Seuraa meitä

Suklaiset energiapatukat

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 patukkaa

10 min 

+ jähmettyminen jääkaapissa

Energiapatukat on helppo tehdä, ja sulatettu suklaa kruunaa lopputuloksen.

Ainekset

1,25 dl (50 g)

saksanpähkinöitä

0,5 dl

kaurahiutaleita

2 dl (120 g)

pehmeitä taateleita (noin 15 kpl)

60 g (6 palaa)

suklaata (esim. tumma leivontasuklaa)

(pakkaskuivattuja mansikoita)

Suklaiset energiapatukat ovat hyvä välipala treenin jälkeen.

Ohjeet

  1. Rouhi saksanpähkinät sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä) tai tehosekoittimella. 
  2. Lisää kaurahiutaleet, taatelit ja kaneli. Jatka rouhimista. Seos on valmista, kun se on murumaista massaa, joka muovautuu puristettaessa.
  3. Vuoraa noin 20 x 15 cm kokoinen astia leivinpaperilla. Kaada muruseos leivinpaperin päälle. 
  4. Painele seos isolla lusikalla tiiviiksi, tasaiseksi kerrokseksi. 
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. 
  6. Sulata suklaa, mutta älä sulata sitä täysin sulaksi. Sekoittele lähes sulanutta suklaata lusikalla niin, että viimeiset, vielä sulamattomat pienet suklaanpalat sulavat. Näin suklaa ei ole täysin juoksevaa. 
  7. Kaada suklaa taatelilevyn päälle. Levitä tasaiseksi. 
  8. Leikkaa levy kahtia ja nosta toinen levyistä toisen levyn päälle (käytä apuna esim. paistinlastaa). Näin suklaata tulee sekä väliin että päälle.
  9. Ripottele halutessasi pinnalle pakkaskuivattuja mansikoita.
  10. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.



Vinkit 


  • Jos massa tuntuu kuivalta eikä muovaudu puristettaessa, lisää taateleiden määrää. Jos massa tuntuu liian tahmealta, lisää pähkinöitä tai kaurahiutaleita. 
  • Jos muruseos on hankala painella vuokaan, vaihda käyttöön puhdas lusikka. Se ei tartu niin herkästi kiinni taatelimassaan. 
  • Jos suklaisia patukoita on hankala leikata siististi, tee näin: Kasta iso leikkuuveitsi kuumaan veteen. Kuivaa veitsi ja leikkaa heti. Toista tarvittaessa. 
  • Säilytä itse tehdyt energiapatukat jääkaapissa. Peitä ne kannella tai kääri halutessasi kelmuun tai leivinpaperiin. Näin ne on helpompi ottaa yksittäin evääksi.
  • Voit kokeilla ohjeeseen myös muita pähkinöitä. Saksanpähkinät on kuitenkin pehmeytensä vuoksi helppo rouhia.




Katso myös



Seuraa meitä

Suklaiset energiapatukat

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 patukkaa

10 min 

+ jähmettyminen jääkaapissa

Energiapatukat on helppo tehdä, ja sulatettu suklaa kruunaa lopputuloksen.

Ainekset

1,25 dl (50 g)

saksanpähkinöitä

0,5 dl

kaurahiutaleita

2 dl (120 g)

pehmeitä taateleita (noin 15 kpl)

60 g (6 palaa)

suklaata (esim. tumma leivontasuklaa)

(pakkaskuivattuja mansikoita)

Suklaiset energiapatukat ovat hyvä välipala treenin jälkeen.

Ohjeet

  1. Rouhi saksanpähkinät sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä) tai tehosekoittimella. 
  2. Lisää kaurahiutaleet, taatelit ja kaneli. Jatka rouhimista. Seos on valmista, kun se on murumaista massaa, joka muovautuu puristettaessa.
  3. Vuoraa noin 20 x 15 cm kokoinen astia leivinpaperilla. Kaada muruseos leivinpaperin päälle. 
  4. Painele seos isolla lusikalla tiiviiksi, tasaiseksi kerrokseksi. 
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. 
  6. Sulata suklaa, mutta älä sulata sitä täysin sulaksi. Sekoittele lähes sulanutta suklaata lusikalla niin, että viimeiset, vielä sulamattomat pienet suklaanpalat sulavat. Näin suklaa ei ole täysin juoksevaa. 
  7. Kaada suklaa taatelilevyn päälle. Levitä tasaiseksi. 
  8. Leikkaa levy kahtia ja nosta toinen levyistä toisen levyn päälle (käytä apuna esim. paistinlastaa). Näin suklaata tulee sekä väliin että päälle.
  9. Ripottele halutessasi pinnalle pakkaskuivattuja mansikoita.
  10. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.



Vinkit 


  • Jos massa tuntuu kuivalta eikä muovaudu puristettaessa, lisää taateleiden määrää. Jos massa tuntuu liian tahmealta, lisää pähkinöitä tai kaurahiutaleita. 
  • Jos muruseos on hankala painella vuokaan, vaihda käyttöön puhdas lusikka. Se ei tartu niin herkästi kiinni taatelimassaan. 
  • Jos suklaisia patukoita on hankala leikata siististi, tee näin: Kasta iso leikkuuveitsi kuumaan veteen. Kuivaa veitsi ja leikkaa heti. Toista tarvittaessa. 
  • Säilytä itse tehdyt energiapatukat jääkaapissa. Peitä ne kannella tai kääri halutessasi kelmuun tai leivinpaperiin. Näin ne on helpompi ottaa yksittäin evääksi.
  • Voit kokeilla ohjeeseen myös muita pähkinöitä. Saksanpähkinät on kuitenkin pehmeytensä vuoksi helppo rouhia.




Katso myös



Seuraa meitä

Suklaiset energiapatukat

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

6 patukkaa

10 min 

+ jähmettyminen jääkaapissa

Energiapatukat on helppo tehdä, ja sulatettu suklaa kruunaa lopputuloksen.

Ainekset

1,25 dl (50 g)

saksanpähkinöitä

0,5 dl

kaurahiutaleita

2 dl (120 g)

pehmeitä taateleita (noin 15 kpl)

60 g (6 palaa)

suklaata (esim. tumma leivontasuklaa)

(pakkaskuivattuja mansikoita)

Suklaiset energiapatukat ovat hyvä välipala treenin jälkeen.

Ohjeet

  1. Rouhi saksanpähkinät sauvasekoittimen teholeikkurilla (kulho, jossa leikkuriterä) tai tehosekoittimella. 
  2. Lisää kaurahiutaleet, taatelit ja kaneli. Jatka rouhimista. Seos on valmista, kun se on murumaista massaa, joka muovautuu puristettaessa.
  3. Vuoraa noin 20 x 15 cm kokoinen astia leivinpaperilla. Kaada muruseos leivinpaperin päälle. 
  4. Painele seos isolla lusikalla tiiviiksi, tasaiseksi kerrokseksi. 
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. 
  6. Sulata suklaa, mutta älä sulata sitä täysin sulaksi. Sekoittele lähes sulanutta suklaata lusikalla niin, että viimeiset, vielä sulamattomat pienet suklaanpalat sulavat. Näin suklaa ei ole täysin juoksevaa. 
  7. Kaada suklaa taatelilevyn päälle. Levitä tasaiseksi. 
  8. Leikkaa levy kahtia ja nosta toinen levyistä toisen levyn päälle (käytä apuna esim. paistinlastaa). Näin suklaata tulee sekä väliin että päälle.
  9. Ripottele halutessasi pinnalle pakkaskuivattuja mansikoita.
  10. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.



Vinkit 


  • Jos massa tuntuu kuivalta eikä muovaudu puristettaessa, lisää taateleiden määrää. Jos massa tuntuu liian tahmealta, lisää pähkinöitä tai kaurahiutaleita. 
  • Jos muruseos on hankala painella vuokaan, vaihda käyttöön puhdas lusikka. Se ei tartu niin herkästi kiinni taatelimassaan. 
  • Jos suklaisia patukoita on hankala leikata siististi, tee näin: Kasta iso leikkuuveitsi kuumaan veteen. Kuivaa veitsi ja leikkaa heti. Toista tarvittaessa. 
  • Säilytä itse tehdyt energiapatukat jääkaapissa. Peitä ne kannella tai kääri halutessasi kelmuun tai leivinpaperiin. Näin ne on helpompi ottaa yksittäin evääksi.
  • Voit kokeilla ohjeeseen myös muita pähkinöitä. Saksanpähkinät on kuitenkin pehmeytensä vuoksi helppo rouhia.




Katso myös