöydässä. 


Suolainen juustopiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 26 - 28 cm (8palaa)

15 min (valmistelut) +

alle 30 min (paistaminen) 


Juustopiirakka on helppo suolainen tarjottava. Raastettu emmental tuo piirakkaan kivasti makua, mutta juustolaatua vaihtamalla saat piirakkaan vaihtelua.

Pohja

150 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl 

leivinjauhetta

1,5 dl (60 g)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

n. 1 rkl

kylmää vettä 

Täyte

2

kananmunaa

2 dl

kuohukermaa

0,5 dl

maitoa

4 dl (160 g)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

Juustopiirakka on moneen tilanteeseen sopiva suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 -28 cm) nokareella margariinia (tai käytä leivinpaperia). Raasta juusto valmiiksi (yhteensä 5,5 dl). 
  2. Mittaa voi, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhoon. Nypi sekaisin (eli hiero sormin, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti).
  3. Lisää juusto, sekoita. Lisää vielä vesi, sekoita. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta kiinteän "pallon". 
  4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta reunoille. Jos pohja jää odottamaan paistamista, laita se jääkaappiin.
  5. Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 
  6. Sekoita kananmunat, kuohukerma ja maito kulhossa. 
  7. Ripottele juustoraaste esipaistetun pohja pinnalle. Kaada päälle kermaseos.
  8. Jatka paistamista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia, kunnes juustopiirakka on saanut sopivasti väriä. Jos piirakka tummuu liikaa, pienennä uunin lämpöä.



Vinkit


  • Juustopiirakkaan ei kannata valita vähärasvaista kevytjuustoa. Rasva edistää juuston sulamista paistamisen aikana, jolloin piirakan rakenteesta tulee parempi.
  • Raastettuna myytävän juuston pinnalla on usein tärkkelystä. Se estää juustosuikaleita tarttumasta toisiinsa pussissa, mutta vähentää juuston sulamista paistamisen aikana. Jos haluat, että täytteen juusto sulaa pehmeän venyväksi, kannattaa juusto raastaa itse, tai valita sellainen juustoraaste, jossa ei ole tärkkelystä. 
  • Kuvan piirakka on paistettu leivinpaperin päällä, jolloin sen voi irrottaa piirakkavuoasta kokonaisena. Tee näin: kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle, siirrä piirakkavuokaan ja viimeistele muoto.
  • Tarjoa juustopiirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa tai kahvipöydässä. 


Suolainen juustopiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

ø 26 - 28 cm (8palaa)

15 min (valmistelut) +

alle 30 min (paistaminen) 


Juustopiirakka on helppo suolainen tarjottava. Raastettu emmental tuo piirakkaan kivasti makua, mutta juustolaatua vaihtamalla saat piirakkaan vaihtelua.

Pohja

150 g

voita tai leivontamargariinia

3 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl 

leivinjauhetta

1,5 dl (60 g)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

n. 1 rkl

kylmää vettä 

Täyte

2

kananmunaa

2 dl

kuohukermaa

0,5 dl

maitoa

4 dl (160 g)

juustoa raasteena (esim. emmental, ei kevyt)

Juustopiirakka on moneen tilanteeseen sopiva suolainen tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (ø 26 -28 cm) nokareella margariinia (tai käytä leivinpaperia). Raasta juusto valmiiksi (yhteensä 5,5 dl). 
  2. Mittaa voi, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhoon. Nypi sekaisin (eli hiero sormin, kunnes rasva ja jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti).
  3. Lisää juusto, sekoita. Lisää vielä vesi, sekoita. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta kiinteän "pallon". 
  4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja nosta reunoille. Jos pohja jää odottamaan paistamista, laita se jääkaappiin.
  5. Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 
  6. Sekoita kananmunat, kuohukerma ja maito kulhossa. 
  7. Ripottele juustoraaste esipaistetun pohja pinnalle. Kaada päälle kermaseos.
  8. Jatka paistamista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia, kunnes juustopiirakka on saanut sopivasti väriä. Jos piirakka tummuu liikaa, pienennä uunin lämpöä.



Vinkit


  • Juustopiirakkaan ei kannata valita vähärasvaista kevytjuustoa. Rasva edistää juuston sulamista paistamisen aikana, jolloin piirakan rakenteesta tulee parempi.
  • Raastettuna myytävän juuston pinnalla on usein tärkkelystä. Se estää juustosuikaleita tarttumasta toisiinsa pussissa, mutta vähentää juuston sulamista paistamisen aikana. Jos haluat, että täytteen juusto sulaa pehmeän venyväksi, kannattaa juusto raastaa itse, tai valita sellainen juustoraaste, jossa ei ole tärkkelystä. 
  • Kuvan piirakka on paistettu leivinpaperin päällä, jolloin sen voi irrottaa piirakkavuoasta kokonaisena. Tee näin: kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle, siirrä piirakkavuokaan ja viimeistele muoto.
  • Tarjoa juustopiirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa tai kahvipöydässä.